• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    FAT
    FAT --- ---
    NOIZER: Naprázdno polykám a ještě mi tečou sliny...
    ;-)
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    Sorry za tapetu, ale byli jsme celej leden v Sichuanu, tak davam par fotek nejakych mistnich zalezitosti:)

MRMNK
    MRMNK --- ---
    Jak jsem v menu videl tofu s cernym vejcem, dostal jsem na nej takovou chut, az jsem si to musel udelat .)

MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: menu vypadá slušně
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    S2FI: Ja tam byl uz asi ctyrikrat. Chutove je to dobre, ale pri prvni navsteve tak pred rokem to aspon trochu palilo. Pri posledni pred par tydny uz bohuzel temer vubec a to je o to jeste prosim.
    To me trochu mrzi
    S2FI
    S2FI --- ---
    Včera jsme vyzkoušeli https://www.labula.cz/ v Korunní v Praze.
    Jídlo chuťově moc dobré, jen bych osobně uvítal, kdyby v menu uvedli, že je v jídle arašídová omáčka, která je alespoň pro mě velmi výrazná a tak bych o té chuti chtěl předem vědět.
    Prostor menší, stoly pro 2, rezervace běžně nedávají. Tedy čím menší skupina, tím jednodušší organizace na místě. Na druhou stranu jsme dostali i nabídku, že je možné se předem s nimi přes email domluvit na větší skupině (říkali tuším od 8 lidí) a pak by rezervaci na tu část restaurace dali a že by bylo možné i uvařit jídla, které na menu nemají dle naší preference.

Dostali jsme jako pozornost kořeněné klíčky, jinak jsme měli okurkový salát, fazolové lusky s tofu, 2 druhy nudlí a 2 druhy knedlíčků a vše bylo výborné

RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    A co to ma byt? ramen? nebo takovy to, jak si tam sam das co chces? nebo Poke?
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    POHODAVOLE: Taky to na me furt skace. S timhle se ted nejak v praze roztrhl pytel. Jeste je ted neco podobneho na Sokolovsky jsem koukal.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Nechal jsem se nalakat na IG na toto misto v centru a neni moc duvod se vracet, tak varuji. Vyvar za 300 nebyl silny a obsluha vypadala, jako bych je otravoval. Knedlicky meli super a jehneci spiz zadny zazrak.

https://maps.app.goo.gl/FW2TstDtv8L3chmt5
    TENZO
    TENZO --- ---
    Tak kimchi muze za to, ze v kotlu nebudu vonet jak kdyz palis igelitku

Kimchi probiotic promotes the excretion of nanoplastics from the gut - DongA Science
    https://www.dongascience.com/en/news/76761
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ha!

A v predkrmech jsou i kureci paratky a sposutu jinych veci

Karlín Noodle House - Rozvoz, Vyzvednutí, Rezervace - MENU - Domácí nudle + taštičky
    https://karlin-noodle.cz/section:menu/domaci-nudle-tasticky
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    My upgrade on the ultimate lazy girl dumpling 🥟
    https://www.youtube.com/shorts/UzYl8bHMP30
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    KOZINA: A nebo jsem vždycky přišel až pozdě a už všechno bylo snědený. :)
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    KOZINA: Aha. Já myslel, že vždycky bylo akorát v pátek.
    KOZINA
    KOZINA --- ---
    HONZA09: zrovna dneska jsem tam byl.. Nicméně all you can eat tam je v tejdnu poměrně dlouho.
    Jinak knedlíčky už nejsou a nebudou..
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    27.2.2026 konci Dračí máma. Dneska tam bylo all you can eat i v tejdnu. Tak kdo ještě nestihnul může se přijít rozloučit do konce tejdne.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ZUZIPA: diky to vypada dobre.
    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---
    POHODAVOLE: Co pražírna Hippo café?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Je pls v sape nejaky misto, kde si clovek muze sednout na caj a posedet? Jeste lepsi by bylo misto, kde se da po jidle posedet, ale z tech mist, co znam, me napada max lotus nebo ten podnik naproti a tam to zas neni nejak ultra dobry na jidlo.

Diky!
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    LEENVECKA:
    DOBYTEK: 2:1 je imho moc, delame obcas doma, vetsi varku a co nesnime hned tak jde do mrazaku
    davam tak 1:1 vodu trochu vic, lehce vlazna, pak podle konzistence zapracuju vic ... s 00 moukou to jde znaz, nechat chvili (min 1/2h) ulezet a pak teprve zpracovat, poradne hnist
    pri valeni to chce trochu cviku
    udelat valecek, ten nakrajet na rovnomerne kousky, z tech udelat kulicku a rozplacnout dlani ... pak vzdycky par placek vzit, posypat moukou a pak je valet ... je na to takovy trik ze mas mensi valecek - valeckem testo prejedes, druhou rukou ho lehce pootocis a jedes prez nej znovu
    dulezite je taky nedavat je pak pres sebe nebo se ti vsechno slepi, idealne jet ve dvou, jeden vali a druhy plni
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Na Andělu, na rohu Štefánikové, hned vedle Old Hanoi restaurace se otevřel velký krám s asijskými potravinami a stojí za pozornost - zejména v čerstvé a mražené sekci má víc věcí, než třeba Viethajci na Francouzské.

Je to primárně vietnamské, takže nejvíce specialit tam je vietnamských, pak korea a základní japonské a čínské věci. Není tam třeba velký výběr rýže, ale třeba nudlí spousta. Nenašla jsem tam třeba doubanjang, ale černá korejská omáčku jsem, myslím, viděla.

Ceny velmi příznivé.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam