• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Mrazeny nejsou problém. Čerstvé jsem sehnal :-) děkuju!!!
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    BEBERA: proc nesmi?
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    KASUMI: čerstvé listy kafírové limetky se tuším nesmí dovážet. Mražené jsme kdysi koupili v té speciálce na Vinohradech...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Galangal je plus mínus jako zázvor, významý rozdíl v kvalitě mezi čerstvými neshledávám. Viethajci ho mívají určitě, doveze ho taky rohlík od tibitu. Kafrové listy imho v ČR čerstvé nebývají, prodávají se mražené - viethajci na francouzské je mají. Mražené jsou super a vydrží dlouho.

Případně Rohlim má i přímo kafrovou limetu, použít kůru a šťávu místo listu je taky hodně dobré.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    RUTHLESS: zkusil bych viet thajce ve Francouzské. Tuším že jsem je tam videl
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    RUTHLESS: Ty jsem cerstvy asi nikdy nevidela, leda fakt ta sapa, tam je sance
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KASUMI: tam to stopro nebude, bohuzel. Ti nemaj skoro nic uz, cerstvy po brexitu nee, mozna mrazeny no... Nicmene ten problem neni, ten je na rohliku a to by byl ten z MaS. Spis jde fakt o ty kafirovy lsity.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    RUTHLESS: Ja jsem galangan videla podle me i v MS, ale oni ted dost omezuji zas ty cerstve veci, takze bych na to nespolehala.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Jo a druha otazka, galangan. Citronova trava neni problem, ale galangan, muze se radikalne lisit kvalita na rohliku a v msitni asijske vecerce? pak az budeme delat pivo, tak pujdeme do Sapy, to jo. ale ted nejak neni cas uplne
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Prosim vas, kde v Praze sehnat cerstvy kafirovy listy? mate nekdo tip, dik!

Potrebuju to do jednoho koktejlu a nasledne z toho budeme asi varit pivo, takze suseny jsou varianta, ale v jedny variante bych potreboval zkusit i cerstvy. Respektive, pivo bude urcite, ale musime vymyslet jak no... :-)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    MATEJICEKKK: To vypada fakt dobre, doted veskery pokusy o cinske nudle v cr byly dost zklamani
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    JOHNNY
    JOHNNY --- ---
    MATEJICEKKK: Taky doporucuju! Mel jsme veprovy knedlicky v palivym vyvaru a byly super. Porce ne uplne velka ale chutnalo mi to dost
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    Nevim, zda tu uz probehlo, ale novy podnik na Jiraku.
    Vrele doporucuju, tohle tu chybelo :))

GIANT
    GIANT --- ---
    RODWY: hm to je pro me trochu z ruky. ja chodil nejdriv do bistra na strahove a pak v karline (pho viet huong), ale pak to pan s pani zavreli a predali to jinejm. kvalita sla hned dolu. vubec nevim kam zmizeli. btw. da se to dohledat z nejaky databaze firem - treba nejakej kontakt, nebo ze bych je sparoval s nejakou novou provozovnou?
    RODWY
    RODWY --- ---
    GIANT: vlastne sem Dũng Liên Restaurant:)
    RODWY
    RODWY --- ---
    GIANT: tu jsem tam nemel..chodim tam na polivky a domaci nakladany cesnek atd.)
    Na bun cha sem Hoáng Anh Quán jak gril tak para!
    GIANT
    GIANT --- ---
    RODWY: podle obrazku to vypada, ze maji opravdovy bun cha - delany na grilu. Je to tak?
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    RODWY: Tady jsem byl dvakrat na phocku a bylo to dost hrozny. Jednou bych rekl ze maso bylo az snad smradlavy.
    Skoda, ze uz tam neni ta cinanka. Meli top biang biang noodles.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam