• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEDUSSASWING
    WOOTEEP
    WOOTEEP --- ---
    BEDRISKA: Ty se mi libis! Chti te poznat z blizka! Dame rande v JAMu ? :D
    BEDRISKA
    BEDRISKA --- ---
    TEREZA89: Řekla bych, že přehled celkem mám, posledních 6 let jsem jezdila po mezinárodních workshopech, tančila a bavila se. Na tamních tančírnách jsou parkety žánrově rozděleny, tančí se všude, každý si přijde na své, ale nejvíc plno je na "klasické" scéně, samozřejmě i z důvodu, že tam se nejčastěji sejdou muzikanti a tančit, když hraje a improvizuje kapela je vůbec nej :) možná se to s příchodem mixovacích celebrit změní a netrvrdím, že to bude k horšímu..
    WOOTEEP
    WOOTEEP --- ---
    TEREZA89: Pporad meles dokola svoje pocitovy slunickovy pindy o rozvoji, inovaci, kreativite (me to uz nebavi)...Fakta jsou kde? V cem je ten ESwing tak kreativni, inovativni? (Jen fakta prosim - nestojim o povidanicko o tom, jak jsi prestastna kdyz te - a tobe podobne - prizpusobivy partner roztoci na parketu). FAKTA DAMO!!!!

    BTW jak sama pises...nekdo jako JA (CTI: uzasny, charizmaticky a muzikalni typ s nadhledem a zkusenostmi - hahahaaa) mam pravo na svuj nazor a hodnoceni ktere jsem napsal (To ze nechodim na creamswing a nenechavam se osahavat pri hodinych balswingu mi v rozhledu nebrani). Vetsinou nemam ve zvyku cokoli hodnotit (ba se mi to i prici), ale u tebe se jedno hodnoceni navic primo vybizi....

    HOWQ
    JULESKAH
    JULESKAH --- ---
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    BEDRISKA: Hlavně se to imo vůbec nedá srovnávat. Já mám elektroswing rád protože je to skoro jediná jednoduchá, zábavná a (i v důsledku toho) celkem mainstreamově přijímaná hudba vhodná na párty kterou nejenže snesu, ale v menších dávkách mě i baví. Splňuje tudíž úplně jiný účel než swing a říkat že je něco lepší nebo horší mi přijde úplně zbytečný :)
    TEREZA89
    TEREZA89 --- ---
    WOOTEEP: Na to se budeš muset někde podívat, třeba na Bal Folku. Písemně Ti to asi nevysvětlím jako followerka; a učitelka taky nejsem. Prostě to funguje, a když tak se to můžeš naučit nebo na to přijít sám. Na všechny tance/kombinace někdo někdy musel přijít - s tím že před tím neexistovali, nikdo si to jinak nemohl představit a když to pak někdo vymyslel a zkusil, tak tomu na začátku pohrdaly. Africko-americké tance a hudební styly byly spousta let bělochem považovány za méněcenné oproti valčíku, county, polce atd. To co tančili černoši bylo pro ně stejně tak degenerované, jak pro Tebe teď asi house nebo electroswing. No a teď na to tančí hlavně běloši ;)

    Ono to je podle mě vše moc pestré a živé, než aby se to paušálně hodnotilo způsobem "dříve bylo vše lepší, ty moderní věci jsou všechny na hovno a tato mládež je strašná s její hudbou - to my jsme tehdy měli ještě vkus". Tento proslule nadčasový výrok vypovídá víc řečníkovi než o obsahu. Každý může mýt svůj vlastní subjektivní vkus, když chce ale hodnotit ten druhých, měl by mít velký nadhled s obsáhlými znalostmi a vlastními zkušenostmi a v opačném případě se nadmírné diskriminace druhých nediferencovanou kritikou formy "šlápnutí do hovna" lépe zdržet. Konzervativci mohou být pro sebe konzervativní, ale neměli by škodit druhým v kreativitě a inovaci. Ostatně i tradiční swing vzniknul jen, protože pár lidi mělo odvahu vymyslet a prosadit něco nového proti tehdejším konzervativcům. Kdyby slyšely na takové nepřítele nového, teď bychom si na Swing nezatančili.

    BEDRISKA: Nevím, zda se dostaneš na mezinárodní festivaly a workshopy, ale když se tam porozhlídneš, tak ty nejlepší swingaři se skvěle pobaví na jakoukoliv formu swingu. Ale samozřejmě najdeš všude i lidi, kteří uznávají jen jednu jejích „správnou“ hudbu a vše ostatní je pro ně šunt. Swing se ve své klasické formě vyvíjel přes 40 let. Electoswing existuje akorát tak 10 let, tak úplně logicky ještě namá takovou pestrost. To by si taky mohla vyhranit jeden swingový subžánr jako například „Easy Listening“ a hodnotit jej jako méně pestré oproti celému swingovému žánru. Ale veselost a překvapivost? To teda nesouhlasím. Poměrně se nachází v electroswingu až dost. Nesmí se taky brát všechen electroswing přes jedno bedro, házet Caravan Palace s nějakým mixem od DJ xy do jednoho pytle. Existuje spousta electro a neoswingovych stylu a forem, které se pořád dál rozvíjejí kvůli růstu scény. Naopak se nesmí každý cross-over nebo mix nazývat electroswing. Gypsy jazz a swing například vznikl už v 30. letech a teď prostě zažívá revival. Movits hraje swing, který určitě není tradiční, ale taky není electroswing. atd. Další věc, na kterou nesmíš zapomenout je, že se ve 20-60. letech toho swingu naprodukovalo spousta a taky spousta dost nekvalitních skladeb. V paměti zůstanou proste jen ty největší hity a tím člověk lehce zapomene, že se v každém hudebním žánru nachází jak kvalitní tak nekvalitní hudba.
    BEDRISKA
    BEDRISKA --- ---
    a propo nemam pocit, ze jinde ve svete by elektroswing zas tak frcel, lide kteri swing tanci si rozumi velmi dobre s puvodni hudbou, imho je mnohem pestrejsi, veselejsi, prekvapivejsi a vice motivujici, nez elektroswing..ac se mi michany swing taky libi, na puvodni pecky to nema..
    BEDRISKA
    BEDRISKA --- ---
    jak to tu ctu, mela bych si zajit na tancirnu, teda jestli se tomu jeste ted tak rika :), a porozhlednout se po parketu..
    WOOTEEP
    WOOTEEP --- ---
    TEREZA89: Jak to prosimte vypada, kdyz tvuj partner zacne "folkovat" na parkete?... jen pro moji predstavu?? Mam bujnou fantazii a napada me spousta zajimavych - az mirne perverznich - variant na tema "lidova hudba" :DDD

    btw "Housovat", to se taky uci na creamswingu? :D
    TEREZA89
    TEREZA89 --- ---
    JANITA: Můžeš jít i bez partnera, stejně se většinou rotuje. To se ve swingu tak dělá obecně. Myslím si, že člověk musí zkusit vše a taky se to správnou cestou učit. Zrovna tento týden jsme si fakt super zatančili a zablbli, sly jsme po lekcích ještě do Jam Café, kde hráli swing a i electroswing. Je to prostě ideální, když se člověk naučí dobře tančit na všechny styly a není muzikálně omezený. Miluji když se partner dobře přizpůsobí hudbě a najednou začne bluesovat, folkovat, housovat, když se to zrovna hodí. Hudba je krásná a tanec ještě víc!:)
    WOOTEEP
    WOOTEEP --- ---
    VOZKA: Spis chapu jako krok/slapnuti do hovna :D
    (Timto koncim debatu na tema E..E...Swing)
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    WOOTEEP: Pozitivní vývoj swingu ne, ale ber to jako krok stranou spíš než degeneraci :)
    WOOTEEP
    WOOTEEP --- ---
    VOZKA: Jeste nepatrim do hrobu (jak se z meho predchoziho postu muze zdat). Mam rad nove i stare veci napric hudebnim spektrem az na drobne vyjimky... a ano, EeSwing patri mezi takove vyjimky (btw rad posloucham i moderni tanecni hudbu).

    IMHO: Nicim zajimava diskoteka (jiz 15let stejna) zalozena na donekonecna zaloopovanych (vetsinou vykradenych) samplech v libivem pop klise (tuc tuc) vezouci se na vlne modniho a kulturniho "retroboomu"...Kdyz to porovnam s necim takovym, jako je tanecni JAZZ hrany hudebniky (ad ze zaznamu nebo na zivo)...

    Sorry, tomuhle se neda rikat pozitivni vyvoj, ani kdybych sebevic chtel! :)
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    WOOTEEP: S timhle taky nemůžu souhlasit, ale jestli tě sere že si dneska většina mladejch (tj. moje generace, je mi 22) pod slovem swing představí elektro swing, tak tě naprosto chápu a sere mě to taky. Na druhou stranu protože poslouchám i elektronickou taneční muziku, přijde mi elektro swing jako superzábavná fúze i když se swingem moc společnýho nemá a hlavně beru jako pozitivní efekt že se přes něj občas lidi dostanou i ke swingu opravdovýmu.
    JANITA
    JANITA --- ---
    můžu jít na ty Creamswing sama?
    TEREZA89
    TEREZA89 --- ---
    WOOTEEP: Ty jo, to je fakt síla... electroswing má docela hodně odvětví na to, abys to tak zobecňoval. Možná už budeš trochu starší generace, tak to chápu. Mý prarodiče si taky myslí, že se dá tančit jen na valčík a polku a vše ostatní je degenerace. Já jsem ještě moc mladá, abych se na to tak negativně nahlížela. Stejně jsem začala se swingem v Montpellieru, kde to fakt uměj. A pak jsem hodně procestovala festivaly po celé Evropě, tak tam je možná taky rozdíl v mentalitě. Ale vážně - třeba by sis měl poslechnout širší spektrum skladeb, aby si přišel na chuť. Každopádně Ti přeji i tak ještě hodně zábavy v životě a při tanci. :)
    WOOTEEP
    WOOTEEP --- ---
    TEREZA89: Me teda osobne elektroswing neprijde jako vyvoj/posun hudby, ale nazorna ukazka degenerace (jak hudby, tak spolecnosti).
    Samozrejme proti gustu... atd. :)
    TEREZA89
    TEREZA89 --- ---
    WOOTEEP: Jojo, myslela jsem balkan swing a gypsy swing. to jsou vše kombinace, na které se dá dobře tančit swing, stejně tak jak například i na Ragtime a Stride. Záleží to samozřejmě hodné na skladbě a i electroswing samotný je dost pestrý, než aby se ho dalo redukovat na "dokolečka ohrané samply". Někteří tomu říkají třeba i neoswing. Na něco se dá tančit swing výborně, na něco ne, pak se prostě trsá jako na house, v tom nevidím problém, figury se dá používat i tam. Stejne jak přece přejdeš na boogie nebo balbou, když se to k hudbě hodí. Prostě otázka muzikality. Jinak je to přece super, že swing pořád žije dál a rozvijí se, kombinuje se s jinými styly, ne? Hudba musí být živá a vyvíjet se dál. :)
    WOOTEEP
    WOOTEEP --- ---
    TEREZA89: Ja uz si to vyhledal na strankach :D Neuci to nahodou Martin Kadlec?

    Btw: Co ma balkan spolecnyho se swingem (dechovka az na par vyjimek)? Gypsy - az na vyjimky flolklor - a s tema vyjimkama je to trosku slozitejsi, ale krome Francie to nikde moc nefrcelo a tradicni lindy se na to tancit stejne moc neda. Je to stejne specificka vec, jako Swingbillies - tomu se taky swing rikat neda.

    A muj soukr. dotaz na tebe. Co ma elektroswing spolecnyho se swingem (CHAPEJ JAZZ) krome par dokoleckadokola ohravanych samplu z dob bigbandu a hromady hipsteru ktery si mysli, ze je to retro?
    A co je SWING HOP tak to uz si radeji ani dohledavat nebudu :) (pokud nemas na mysl neco podobneho http://www.youtube.com/watch?v=zwMa8U_9i5Q)
    TEREZA89
    TEREZA89 --- ---
    WOOTEEP: Je to škola, ve které tančí na všechny styly swingu, takže i electro, balkan, gypsy, swing-hop ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam