• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLBHKOsvadba - rozprávka na jeden deň
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Téměř vše je napadnutelné.
    Nicméně - nebojím se ani o děti, ani o sebe a ani o případné spory v případě rozvodu :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ale je to asi na uvahu
    pze samotnej ten institut dohody o sjm v podstate vylucuje nejaky naroky do budoucna... no.. asi by se to chtelo zamyslet, nebudu delat ot :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TANAIS: no ja se bojim, aby ta smlouva nebyla v nejakych vecech neplatna.. a to vam notar neoveri... pze se nemuzes dopredu vzdat svych prav a naroku, ktere jeste nevznikly..
    tze by byla otazka, jesti se muzes treba vzdat naroku na to, ze budes vychovavat deti, nebo se dopredu vzdat urcite vyse alimentu... to bych se fakt bala...
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    BAMBULE: vysvětli mi, co na tom chceš vysvětlit :)
    BAMBULE
    BAMBULE --- ---
    Doma jsme o předmanželské sml diskutovali /teď ani ne měsíc před svatbou je to i aktuální :D/...a shodli jsme se na tom, že si nedokážeme představit, co je zahrnuto v před. sml o nenarozených dětech....co se týče majetku, je to jasné....:)

zkuste mi to ohledně těch dětí konkrétně vysvětlit :o)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    POTTY: zkušenost je nesdělitelná :-)
    POTTY
    POTTY --- ---
    BAMBULE: Já se přece nestresuji. Ale blaho mých i když zatím nenarozených dětí je mi přednější před vlastní pohodlností či nějakými předudky ohledně předmanželské smlouvy...

KLBHKO: Já taky. Ale bohužel nemám tak vysoké sebevědomí, abych věřila, že když tenhle problém zasáhne 50% naší populace, tak já zrovna s naprostou jistotou budu v těch druhých padesáti, protože mně se to přece stát nemůže...Spousta z těch lidí, co se rozvádí, to taky myslela na celý život.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    BAMBULE: :-)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    KLBHKO: držím palce .)
    BAMBULE
    BAMBULE --- ---
    A propo, máte nějaké svatební menu, které by bylo zajímavé, ne přemrštěné a přitom netradiční? :o)
    BAMBULE
    BAMBULE --- ---
    Lidi se mění, ale rozhodovat v předmanželské sml, co se stane ještě s nenarozenými dětmi, to mi příjde uhozené....a když člověk nevěří sobě, jak může věřit ostatním?....beru si svého budoucího muže protože mu věřím a čekám, že je to na celý život a pokud ne, rozhodnu se až v dané situaci, co dělat a jak to vyřešit. Otázka majetku je jiná...ale už před svatbou stresovat, že o chlapa jednou odejdu, nebo on ode mě, nebo že naše děti odtáne do ciziny....heslo důvěřuj, ale prověřuj je podle mě v této situaci přemrštěné...
    KLBHKO
    KLBHKO --- ---
    TANAIS: vydám sa raz alebo vôbec. možno som naivná, ale chcem aspoň veriť tomu, že to je významné rozhodnutie a nie prechodné obdobie podľa nálady. dnes sú rozvody v móde, považujem to za nezrelé a spoločnosť dehonestujúce
    POTTY
    POTTY --- ---
    No já třeba taky nevím, jak na tom budu v budoucnu, ale předmanželskou smlouvu považuji za samozřejmost...jednak kvůli majetku, ale především kvůli dětem. Partnerovi totiž třeba i věřím, ale nevěřím sobě. Co já vím, jestli se nerozvedu kvůli nějakému mladému lvovi salónů a nebudu chtít vzít děti s sebou a zabránit jim, aby vídaly otce? Jsem schopná kdejakých kravin a chci, aby jich děti byly pokud možno uchráněny...
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    BAMBULE: nemůžeš pouszovat všechny případy jednou větou :) Ano, v tvém případě chápu, že pokud nevíš, jak na tom budeš v budoucnu, nechceš řešit aliemnty apod. Jenomže my jsme s manželem některé věci dopředu věděli :)
    BAMBULE
    BAMBULE --- ---
    Pokud se jedná o majetek, chápu lidi, co uzavřou přemanželskou sml, ale ty děti mi v tom nesedí....i co se týče peněz...stát určuje malé alimenty, často směšné, ale i tak si to dopředu vytýčit ve sml, to přeci nejde, když nevím, jak na tom budeme v budoucnu a to teď myslím čistě finančně...já se za měsíc vdávám...nemám nějaké přehnané iluze, ale nějaké jsem si nechala a snad mi zůstanou :o)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    KLBHKO: kéž by to bylo na světě tak jednoduchý :) Nejde o to, jestli tě někdo chce nebo nechce podrazit. Ale může se stát spoustu věcí, který dopředu nedokážeš předpovědět. Jsem vdaná podruhé. I poprvé jsem s manželem uzavírala smlouvu. Osvědčilo se to.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    BAMBULE: no, asi tak, jako dopředu nevíš, jakej bude ten druhej partner :) Ale ve smlouvě není nic o tom, jakej kdo bude rodič. Ale jak kdo dítě zaopatří a jak se kdo o dítě postará, pokud dojde k rozvodu. V tom je trochu rozdíl :-)
    KLBHKO
    KLBHKO --- ---
    ja som tiež neni veľký fanúšik takejto prezieravosti, beriem sa s myšlienkou, že je to navždy a basta, ak nie, potom to budem riešiť. ak mu budemveriť natoľko, že si ho chcem vziať, verím aj tomu, že by ma v najhoršom prípade nechcel podraziť
    BAMBULE
    BAMBULE --- ---
    Hm, to mi příjde zvláštní....člověk sám neví, jaký bude rodič, natož aby to věděl o tom druhém a dopředu to rozhodl....určit co s dětma, to je zvláštní, ale proti gustu žádnej dešputát... :)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    v té době to bylo "co budeme mít" :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam