• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUTATOY8mm / 16mm/ 35mm FILMY / PROMITAČKY / KAMERY a vše kolem
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    STILL_PRIMITIVE: super. Takze to jde.Na skodackych strankach maj 590kc. Jinak i v LightingQ nebo jak se jmenuji taky 590kc.
    S fomou nemaj problem, ale pan mi odtamtud psal, ze orwo mi nikdo uz nevyvola. Pan Vavrik mi prave rekl, ze ty tak mohlo jit. Jinak mam i kontakt na nejakeho pana z Ovy, ktery taky je schopen vyvolat Fomu. Ale jeste jsem mu nevolal. Mate nejaky tip na firmu, ktera vyrabi barevny film v civce,?
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    CUNESK8: Ve Škodovi? Tam te podle me vyhodej i s fomackou inverzi, natoz proslim orwochromem... chtit po proslim orwochromu barvy, natoz po vyvolani v černobílé vývojce to bys opravdu chtel moc a je fajn ze ti o to tedy nejde... mozna ti to vyvola ten tipek z Prahy az na nej sezenu cislo, nebo nejaky nadsenec co rad experimentuje... urcite to jde vyvolat v nejaky specialni černobílé vývojce, viz todle video co na me po zagoogleni vyskocilo na prvni dobrou...

    ORWOCHROM UK17 developed in Telenal Dokumol as B&W
    https://www.youtube.com/watch?v=7_vGBer6oSs
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    STILL_PRIMITIVE:
    to by mohlo být na nástěnce
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    Sehnal jsem si teda 2xFoma Cb za 590kc. Pohoda. Uz jen natahnout, pockat na volno a dobre pocasi. Jeste technicky dotaz. Nechci se proste zbovovat tech barevnych Owro chrom ut15 a uk17, Chci je vyuzit a ptam se: Sli by vyvolat procesem jak ty FOMA CB filmy? O barvy mi nejde, mam to proste na experiment, zajima mne jesli na tom neco bude a jestli by mi to tak treba vyvolali ve skode. Tam pocitam, ze na to maji nejakou masinu. To by nemusel byt pro ne problem ne?
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    V pondělí sem se dozvěděl náhodou v hospodě že prý někdo Praze volá 16mm... barvu i čb, mě to moc netankuje tak sem se po tom moc nepídil, je to pro někoho zajímavý? Že bych případně zjistil víc.
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    CUNESK8: vzhledem k tomu že chceš "experiment" tak bych asi moc neřešil co se jak dělá a něco tam natočil pak to celý přetočil a věci jako fps, expozice, clona, ostření neřešil vůbec - toč s tím jak jen to jde a kruť se všim jak tě napadne...jinak to bude málo experiment... nezapomeň náhodně otevřít a polosvětlit nenantočený materiál .)
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    CUNESK8: vzhledem k tomu jak je potřeba přesně exponovat pro jistej výsledek, tak musíš změřit světlo a pokaždý exponovat polovinu regulerního osvitu aby výslednej osvit byl rovný tomu jaký má být... obě expozice musí být tedy podexponované...
    JCK
    JCK --- ---
    CUNESK8: hehe, ja se spis flickeringu vyhejbam.. A to delam vztahem mezi fps a sektorem.. Takze kdybych to chtel cilene, zjistím si kolik ma ta osmicka shutter speed na jednotlivé fps a laboroval s frekvencema svetel.. Ale teda řeším to vesměs treba od 150fps vejs, ale princip zustava.. Klidne se ptej..
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    JCK: hele nevis nahodou jeste, jestli pujde na te me kamere udelat lehci flickering? Nekde jsem cetl, ze by to mohlo lehce delat pri 24sn/s nebo rychle hypat s clonou?:-D
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    JCK: supr.diky za rady. Kua, mam dojem, ze to nebyla kazeta. Takze tuto kameru si necham na cb film a bude (pokud tedy pofici). Jeste dotaz k te multiexpozici: jak je to nejefektivnejsi? Je lepsi 1. expozici lehce preexponovat a 2.lehce podexponovat nebo je to uplne fuk? Snad uz dam pokoj.:)
    JCK
    JCK --- ---
    CUNESK8: čudlík je vypnout/zapnout. ve vypnutý poloze lze vytočit péro, ale film se nepohybuje... S otáčením filmu nemá souvislost.
    Souhlasím s MILAZAJICEK: , nemá smysl zakládat nejistej výsledek, zvlášť když nevíš jestli funguje kamera apod...Nebudeš pak tušit co se pokazilo, kdyby náhodou.. Kup fomu, nech u někoho vyvolat, uvidíš. kup další, a další.. a další..
    CUNESK8: na bhphoto ten trix v ds-8 ani nevidím, i pochybuju že se dělá. vyrábí se super-8 v kazetě, což je do jiný kamerky.
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    Dotaz jeste ohledne kamery. Mam ji na "experimentalni" film, od zacatku chci delat multiexpozici. Z navodu asi vse chapu krom cudliku: EIN/AUS. Nechapu moc k cemu slouzi. Kdyz budu chtit po naexponovani jedne casti ji pretocit, v jake poloze ma byt ten cudlik? Nebo je to jedno?
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    MILAZAJICEK: vyresim to nejjednoduseji. Koupim cb foma za 330, necham si ho vyvolat za 590kc. Je sice o pulku drazsi, nez kdybych si to vyvolal doma, ale mam jistotu, ze to nezkurvim. Nikoho v okoli nemam, kdo by mi s tim pomohl. Ten foma kit s postou stejne vyjde na cca 800kc, a pisou, ze to je na 2 filmy po 10m. V bhphoto je kodam trix za nejakych 22dolaru, tak na podzim si ho koupim tam a mozna i vyvolam tam nekde. Uvidim.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    CUNESK8: mrkni na temnakomora.cz 8mm sekce tam byla celkem aktivni. na první pokusy bych spis zalozil cerstvej film a pouzil ten kit od fomy nez si pridavat nejaky dalsi promenny ve forme prosleho filmu do procesu s kterym nemas zkusenost. ten proslej se hodi I na trenink navijeni do toho tanku. 10m filmu se tam nedava jen tak chce to cvik.
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    MILAZAJICEK: diky, takze ten orwo film muzu zalozit? Nejlepsi by asi bylo, kdyby mi nekdo sepsal komplet co si mam sehnat (presne nazvy) a navod pro tupce klidne i naskenovany z nejake knizky, jinak to asi nedam.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    CUNESK8: to je u selenovych expozimetru uplne bezny. ale jsou možnosti jak to vvyresit. treba malickym solarnim clankem a odporama to dohonit aby to +/- odpovídalo. ale vetsinou se snaz naucis zit bez nej :)

    chemie se da I namichat jinak foma prodava set chemie ale potřebuješ tank.
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    Tak kamera je doma. Vse vypada v poradku. Jen expozimetr nefunguje.:( tak snad to nejak zvladu bez nej. Mam k tomu i 2 stare filmy Orwo Ut15 a Uk17. Chtel jsem je pouzit, ale jeden pan mi psal, ze dnesni dobe uz nepujdou vyvolat, ze se chemie nevyrabi. Je to tak? To je u mne uz jedinny problem, kde a jak to vyvolat. V praze chteji 590kc/film :(
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    Odepsal mi pan z olomouce, psal ze ji zkousel natahnou a pry pekne bezi. Fotka vnitrku taky vypada, ze je tam vse. S postou vyjde na 500kc. To by slo ne? Mam to vzit? Jde nekde sehnat barevny film do 500kc? Nic jsem nenasel:(
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    STILL_PRIMITIVE: do kamrliku budu urctite psat ohledne toho vyvolani a filmu. Ja jsem doma sam nikdy nevyvolaval (i kdyz ted vsechno na kinofilm mam nekde ve sklepe pry. :-) ) vzdy jsem film dal kamosovi a ten mi to za nejake pivo vyvolal. Ale uz tu nebydli. Tak to resim jak i...t. Jinak diky za cenne rady.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam