• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    KASTA
    KASTA --- ---
    ZUZKAOU: nekdo by tohle mel poradit kucharum v (nekterych) vietnamskych bistrech
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    vzdušná fritéza je naprosto boží, při výrobě závitků!

    je potřeba nechat je oschnout a pak trošku pomazat olejem 200°C na 15 minut, pak otočit a ještě na 5 minut.

    Funguje jak na rejžovej papír, tak na pšeničný čínský pláty. Je to skvěle křupavý, mnohem víc než z trouby, rovnoměrněji opečený než z pánve a není to mastné.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    "Don't shake it!"
    "Shaking is just to be finished at the men's room."

    How To Eat Sushi The Right Way
    https://www.youtube.com/watch?v=pzAYPLetuPE
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    MRMNK: Tak to urcite spoustu lidi potesi. :))
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    MATEJICEKKK: dneska jsem v sape byl a na policce je jich slusna zasoba, jak ten zakladni, tak variace
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    HAAALA: Vim, ze zrovna crispy chilli od Laogan ma casto nemaji. Jak v sape, tak v kyjich. Nevim z jakeho duvodu. Ale urcite maj od jinych znacek
    SARTH
    SARTH --- ---
    HAAALA: mno a navíc podpultově můžeš poprosit paní v čínském bistru o domácí. (pssst :) )
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    HAAALA: myslis "angry grandma" ? to tam ma cinan co je vedle automycky
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    tušíte, jestli jde najít v Sapě crispy chilli v oleji?
    vím, že to mají v Modrým slonovi, jenže do Sapy to mám kousek, kdežto na Letnou / na Vinohrady ne
    KASTA
    KASTA --- ---
    MATEJICEKKK: tak jsem se konečně vypravil do tý Sapy a zamířil rovnou do čínskýho obchůdku. měli tam kromě těch 18kg pytlů i jeden předpřipravený pytel 4,5kg za 240 jak si říkal, takže super. potřeboval jsem dva, takže se tam ještě brzy vrátím a vezmu možná i tu thajskou lepivou, co měli hned vedle. rýže vypadá pěkně, je čistá a voní jak má, tak ještě jednou dík za tip, vypadá to na dobrý zdroj :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RODWY: japonská restaurace kupuje ty mražený a rozmražuje :-D
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    SALVATOR: heled mela jsem natto poprvy v zivote takze zatim totalne netusim jak by melo spravne chutnat. Treba je to ok chut a jen me proste nejede, uvidime priste.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    LEENVECKA: Já teda vždycky myslel, že rok tomu patří. Cejtim to i z některejch jinejch fermentovanejch věcí. Na druhou stranu když sem dělal kuře na citronech a žena si strašně pochvalovala, jak je to dobrý, já to pro hořkost skoro nemoh dojíst. Tak nevim.
    RODWY
    RODWY --- ---
    LEENVECKA: me tam nesedi ty Ecka a mrazeni,ale muzes zkusit treba nakou jap.restouraci..
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    RODWY: tohle jsem presne mela a jak pisu .. lehce horky :/ takze zkusim spis to mrazeny.
    RODWY
    RODWY --- ---
    LEENVECKA: sunfood dela bio maji ho skoro vsude v bioshopech za par kacek.)
    https://e-sunfood.cz/bio-natto-150g
    a je zivy ne mrazeny!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LEENVECKA: nebo to prostě rozmixuj, osol a používej jako dochucovadlo.
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    ZUZKAOU: kyseli jo? oki mam jeste pulku, zkusim zitra s necim kyselym :) a rohodne jeste to mrazeny. Vim, ze je to pro streva super tak to nezavrhnu hned po prvni davce :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LEENVECKA: kyselý, chceš do toho kyselý věci. Jinak jestli nahořklý je to ze sunfoodu, tak už bylo moc uzrálé - to asijské mražené bývá jemnější. Jinak ultimátní kombo je natto, kimčchi :-D

    jinak jestli si to ochutnala a zbyl ti zbytek toho ve velké krabičce, tak to buď můžeš usušit v troubě tak na 120 a rozemlít a používat jako umami dochucovadlo, nebo k tomu přidat 10% soli, chilli, zázvor a česnek, zalít vrstvičkou neutrálního oleje, aby k tomu nemohl vzduch a zapomenout na to.

    Alkalická fermentace luštěnin | Zkvašeno.cz
    https://www.zkvaseno.cz/alkalicka-fermentace-lustenin
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    ZUZKAOU: takze sehnano, mno tak prvni pokus tak nejak 50:50. Dala jsem si to s ryzi, okurkou, sojovka a trosku sezamovyho oleje.
    Jako textura ok to mi nevadi, ale prislo mi to takovy divne nahorky. Zkusila jsem to prebit jeste zazovrem, ale taky uplne nic moc.

    Zkusim jeste to mrazeny a uvidim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam