• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEDUSSASWING
    TEREZA89
    TEREZA89 --- ---
    JANITA: Můžeš jít i bez partnera, stejně se většinou rotuje. To se ve swingu tak dělá obecně. Myslím si, že člověk musí zkusit vše a taky se to správnou cestou učit. Zrovna tento týden jsme si fakt super zatančili a zablbli, sly jsme po lekcích ještě do Jam Café, kde hráli swing a i electroswing. Je to prostě ideální, když se člověk naučí dobře tančit na všechny styly a není muzikálně omezený. Miluji když se partner dobře přizpůsobí hudbě a najednou začne bluesovat, folkovat, housovat, když se to zrovna hodí. Hudba je krásná a tanec ještě víc!:)
    WOOTEEP
    WOOTEEP --- ---
    VOZKA: Spis chapu jako krok/slapnuti do hovna :D
    (Timto koncim debatu na tema E..E...Swing)
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    WOOTEEP: Pozitivní vývoj swingu ne, ale ber to jako krok stranou spíš než degeneraci :)
    WOOTEEP
    WOOTEEP --- ---
    VOZKA: Jeste nepatrim do hrobu (jak se z meho predchoziho postu muze zdat). Mam rad nove i stare veci napric hudebnim spektrem az na drobne vyjimky... a ano, EeSwing patri mezi takove vyjimky (btw rad posloucham i moderni tanecni hudbu).

    IMHO: Nicim zajimava diskoteka (jiz 15let stejna) zalozena na donekonecna zaloopovanych (vetsinou vykradenych) samplech v libivem pop klise (tuc tuc) vezouci se na vlne modniho a kulturniho "retroboomu"...Kdyz to porovnam s necim takovym, jako je tanecni JAZZ hrany hudebniky (ad ze zaznamu nebo na zivo)...

    Sorry, tomuhle se neda rikat pozitivni vyvoj, ani kdybych sebevic chtel! :)
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    WOOTEEP: S timhle taky nemůžu souhlasit, ale jestli tě sere že si dneska většina mladejch (tj. moje generace, je mi 22) pod slovem swing představí elektro swing, tak tě naprosto chápu a sere mě to taky. Na druhou stranu protože poslouchám i elektronickou taneční muziku, přijde mi elektro swing jako superzábavná fúze i když se swingem moc společnýho nemá a hlavně beru jako pozitivní efekt že se přes něj občas lidi dostanou i ke swingu opravdovýmu.
    JANITA
    JANITA --- ---
    můžu jít na ty Creamswing sama?
    TEREZA89
    TEREZA89 --- ---
    WOOTEEP: Ty jo, to je fakt síla... electroswing má docela hodně odvětví na to, abys to tak zobecňoval. Možná už budeš trochu starší generace, tak to chápu. Mý prarodiče si taky myslí, že se dá tančit jen na valčík a polku a vše ostatní je degenerace. Já jsem ještě moc mladá, abych se na to tak negativně nahlížela. Stejně jsem začala se swingem v Montpellieru, kde to fakt uměj. A pak jsem hodně procestovala festivaly po celé Evropě, tak tam je možná taky rozdíl v mentalitě. Ale vážně - třeba by sis měl poslechnout širší spektrum skladeb, aby si přišel na chuť. Každopádně Ti přeji i tak ještě hodně zábavy v životě a při tanci. :)
    WOOTEEP
    WOOTEEP --- ---
    TEREZA89: Me teda osobne elektroswing neprijde jako vyvoj/posun hudby, ale nazorna ukazka degenerace (jak hudby, tak spolecnosti).
    Samozrejme proti gustu... atd. :)
    TEREZA89
    TEREZA89 --- ---
    WOOTEEP: Jojo, myslela jsem balkan swing a gypsy swing. to jsou vše kombinace, na které se dá dobře tančit swing, stejně tak jak například i na Ragtime a Stride. Záleží to samozřejmě hodné na skladbě a i electroswing samotný je dost pestrý, než aby se ho dalo redukovat na "dokolečka ohrané samply". Někteří tomu říkají třeba i neoswing. Na něco se dá tančit swing výborně, na něco ne, pak se prostě trsá jako na house, v tom nevidím problém, figury se dá používat i tam. Stejne jak přece přejdeš na boogie nebo balbou, když se to k hudbě hodí. Prostě otázka muzikality. Jinak je to přece super, že swing pořád žije dál a rozvijí se, kombinuje se s jinými styly, ne? Hudba musí být živá a vyvíjet se dál. :)
    WOOTEEP
    WOOTEEP --- ---
    TEREZA89: Ja uz si to vyhledal na strankach :D Neuci to nahodou Martin Kadlec?

    Btw: Co ma balkan spolecnyho se swingem (dechovka az na par vyjimek)? Gypsy - az na vyjimky flolklor - a s tema vyjimkama je to trosku slozitejsi, ale krome Francie to nikde moc nefrcelo a tradicni lindy se na to tancit stejne moc neda. Je to stejne specificka vec, jako Swingbillies - tomu se taky swing rikat neda.

    A muj soukr. dotaz na tebe. Co ma elektroswing spolecnyho se swingem (CHAPEJ JAZZ) krome par dokoleckadokola ohravanych samplu z dob bigbandu a hromady hipsteru ktery si mysli, ze je to retro?
    A co je SWING HOP tak to uz si radeji ani dohledavat nebudu :) (pokud nemas na mysl neco podobneho http://www.youtube.com/watch?v=zwMa8U_9i5Q)
    TEREZA89
    TEREZA89 --- ---
    WOOTEEP: Je to škola, ve které tančí na všechny styly swingu, takže i electro, balkan, gypsy, swing-hop ...
    WOOTEEP
    WOOTEEP --- ---
    Damy, smim se zeptat co je creamswing? nahani mi to husi kuzi ....
    JANITA
    JANITA --- ---
    TEREZA89: tim pádem palec nahoru! :)
    TEREZA89
    TEREZA89 --- ---
    JANITA: Jasně že se můžeš muzikalitu naučit. Existuje na to spousta dobrých cviků a dobří lektoři to učí začátečníky hned od startu. V creamu do každopádně probírají dost důkladně.
    JANITA
    JANITA --- ---
    ANETKAB: ehm.. já si myslim, že muzikalita se naučit nedá, tu musí mít člověk v sobě. :)
    Ale creamswing mě taky láká, tak dík za pozitivní referenci. :)
    ANETKAB
    ANETKAB --- ---
    tak my ted chodime na lekce do creamswingu a po predchozi zkusenosti jinde mame konecne pocit ze se da naucit uzasne veci a pri tom naprosto uvolnene blbnout na parketu ;) dulezity je individualni a muzikalni pristup a hlavne jsme se naucili, jak swing prispusobit a obohatit. Da se to dobre kombinovat s electroswingem, popem, r&b, housem... jasne ze to je vse otazka muzikality, ale tu se da naucit uz od zacatku.
    LADY_LEIA
    LADY_LEIA --- ---
    ja nemam prirozeny talent na tanec, presto me velice bavi a rada se ucim novym vecem. Jen proste potrebuju, aby mi to nekdo nazivo ukazal, pripadne me opravil a ja uz to pak natrenuju. Ale uceni se z videa u me funguje az ve chvili, kdy mam dobre zvladnute a osvojene zaklady.
    SYSLICEK
    SYSLICEK --- ---
    Znáte tuto přednášku?
    Planet swing -- the real Harlem Globetrotters: Ryan Francois at TEDxAlbertopolis - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=3W2A_qifVpU
    SYSLICEK
    SYSLICEK --- ---
    KARADUM: Původní swingaři ty tance na parketu vymýšleli. Otázkou je, jestli chceš tančit jenom nějaký další tanec na swingovou hudbu nebo jestli chceš tančit autenticky.

    Já jsem se půl roku učil tančit jen na tančírně a z videí a je to dost zdlouhavá cesta, která stejně končí tím, že začneš cítit, že něco nefunguje. Pak tě to donutí jít na workshop nebo nějakou lekci, kde získáš nové podněty ke zlepšení a k přemýšlení, které na tančírně nejsi schopen pochytit. Samozřejmě můžeš jít cestou zkoušení, objevovat a odstraňovat svoje nedostatky sám, ale když ti o nich řekne někdo, kdo se dívá jak tančíš, a vysvětlí ti, co zlepšit, tak tě to posune mnohem dál.
    KARADUM
    KARADUM --- ---
    SYSLICEK: Mno, vis jak se ucili puvodni swingari? Prave tancem na parketu, naucenim se vest slecny z treba klasickych spolecenskych tancu a pak experimentovani a okoukavani co delaji ostatni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam