• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    LINOLEUMKA
    LINOLEUMKA --- ---
    RUTHLESS: Mlety veprovy + thajska bazalka + salotka. Desne jednoduchy a desne dobry
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    mate tip na nejakej ulrimatni dim sum/gyoza filling? testo mam, sbiram tipy na filling. zadny krevety pls.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    SAMOUT: ne, to byly listy kafírové limetky. Dříve (dávno) byly v Sapě dostupné a pak najednou zmizely. Když jsem pak pátrala na netu, našla jsem,že snad kvůli ochraně evropských citrusů před nějakou nemocí...
    LINOLEUMKA
    LINOLEUMKA --- ---
    RUTHLESS: Vitek?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    SAMOUT: ten pestuje podle me vsechno na svete :-) zeptam se ho v pomdeli
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    BEBERA: To byly kari listky, ty se opravdu nesmeji dovazet, pac se u nich vyskytla nejaka bakterie / infekce, a asijsti dodavatele nebyli schopni zarucit jejich nezavadnost.

    RUTHLESS: Nepestuje taky ty kari listy?
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    RUTHLESS: Pecka!
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MATEJICEKKK: jeden typek je pestuje :-) Vozi bylinky do vsech restauraci v praze vlastne, takovej mag zelenyho. Tak jsem se s nim domluvil a priveze mi to v pondeli domu.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    RUTHLESS: Kde je meli?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Mrazeny nejsou problém. Čerstvé jsem sehnal :-) děkuju!!!
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    BEBERA: proc nesmi?
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    KASUMI: čerstvé listy kafírové limetky se tuším nesmí dovážet. Mražené jsme kdysi koupili v té speciálce na Vinohradech...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Galangal je plus mínus jako zázvor, významý rozdíl v kvalitě mezi čerstvými neshledávám. Viethajci ho mívají určitě, doveze ho taky rohlík od tibitu. Kafrové listy imho v ČR čerstvé nebývají, prodávají se mražené - viethajci na francouzské je mají. Mražené jsou super a vydrží dlouho.

    Případně Rohlim má i přímo kafrovou limetu, použít kůru a šťávu místo listu je taky hodně dobré.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    RUTHLESS: zkusil bych viet thajce ve Francouzské. Tuším že jsem je tam videl
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    RUTHLESS: Ty jsem cerstvy asi nikdy nevidela, leda fakt ta sapa, tam je sance
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KASUMI: tam to stopro nebude, bohuzel. Ti nemaj skoro nic uz, cerstvy po brexitu nee, mozna mrazeny no... Nicmene ten problem neni, ten je na rohliku a to by byl ten z MaS. Spis jde fakt o ty kafirovy lsity.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    RUTHLESS: Ja jsem galangan videla podle me i v MS, ale oni ted dost omezuji zas ty cerstve veci, takze bych na to nespolehala.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Jo a druha otazka, galangan. Citronova trava neni problem, ale galangan, muze se radikalne lisit kvalita na rohliku a v msitni asijske vecerce? pak az budeme delat pivo, tak pujdeme do Sapy, to jo. ale ted nejak neni cas uplne
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Prosim vas, kde v Praze sehnat cerstvy kafirovy listy? mate nekdo tip, dik!

    Potrebuju to do jednoho koktejlu a nasledne z toho budeme asi varit pivo, takze suseny jsou varianta, ale v jedny variante bych potreboval zkusit i cerstvy. Respektive, pivo bude urcite, ale musime vymyslet jak no... :-)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    MATEJICEKKK: To vypada fakt dobre, doted veskery pokusy o cinske nudle v cr byly dost zklamani
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam