• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLBHKOsvadba - rozprávka na jeden deň
    TICHO
    TICHO --- ---
    TICHO: noo, to nemáš jisté ale ani po svatbě:)))

já jsem v tomhle asi taky dost konzervativní, ale tu zkušenost soužití před svatbou bych neměnila, natož čekat na první společnou svatební noc.., to jsou dnes, myslím přežitky. Ale když už přijdou do života děti, rozhodně by se měli ti dva vzít... Vážně to není jen papír, ale člověk přijme určité hodnoty, dá slib.., něco se změní:)
    ZELINKA
    ZELINKA --- ---
    POTTY: myslím si, ež je to rozumný a zodpovědný postoj :-)
    POTTY
    POTTY --- ---
    ZELINKA: To já samozřejmě taky chci děti až po svatbě, obecně vzato považuji svatbu za velmi důležitou, ale právě proto, abych byla schopná takhle zásadní rozhodnutí učinit, tak musím mít nějaké "informace", na jejichž základě ho udělám...tím spíš, že jsem taky konzervativní a rozvod beru jako úplně nejzasší variantu. A pokud mám tu možnost před svatbou zjistit, jak se moje "vážná známost" chová v každodenním životě, tak je podle mne nezodpovědné jí pohrdnout. Na druhou stranu mít děti, aniž bych mu, si a lidem (a v mém případě ještě Bohu) slíbila, že se bud snažit ze všech sil zůstat s ním napořád, by mi taky přišlo nezodpovědné. :)

TICHO: Ani náhodou. :D Myslela jsem to tak, že se může celkem vzato stát cokoliv, třeba si nabrnkne nějakou novou :))), prostě "nikdy nic nikdo nemá míti za definitivní." :))
    TICHO
    TICHO --- ---
    POTTY: no, nečekáš snad, že to všechno zařídí tvůj nastávající??:)) to, jestli svatba bude, záleží, dle mého, na organizačních schopnostech ženy:))) tak to teda bylo u nás.., můj muž jen plnil dané ukoly... Naštěstí se nám do toho nepletli rodiče a pouze celou záležitost financovali.., vlastně se to odehrávalo u nás na zahradě, ale moje mamka byla skvělá a nakonec jsme se domluvily tak, aby si to užila i ona))) Já si představovala, jak nás tam oddají a pak si každý opeče buřta, bude se hrát na kytaru a taak, ale je fakt, že by někdo (moje mamka))) musel stejně pořád lítat s nádobím a kafíčko?? a tak jsme nakonec vazali malý catering, byly vážně skvělí a nenápadný, přivezli si stany, židle, stoly, nádobí, grill, celé to probíhalo jako samoobsluha, každý si našel svůj koutek a svojí společnost, takže žádná nucená konverzace ani knedlíčková polévka s bryndákem:))
    ZELINKA
    ZELINKA --- ---
    POTTY: :-) já jsme v tomhle směru docela konzerva .... nebránila bych dětem, aby spolu bydleli před svatbou (ono to tak u nás už stejně skoro je - sice nevedou svou domácnost, ale jsou spolu).... ale pokud by se rozhodly mít děti, byla bych raději kdyby se vzali....
    POTTY
    POTTY --- ---
    TICHO: No, u mne to bylo úplně obdobně. Nejprve jsme se domluvili, že svatba jo a zhruba kdy, a já jsem pak nenápadně naznačila (asi tak nenápadně, že jsem mu to řekla :D), že by se mi líbila nějaká ta romantická žádost o ruku a že letošní dovolená mi k tomu připadá jako ideální místo a prostředí...a bylo to. :)) Ale samozřejmě, zda svatba skutečně bude říct nemůžu - neříkej hop, dokud jsi nepřeskočil. :D Nicméně pokud bude, tak zhruba za 10-11 měsíců od zásnub. :)

ZELINKA: Hmm, můj přístup dost souvisí s tím, že si myslím, že by se lidi neměli brát, když spolu před svatbou nebydlí. Ale samozřejmě mluvím o dnešních podmínkách, je mi jasné, že před pětadvaceti lety to nebylo tak úplně možné.
    TICHO
    TICHO --- ---
    ...a pak následovalo žádání o roku.., chudáček:))
    TICHO
    TICHO --- ---
    :)) jak, že by můj muž padl s kyticí na kolena?))cha, Jelikož nežiju ve filmu, tak jsme se jednoho krásného dne prostě domluvili.., asi tři roky, co jsme spolu žili, ale zname se jako kamarádi přes deset let. Ale snubák mi koupil, vlastně jsme šli spolu:)
    ZELINKA
    ZELINKA --- ---
    KASUMI: :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    a zda vubec byla..
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    To mi tak připomnělo - zajímalo by mě po kolika letech chození jste dámy dostaly nabídku ke svatbě a za jak dlouho byla svatba (možná by to byl spíš návrh na další anketu)...???
    ZELINKA
    ZELINKA --- ---
    POTTY: já jsem se zasnubovala (před 25ti lety)po ročním chození a za další rok jsme se vzali .... na zásnubách nevidím nic mimořádného ani závadného .... prostě jsme chtěli ukázat, jak moc k sobě patříme a na svatbu to nebylo - ještě jsem studovala, nebylo bydlení a tak.... a zásnubák nosím vedle snubáku (na prostředníčku)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KLBHKO: prvni je zajimavej

KLBHKO: prvni a druhej hodne dobry
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    POTTY: TICHO: Nemluve o tom, ze driv (a i dnes obcas) bylo zasnoubeni formalnim cirkevnim obradem.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    LE_JOUEUR: Zasnubni prsten i pro muze se v posledni dobe opravdu sem tam objevuje. Nejvetsi propagaci jeho noseni delaji vyrobci a prodejci (cim to asi bude :-D).
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    ATARI_HAGYAWA: no já nikdy nenosila víc jak dva prsteny, - teď mám taky dva - a už si na ně dávám pozor. taky bych si asi připadala jaski levně s více prsteny, ale stejně si myslim, že si je na rukou - ty dva + snubák nechám - nosim jen prsteny, který sou opravdu vyjímečný, takže....
    TICHO
    TICHO --- ---
    Zásnuby jsou legrace, zvláště žádání o ruku,,, mohu potvrdit:)
    POTTY
    POTTY --- ---
    KLBHKO: Hmm, a myslíš, že zásnuby se větou "vezmeš si mě?" zahajují pro srandu králíkům? To je jako kdyby ses někoho zeptala, jestli s tebou půjde do kina, ale řekla mu, že máš na mysli ne teď, ale až tak třeba za tři měsíce až půl roku...Pokud to myslím tak vážně, že se chci vzít, tak se normálně zasnoubím a vezmu. Pokud se nechci vzít, tak to nemyslím vážně. (A nebo jsem z těch, co odmítají svatby, ale o to absurdnější by bylo se zasnubovat). Zásnubami bez svatby dáváš okolí najevo akorát to, že to nemyslíš dost vážně na to, aby sis ho vzala - jinak by je to třeba ani nenapadlo, ale támhle je na to upozorníš. No vážně - pokud uznáváš svatbu (jinak je celá debata irelevantní) a myslíš vztah vážně, proč se nevdat? Jediný důvod, který mě napadá, je "ještě ho neznám dost dobře", třeba jako ještě jsme spolu nebydleli, chodíme spolu krátce atd. V tom případě se ale člověk nemá ani zasnubovat...Protože to vážné myšlení můžeš dát najevo třeba tím sestěhováním.
    Další věc je, že si myslím, že vztahu obecně moc neprospívá, když spolu chodí deset let, než se vezmou. Jako vhodné maximum vidím tak šest, ale když to jde, tak spíš méně. No, a pokudd se s ním nezasnoubíš hned týden potom, co s ním začneš chodit, tak už samotný fakt tříletého zasnoubení (zasnoubení by rozhodně nemělo trvat déle, než byla délka vztahu, který mu předcházel) svědčí o tom, že je to maličko přechozené.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    KLBHKO: Jaksi uz ze samozneho nazvu jsou zasnuby prislibenim budouciho snatku. Nicmene nejake casove omezeni dane neni. Fakt je takovy, ze dneska skutecne zasnuby porada jen znacna mensina paru (driv byly mimochodem zasnuby a ohlasky povinne a pro platnost manzelstvi nezbytne).
    Sachovani s prava-leva ruka viz to, co jsem psal: ruzne na svete je to ruzne a tradice se cim dal tim vice prolinaji. Takze je spis na miste ptat se co konkretni zpusob noseni symbolizuje.
    Paklize by byly prsteny udelane tak, aby zasnubni se snubnim vytvorili jeden celek, tak prosim, to by mohlo fungovat dobre. Ale neresis tim ten problem, ze komplikovanejsi prsteny musis casteji odkladat (ale uznavam, ze symbolika prstenu, ktery se neodklada take nemusi byt kazdemu po chuti).
    KLBHKO
    KLBHKO --- ---
    POTTY: aktuálne to už nebude, ale potom sú to skutočne vyhodené peniaze. pre mňa zásnuby znamenajú posunutie vzťahu do "ďalšieho levelu", proste už to nie je len o nás dvoch, prešli sme si naivnou zamilovanosťou, myslíme to vážne a chceme to dať najvo aj okoliu. je jedno či to trvá rok alebo tri, jednoducho je to trochu iná situácia, taká predohra k manželstvu. a nevidím dôvod sa potom tváriť, že sa nič také nestalo a strčiť prsteň do šuflíku. mna sa práve naopak, kombinácia dvoch prsteňov na jednom prste páči. niekde som počula, že pred dvadbou je snubný prsteň na ľavom prstenníčku a po svadbe idú oba na pravý. inak, myslím, že nie nadarmo klenotnícke spoločnosti ponúkajú prstienky a obrúčky, ktoré sa k sebe hodia, aby sa dali nosiť spolu.
    myslím, že prteň na krku je trochu mimo, volá sa prsteň, nie prívesok. to už väčší zmysel vidím potom v riešení, dať ho pretaviť na prívesok
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam