• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEDUSSASWING
    WOOTEEP
    WOOTEEP --- ---
    TEREZA89: Me teda osobne elektroswing neprijde jako vyvoj/posun hudby, ale nazorna ukazka degenerace (jak hudby, tak spolecnosti).
    Samozrejme proti gustu... atd. :)
    TEREZA89
    TEREZA89 --- ---
    WOOTEEP: Jojo, myslela jsem balkan swing a gypsy swing. to jsou vše kombinace, na které se dá dobře tančit swing, stejně tak jak například i na Ragtime a Stride. Záleží to samozřejmě hodné na skladbě a i electroswing samotný je dost pestrý, než aby se ho dalo redukovat na "dokolečka ohrané samply". Někteří tomu říkají třeba i neoswing. Na něco se dá tančit swing výborně, na něco ne, pak se prostě trsá jako na house, v tom nevidím problém, figury se dá používat i tam. Stejne jak přece přejdeš na boogie nebo balbou, když se to k hudbě hodí. Prostě otázka muzikality. Jinak je to přece super, že swing pořád žije dál a rozvijí se, kombinuje se s jinými styly, ne? Hudba musí být živá a vyvíjet se dál. :)
    WOOTEEP
    WOOTEEP --- ---
    TEREZA89: Ja uz si to vyhledal na strankach :D Neuci to nahodou Martin Kadlec?

    Btw: Co ma balkan spolecnyho se swingem (dechovka az na par vyjimek)? Gypsy - az na vyjimky flolklor - a s tema vyjimkama je to trosku slozitejsi, ale krome Francie to nikde moc nefrcelo a tradicni lindy se na to tancit stejne moc neda. Je to stejne specificka vec, jako Swingbillies - tomu se taky swing rikat neda.

    A muj soukr. dotaz na tebe. Co ma elektroswing spolecnyho se swingem (CHAPEJ JAZZ) krome par dokoleckadokola ohravanych samplu z dob bigbandu a hromady hipsteru ktery si mysli, ze je to retro?
    A co je SWING HOP tak to uz si radeji ani dohledavat nebudu :) (pokud nemas na mysl neco podobneho http://www.youtube.com/watch?v=zwMa8U_9i5Q)
    TEREZA89
    TEREZA89 --- ---
    WOOTEEP: Je to škola, ve které tančí na všechny styly swingu, takže i electro, balkan, gypsy, swing-hop ...
    WOOTEEP
    WOOTEEP --- ---
    Damy, smim se zeptat co je creamswing? nahani mi to husi kuzi ....
    JANITA
    JANITA --- ---
    TEREZA89: tim pádem palec nahoru! :)
    TEREZA89
    TEREZA89 --- ---
    JANITA: Jasně že se můžeš muzikalitu naučit. Existuje na to spousta dobrých cviků a dobří lektoři to učí začátečníky hned od startu. V creamu do každopádně probírají dost důkladně.
    JANITA
    JANITA --- ---
    ANETKAB: ehm.. já si myslim, že muzikalita se naučit nedá, tu musí mít člověk v sobě. :)
    Ale creamswing mě taky láká, tak dík za pozitivní referenci. :)
    ANETKAB
    ANETKAB --- ---
    tak my ted chodime na lekce do creamswingu a po predchozi zkusenosti jinde mame konecne pocit ze se da naucit uzasne veci a pri tom naprosto uvolnene blbnout na parketu ;) dulezity je individualni a muzikalni pristup a hlavne jsme se naucili, jak swing prispusobit a obohatit. Da se to dobre kombinovat s electroswingem, popem, r&b, housem... jasne ze to je vse otazka muzikality, ale tu se da naucit uz od zacatku.
    LADY_LEIA
    LADY_LEIA --- ---
    ja nemam prirozeny talent na tanec, presto me velice bavi a rada se ucim novym vecem. Jen proste potrebuju, aby mi to nekdo nazivo ukazal, pripadne me opravil a ja uz to pak natrenuju. Ale uceni se z videa u me funguje az ve chvili, kdy mam dobre zvladnute a osvojene zaklady.
    SYSLICEK
    SYSLICEK --- ---
    Znáte tuto přednášku?
    Planet swing -- the real Harlem Globetrotters: Ryan Francois at TEDxAlbertopolis - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=3W2A_qifVpU
    SYSLICEK
    SYSLICEK --- ---
    KARADUM: Původní swingaři ty tance na parketu vymýšleli. Otázkou je, jestli chceš tančit jenom nějaký další tanec na swingovou hudbu nebo jestli chceš tančit autenticky.

    Já jsem se půl roku učil tančit jen na tančírně a z videí a je to dost zdlouhavá cesta, která stejně končí tím, že začneš cítit, že něco nefunguje. Pak tě to donutí jít na workshop nebo nějakou lekci, kde získáš nové podněty ke zlepšení a k přemýšlení, které na tančírně nejsi schopen pochytit. Samozřejmě můžeš jít cestou zkoušení, objevovat a odstraňovat svoje nedostatky sám, ale když ti o nich řekne někdo, kdo se dívá jak tančíš, a vysvětlí ti, co zlepšit, tak tě to posune mnohem dál.
    KARADUM
    KARADUM --- ---
    SYSLICEK: Mno, vis jak se ucili puvodni swingari? Prave tancem na parketu, naucenim se vest slecny z treba klasickych spolecenskych tancu a pak experimentovani a okoukavani co delaji ostatni.
    SYSLICEK
    SYSLICEK --- ---
    WOOTEEP: Ano i ne. Srát na figury mohou silně pokročilí tanečníci, protože figury z jejich pohybů automaticky vyplynou. Začátečníci musí objevit a pochopit podstatu swingového tance a to není dost dobře možné bez figur. Je možné učit jen pomocí techniky, základních pohybů a muzikality, ale začátečníci to neocení.

    JANITA: Zrovna na tomhle videu je dost vidět, že elektroswing a swing k sobě mají dost daleko. Oni většinu času tančí charleston s jazzstepy, který snese neswingový rytmus.


    KARADUM: Souhlas, ale dříve nebo později narazíš na omezení způsobená neznalostí techniky. Z videa můžeš vyčíst kroky, pohyby končetin, ale vyčíst techniku vedení podle řeči těla je dost obtížné, ne-li nemožné. Teda pokud nemáš předplacený RhythmJuice ;-).
    WOOTEEP
    WOOTEEP --- ---
    Zemřel bývalý bubeník Ivana Mládka – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/kultura/317219-zemrel-byvaly-bubenik-ivana-mladka.html

    VELKY dik za ucast na nasich tancirnach, radost z hudby, kterou jste predaval, nas bude provazet dal....
    KARADUM
    KARADUM --- ---
    LADY_LEIA: Fajn je take proste sjizdet videa a pak na tancirne vzdy jednu figuru, at uz se jmenuje jakkoliv, zkusit.
    JANITA
    JANITA --- ---
    WOOTEEP: naprosto souhlasim.. tančila jsem salsu a tu jsem se naučila tak, že jsem každej víkend byla někde v klubu a šlapala ostatním na nohy.. a tušim, že se swingem je to to samý! :)
    JANITA
    JANITA --- ---
    LADY_LEIA: no každýmu holt vyhovuje něco jinýho.. já jsem skoro 8 let tančila na takové polo profesionální úrovni, takže ty kroky a figury asi rychleji vstřebávám. nebo co..
    každopádně, já si teď frčim spíš na Electroswingu :) každopádně hele, jedno video:
    Les Ninjammerz du Studio 88-SWING avec Caravan Palace au Festival d'été de Québec - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=_-HxdLQi7eg


    WOOTEEP
    WOOTEEP --- ---
    Srat na figury... -zablbnout si na parketu- o tom to je. A blbnout slusne se da uz po ovladnuti prvniho triplstepu :D Figury jsou pro exhibouse, fanatiky a lektory!!!
    LADY_LEIA
    LADY_LEIA --- ---
    JANITA: Ja jsem stale zacatecnik, umim par zakladnich "figur", co se ucili tak v prvnich trech lekcich a vzdy me odradi, ze ty workshopy jsou aspon pro mirne pokrocile. Rychlost lekci mi vyhovovala, aspon jsem si ty veci mohla vic zazit a zautomatizovat. U tech rychlolekci se mi stava, ze ty veci z nich rychle zapominam - vcetne jmena figury, takze si to pak uz ani nemuzu dohledat na netu :)
    LADY_LEIA
    LADY_LEIA --- ---
    KARADUM: kdyz jsem tancila salsu, tak to byl taky dril jako blazen, ale presto tam byla mila a pratelska atmosfera :) Ale jak rikam, mohla jsem to takhle vnimat jen ja. Jinak na lekcich taky rikali, ze neni problem se domluvit, ale pochopila jsem, ze oni je na starosti nemaji a ta pani, co mela, holt nekomunikovala.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam