• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    SOFIJKA: Tak ti nevim, jestli bys to z toho e-shopu nakonec neměla přece jen dřív :D

ZUZKAOU:
    MRMNK: Tyjo tak možná něco dělám blbě, protože ať dám do kimči cokoliv za papričky, téměř cokoliv za zeleninu, stejně hlavně cejtim chuť tý zkvašený cibulovo-česnekovo-zázvorovo-misopasto-pasty.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    SALVATOR: ty korejsky primo na kimchi maj vyhodu, ze zas tak moc nepali a jsou hodne aromaticky, i pekne barvi, proste s nima mi to chutna vic
    UMMAGUMMA
    UMMAGUMMA --- ---
    SOFIJKA: Na levém břehu vím jenom o korejském obchodě na Evropský. Já jinak obvykle kupuju v v Shinfood V Celnici.
    STANOTMA
    STANOTMA --- ---
    SOFIJKA: neni to lavy breh, ale ja to kupujem v Korea Mart na Palacaku
    SOFIJKA
    SOFIJKA --- ---
    SALVATOR: jasně, jenže já zrovna žádný nemám, tak když už pudu něco kupovat, vyzkoušela bych tohle.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    SOFIJKA: Na rovinu, mě to přijde jedno a dávám chili vločky, co sou zrovna po ruce. Protože cokoliv dáš do kimči, chutná pak jako kimči.
    ALESH
    ALESH --- ---
    SOFIJKA: Delame kimci podle Zuzky a kupujme v Shinfood tyhle (odkaz je jinam, jim to moc nefuguje) https://www.toppotraviny.cz/kari/gochugaru-nong-shim-chilipulver-f-r-kim-chee-fa
    SOFIJKA
    SOFIJKA --- ---
    ahoj, chci si udělat vlastní kimčchi, nastudovala jsem příslušný články na Zuzčině blogu a chci se zeptat, jestli někdo nemáte tip, kde v Praze koupím správný goču vločky, ideálně na levým břehu Vltavy. radši bych nakoupila v kamennym krámu, než čekala na doručení z eshopu.
    GIANT
    GIANT --- ---
    TIGRE: Biryani davam pravidelne a potvrzuju. Casto ochutname k veceri spolecne s dalsim jidlem a druhej den z neho mame jeste obed pro dva. Clovek musi obcas dat bacha, ze tam narazi na koreni, nebo si to prohrabat a vyndat ho (skorice, hrebicek, pepr, kardamon). Madras obcas byva trosku sladsi oproti tomu, co pamatuju odjinud, ale to clovek dystak doladi citronem. Rozhodne mi zas prijdou ty omacky, ktery jsem mel, chutove "plnejsi" nez v jinejch indickejch. Po case jsem byl nekdy loni porovnat madras v tandooru a to byl jen takova rozredena nakysla omacka bez chuti, coz me dost zklamalo (mozna blbej den).
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    GIANT: Pravidelně si tam chodím pro biryani, které tam vychází v podstatě 1,5-2 porce. Pravidelně mi zbývá kus i na oběd. Kari (tušímže madras) jsem měl jen jednou a úplně mě moc nenadchlo. Nevím, co s ním dělali, ale na můj vkus moc sladký.
    GIANT
    GIANT --- ---
    MRMNK: muzes prosim hodit na nastenku do restauraci Curry Palace na Praze 7? (https://en.mapy.cz/zakladni?x=14.4224106&y=50.0988943&z=18&source=firm&id=12843019).

Chodime tam uz nekolik let a je to super a konzistentni. Vpodstate nemam potrebu chodit na indii jinam. Zrovna ted nakupujem alespon takeaway jednou tejdne, at maj taky nejakej kseft ;-) Tak nekdo zkuste a pak poslete srovnani s vasima oblibenejma ve vasem okoli ;-)
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    Ja kupoval posledne u cinanu v kyjich zelenej pytlovanej a ten ma teda pekny grady.
    SARTH
    SARTH --- ---
    Možná by se hodilo sem dát linky na prověřené prodejce Sechuan pepře z Aliexpressu, pokud již máte? Příp. dalších podobných surovin
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    NOIZER: jj, kupuju treba z aliexpresu, da se sehnat slusna kvalita
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    MRMNK: njn, ale porad lepsi, nez dratem od oka:D sechuanskej pepr je jak kdy.. tady v CR se neda moc koupit nevycpelej, my si treba dovazime/nechavame posilat z ciny
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    NOIZER: tak jsem zkousel, udelali mi kungpao z cinkyho listku. Urcite mnohem lepsi nez standartni "m46" :) maso, buraky, chilli a jarni cibulka, omacka docela fajn i kdyz jsem zvyklej na jinou, ale pocitam ze to bude jako s gulasem, tedy x variaci. Jedina vytka, ze maj vycpelej secuanskej pepr a zadna umrtvovaci injekce jak u zubare se nekonala
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    NOIZER: souhlasim.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    MRMNK: je.. ale uz tu nejakej patek je:) kazdopadne je to nejlepsi kung pao, na ktery jsme zatim narazili
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    NOIZER: no ten kuchar by z ciny (mozna i sichuanu) snad mel byt, tak ze by se uz v cechach zkazil a zapomnel jak na to? schavlne to zkusim
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    na narodce jim ukazte na telefonu, ze chcete 宫爆鸡丁, nebo si reknete o "cinsky kung pao.. cinsky, ne cesky!":) ale jako v Sechuanu je to vzdycky lepsi, no:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam