• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    Ahoj, moje kamarádka z Malajsie začala teď v Praze s foodtruckem s malajskou kuchyní, tak jsem chtěl dát vědět, kdyby někdo chtěl ochutnat :)

Lokace a tak bude dávat na instagram. Dneska měla poprvé otevřeno:

Kučing Bistro (@kucingbistro) • Instagram photos and videos
    https://www.instagram.com/kucingbistro/
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    KOZINA: u nas vede Punjab king. Chutna, sypka a krasne dlouha zrna.

KOZINA
    KOZINA --- ---
    STEAK9: KASTA: Já teď používám Jasmínovou, ale chtěl bych tu dlouhozrnou klasiku jak v indický restauraci.
    KASTA
    KASTA --- ---
    presneji

KASTA
    KASTA --- ---
    ja pouzivam universalne tu kambodzskou jasminovou ze Sapy, co jste mi tu poradili (potraviny Wang), to je naprosta top kvalita, co se u nas da sehnat a ted ji maji dokonce jeste levnejsi: 650 kc za 18kg.
    neni to basmati, ale ja myslim, ze i k indicky kuchyni se dobra jasminovka hodi, ostatne thajska a indicka kuchyne se dost prekryvaji a schvaluje mi to i expritelkyne, ktera v Indii stravila dost casu
    STEAK9
    STEAK9 --- ---
    KOZINA: Kupuju basmati (obvykle Tilda) a příjemně mě překvapila Tilda lámanka (kilo za 41,-Kč https://www.indickykoreni.cz/tilda-lamana-basmati-ryze-10kg/). Také bych byl vděčný za tip na dobrou přílohovou rýži (ne nutně basmati) k indickým jídlům.
    KOZINA
    KOZINA --- ---
    Jakou rejži a kde kupujete k indický kuchyni? Předpokládám, že to je dlouhozrnná basmati, ne?
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    MC_KALAPU: Jono, uz jsem tam byl podruhe a vypada to mrtve.
    Ale ten lotus vypada taky pekne, zkusim.
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    MATEJICEKKK: Mne se prave spis zda, ze zavreli nadobro, coz je za me vecna skoda, protoze jejich jelitko bylo skvostny a hlavne dokrupava vyprazany. Vcera jsem byl, tma, mrtvo, tak se furt jeste modlim za nakou dlouhou dovolenou.
    Kazdopadne, sel jsem na substitucni lecbu do Lotosu, a bylo to rozhodne ok. Obrovska porce (za 350 je to mysleno spis pro 2-3 lidi), me mrzelo, ze jelitko bylo jen vareny, a mene delikatni, nez u konkurence, a davam velky plus za pestrou variaci bylin.

MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    MC_KALAPU: Pred chvili jsem jel kolem, tak jsem se tam zajel podivat. Meli uz zavreno, ale pro predatavu prikladam foto nabidky. Priste tam zkusim zajit.!

XCIDER
    XCIDER --- ---
    diky, zajdu vyzkouset az se zase octnu v sape...
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    MC_KALAPU: odkaz na mape by nebyl?
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    MATEJICEKKK: Tam, kde jsem na to chodil to prave vypada zavrene, coz je vecna skoda, byl to fajn podnik.. Kazdopadne jsem to dnes zahlidl nekoho futrovat v Lotosu, dokonce v kombu se dvanactnikama(?), coz jsem si jako kombo daval dycky tam, jeste s osmazenym buckem a tou jejich tlacenkou (takovwj rekl bych vietnamskej "meatlovers special", rekl bych. Dava se k tomu mata a thajska bazalka, takova ta silnejsi rybi omacka, salat a bun nudle
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    MC_KALAPU: Vypada to chutne. Toho jsem si tam nikdy nikde nevsiml, kam na to chodis?
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    MATEJICEKKK: Tohle, ale moje oblibena jelitkarna byla zavrena... A teda uz se mazat nebudu, pridanim receptu jsem tomu dal legitimni kontext.
    DỒI HEO NƯỚNG | Blood Sausage | VietNam Cuisine
    https://youtu.be/XhCIGF6o4To
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    MC_KALAPU: Muzu jen jake jelitko mas na mysli?
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    Nechce nekdo dnes v case obednim do SAPA? Rodinu nechavam doma a rad sdilim naky spis zajimavejsi jidla (urcite chci na jelitko!). Muzu nabrat autem nejak rozumne v praze treba okolo kacerova... Az nebude aktualni, smazu!
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    Dotaz: panvicka na Tamagoyaki .. nasla jsem si jednu krasnou na Aliexpresu ... jenze netusim jestli je ok zrovna tohle tam kupovat. Sly byste do toho? je to tahle

Tamagoyaki Frying Pan Saucepan Wooden Handle Black Non Stick Omelette Pancake Pan Kitchen Gas Induction Cooker Cooking Pot|Pans| - AliExpress
    https://www.aliexpress.com/item/1005002739367678.html?spm=a2g0o.cart.0.0.3b9d38dacnrRyz&mp=1

Diky :)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    KIA: jo byla jsem tam, když to ještě vypadalo dosti v procesu zařizování
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam