• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: jen jim tam teda chybí korejské...

    to je tady

    Korean Soy Sauces: Everything you wanted to know and more | Crazy Korean Cooking
    http://crazykoreancooking.com/foodandculture/korean-soy-sauce-ganjang
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Pour thing: what different soy sauces are used for, and which to buy | Food | The Guardian
    https://www.theguardian.com/...13/pour-thing-what-different-soy-sauces-are-used-for-and-which-to-buy
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    PIGMAN: Banh Mi makers v pasazi divadla v Dlouhe (vlez z Hradebni), za rohem v Rybne Banh Mi Ba.
    PIGMAN
    PIGMAN --- ---
    Poraďte prosím kam v Praze na Bánh mì. Od té doby co jsem se vrátil z Vietnamu mám na něj hroznou chuť, ale ještě jsem na něj nenarazil. Děkuji
    EZEE
    EZEE --- ---
    NArazil jsem na tohodle sikulu.
    Taste Show - YouTube
    https://www.youtube.com/channel/UCkRBu0K655809AdvDajyJJA/videos
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: ten ytb channel je dobrej, dik za tip .)
    NILA
    NILA --- ---
    MC_KALAPU: napr. najlepšia kachna vedla Lotosu je otvorená na take away, Tamda je otvorená normálne
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Dik moc!:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: tady je případně vysvětlené co se používalo před tím, než se číňani naučili používat kečup. Kečup, ale z čínského hlohu :-D

    Old School Sweet and Sour Pork, without Ketchup (山楂咕噜肉)
    https://www.youtube.com/watch?v=_9TaR8racD8
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    87HIGHFLYER:

    How To Make Sweet & Sour Pork | Plus: How To Cut A Whole Pineapple | Easy Chinese Recipes
    https://www.youtube.com/watch?v=KTPVc-zcEdY
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Nemá někdo tip na nějakou víc autentickou sweet and sour omáčku? Našel jsem různý, ale všechno mi to přišlo takový poevropštělý (jestli to vlastně nějakej autentickej obraz má). Podmínkou je využití ananasu:)
    NENUFER
    NENUFER --- ---
    MC_KALAPU: časť otovrená, ˇčasť zavretá, časť vyslovene vysťahovaná. Jídlo neviem lebo tam bol muž ale doniesol mi bun-cha z Hai Ha takže asi čosi funguje :-)
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    nevite, jak je to ted v SAPA? zda davaji jidlo s sebou, anebo je tam totalni lockdown a ani kramy nemaji smysl?
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    The Book of Schmaltz: Love Song to a Forgotten Fat: Ruhlman, Michael, Ruhlman, Donna Turner: 8601400810200: Amazon.com: Books
    https://www.amazon.com/Book-Schmaltz-Love-Song-Forgotten/dp/0316254088
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    HONZA09: hele ale chips z drůbeží kůže jako v celku běžně najdeš i u fine dinigu. To že to Hruška zprasil, ještě neznamená, že to ve není dobrý.

    Plus teda je to součástí aškenázské kuchyně - šmalc a škvarky z drůbeží kůže.

    Tady jsou nejobskurnější ty barevný nudle :-D
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    ZUZKAOU: Kuřecí kůžičky, to se líbí uživateli Láďa Hruška. :-) Ale videa tohohle kluka se mi líbí, jsou dost informativní a je vidět, že vařit umí.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ZUZKAOU: od 70 let se řeší azobarviva, výsledky nejsou jednoznačný a občas protichůdný. nicméně kdyby byly neškodný, těžko jim EFSA napaří bezrizikové ADI
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jo a teda pokud se těch řas jí hodně a každý den a dlouhodobě, tak se dá předávkovat jodem. Nemělo by se dlouhdoobě jíst víc jak 5 g suchých řas denně. Kolik je to na wakame salád netuším.

    Dát si jednou týdně misku ničemu neuškodí, ale sníst každý den balíček nori chipsů, sem tam pár plátků nori samotné a do toho kombu v polévce a wakame salát - tak stačí měsíc dva (ozkoušeno na vlastní štítnou žlázu, naštěstí to nic neudělalo, jen jsem byla podivně podrážděná a úzkostná, i když fakt nebylo z čeho a stačilo vysadit řasy.)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ZUZKAOU: diky za vysvetleni. Za pokus by to urcite stalo. Ta jedovata barva neni to hlavni :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam