• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    MRMNK: to je zajimava otazka, ke ktery bych se rad tak trochu pripojil - ja jedu na tom nejlacinejsim sencoru uz hroznejch let, ale je tu nekdo, kdo ma nejaky "snobsky" ryzovar? zajimalo by me, jak velky rozdil je skutecne mezi ryzi z nejobycejnejsiho sencoru, a nejakyho zojirushi, nebo jinyho fancy stroje (vim, ze videa jsou, ale tak nejak temhle porovnavacim videim na YT moc neverivam)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MRMNK: rýžovou pěnu nemáš, když rýži řádně propereš a když ji přesto máš, tak se tam dá dát papírová utěrka mezi víko a nádobu, úspěšně jsem to tak roky provozovala
    mám sencor, který má polosundavací víko https://ryzovary.heureka.cz/sencor-srm-0650ss/ a už jsem v něm dělala i vývar, prostě jsem to omyla a hotovo
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    Kdyz vidim ty ryzovary - jakou mate zkusenost s podobnymi jako z odkazu od MOIRAIN: tzn s pevnymi viky? Slysel jsem, ze se to pak blbe cisti a je to plne ryzove peny (narozdil od klasicke poklicky).
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    tak vás "potrestám" i tady https://yum-asia.com/eu
    nadchla mne produkce této firmy
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ZUZKAOU: Už byla nalejvárna v japonským auditku :-) a kvalitní!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GIA_: rýži na suši, co nejkvalitnější. Důkladně proprat, nechat 30 minut namočené ve vodě a nechat proschnout na sítku. Vařit 1:1 s vodou cca 10-12 minut a pak vypnout a 10 minut nechat dojí.

    Řasu nori, ocet je celkem jedno, dokud je 4 % v základu a nemá žádnou výraznou chuť. Rýžový ideál, ale jablečný, nebo třeba vinný je taky v pohodě.
    ten rozvar s cukrem, vodou a solí udělaj tak, aby ti to chutnalo.

    Jinak tohle jsou autentické a funkční recepty

    Onigiri (Japanese Rice Balls) おにぎり • Just One Cookbook
    https://www.justonecookbook.com/onigiri-rice-balls/
    GIA_
    GIA_ --- ---
    Ahoj,
    mohu poprosit o recept na onigirazu i doporučením na konkrétní suroviny? Jde mi hlavně o to, jakou vybrat rýži, řasu a ocet a jak tyto suroviny připravit :) Náplň může být ryba i maso....
    Děkuji
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    KAKIHARA: vida! tak to diky za update, nekdy zkusime!:)
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    NOIZER: Dělá. Resp poslední dobou začala. A11.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    KAKIHARA: ja myslim, ze Draci mama baozi nedela.. baozi je z kynutyho testa a to jsem u ni teda nikdy nevidel, ona dela ty klasicky z tenkyho testa
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    TOOMIX: Baozi dělá určitě Dračí máma ve Vršovicích a myslim že i Dim Sum Spot sem tam
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    RODWY: tak se jmenoval kebab, který tam byl před tím, ale místo je to stejné.
    RODWY
    RODWY --- ---
    TIGRE: Kebab CASABLANCA?
    _ANT_
    _ANT_ --- ---
    Vyborna Indicko-nepalska restaurace je i v Jihlave: https://www.namastehimalaya.cz/
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Podávám info, ze Le kou fu na Veletržní skončilo. Chtěli už konečně domu, do Činy. Nicméně místo te rodiny tam jdou jejich kamarádi, také Číňané a také rodina. Dělají rekonstrukci, budou mít open bar na sushi (nejspíš) a bude to podle mě zase dost dobrý. Ty původní se nám za ne zaručili a investují peníze. Takže snad do 14 dnů.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Daj se někde v Praze koupit takovýhle knedlíky? (Čas 15:00)

    Most SATISFYING Chinese Street Food FACTORY (10,000 BAOZI/Day) + Muslim BREAKFAST Street Food China!
    https://youtu.be/_mgRfGxs_tM?t=900
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    LOPIN: Spálená 17. Je to druhý vchod od Chez Amis mezi tím je ještě směnárna.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    AUDIAC: Beru to tak, ze to bude proste a jednoduše asijská fúze všeho moznyho a vysledek bude predrazenej knedlicek, kterej by v Asii na ulici stal par korun a tady jich bude za 199,- sedm.
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    NAGASAWA: To jsem zvědavej, nakolik mongolský to bude. Pač drtivá většina místních jídel co jsem v Mongolsku ochutnal byly fakt hnusný a nakonec jsem zatleskal radostí, když jsem v Ulanbátaru našel KFC 😄
    Všechny ty Mongolian bbq, hotpoty… jsou víceméně čínský nebo korejský metody vaření a to Mongolian tam je akorát aby to znělo neobvykleji…
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam