• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    Ahoj, dostala jsem 1kg této směsi, netušíte, jak se to jmenuje, případně recept?

    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Tak jsem byl o vikendu u kamarada, kde jsem testoval jeho kimchi a pridava med. Taky to bylo moc dobry.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    ZUZKAOU: popripade by mohlo byt doslazeny umelym sladidlem (ktery nezkvasi) primo pri vyrobe. Ne ze bych to teda nekomu doporucoval, ale u asijskyho velkovyrobce bych se tomu nijak zasadne nedivil...
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    POHODAVOLE: Dneska se dava cukr temer do vsech potravin.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ZUZKAOU: aha, tak ja cekal nejakou specialni ingredienci. Podobnou sladkost v kimchi jsem mel i tenkrat v lidlu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    POHODAVOLE: jestli to bylo kyselý i sladký zaráz, tak to prostě doslazují před podáváním. Zcela legitimní dochucení pokrmu, žejo.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    POHODAVOLE: Ted jsem tam byl. Maji vegan i nevegan v pikantni i nepikantni verzi..kimchi stavu, kys.zeli atd..dobrej podnik
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MATEJICEKKK: diky za tip :)
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    POHODAVOLE: Vim presne. Tak to mi nejede..
    Jinak jestli muzu doporucit, tak kdo jezdi nekdy po ceskobrodsky, tak ted jsem objevil primo u silnice v dolnich pocernicich..
    Prostě Kimči - Máme velikou radost, že jsme navázali... | Facebook
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=144894044649927&id=103975148741817&locale=ms_MY
    Je v topu. :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MAKROUSEK: my ho prave delame doma, ale sladky davame akorat jablko a tam takova chut nikdy neni :)

    MATEJICEKKK: bylo to u stanku po prave strane, kdyz stojis celem pred vstupem do "pizzerie", kde dela typek bagety. Pali to dost, ale je to moc dobry.

    ZUZKAOU: kysely mi prislo dost a sladkost byla i tak vyrazna. Diky za tip. Vypada to skvele :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    POHODAVOLE: to znamená že bylo čerstvý a ne moc prokvašený.

    Jinak udělej si ananasový - kimčchi pasta + jarní cibulky + ananas. Začít jsít už druhý den, nechat v lednici.

    Ananasové kimčchi | Zkvašeno.cz
    https://www.zkvaseno.cz/ananasove-kimcchi

    Kimčchi pastu si dělej přesně podle své chuti. Uvař škrobovou kaši a přilévej rybí omáčku, dokud to nebude tak akorát slané a rybí. Pak postupně přidávej nastrouhaný zázvor a česnek, dokud to nebude o fous víc zázvorové a o fous víc česnekové, než bys chtěla A pak začni přidávat papriku - ideálně korejské gočugaru, případně sladkou papriku, dokud to nebude hezky červené a dostatečně paprikové. Po každé lžíci ochutnej. Pokud nemáš korejské papričky a používáš sladkou papriku, tak chilli začni používat až po té, co to budeš mít červené a paprikové, pak přidávej palčivost.
    Pokud máš racionální přístup ke glutamántu sodnému, rozhodně ho ta přidej.


    (do jiného kimčchi, než je ananasové můžeš do té pasty rozmixovat třeba jablko a přidat tam lahůdkové droždí, houbový prášek, mořské řasy, solené korejské krevetk, sušené vietnamské krevety, črstvé ústřice a nebo jinou žoužel - viz https://www.zkvaseno.cz/tajny-trik-na-umami-aneb-bombasticke )
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    POHODAVOLE: Vis, cim se zivi kvasinky? A proc kimci kvasi? :-)
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    POHODAVOLE: U jakeho stanku? Ja co jsem mel kimchi ze sapy, tak se chuti kimchi priblizovalo fakt jen z dalky. Uz jen ty nasekane chilli co tam davaj, palilo to ze se to neda pozrit.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    RUTHLESS: to me samo napadlo, ale cekam neco pekelnejsiho :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    POHODAVOLE: cukrem...? :-)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    O vikendu jsem koupil v sape u stanku kimchi a hrozne me zaujala nasladla chut. Netusite pls, cim to muze byt?

    Diky!
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    RUTHLESS: za me nejlepsi je chinese chives (cesnekova pazitka - dalo by se teoreticky nahradit tim medvedim cesnekem) + klasika mlety, sojova, pepr, sezam oil, ryzovy vino a kombo zazvor-cesnek
    LINOLEUMKA
    LINOLEUMKA --- ---
    RUTHLESS: A jestli mas medvedi cesnek, tak bych ho tam taky trochu posekala.. takova jarni variace.)
    LINOLEUMKA
    LINOLEUMKA --- ---
    RUTHLESS: Jj syrova:)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    LINOLEUMKA: Dík. A úplně blbej dotaz… směr úplně syrová, viď? Budu je dělat v páře
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam