ještě přihazuju svojí iniciativu :) Moje imaginární facebookpostava Pan Půlbanán je taky zastánce kalíšku :D
Plus mám za sebou první menstruaci s kalíškem (Ladycup L). Výsledek - rozhodně budu používat dál. Byla sem nadšená jak snadno se instaluje, vyndavání bylo horší (pár záchvatů smíchu na záchodě, když už sem nevěděla jak tu potvoru klouzavou chytit :) chce to cvik, hlavně i na to si předem umýt ruce.. Bohužel se mi povedlo, že mi kalíšek v noci protekl, ale doteď moc nevím čím to.. překvapilo mě hlavně to, že to co proteklo byla světle červená až vodová tekutina, ale přitom kalíšek byl do půli plný hodně tmavé a hlavně tuhé ..hm ..tekutiny :) ale protekl jen opravdu malinko. To co mě asi mrzí doteď nejvíc je, že mě celou menstruaci pobolívalo břicho, na což skoro vůbec netrpim. Nebylo mi vyloženě zle na prášek, ale prostě mě břicho brnělo a třeba při kýchání mě podbříšek zabolel..obávám se že tím podtlakem..prostě nemám asi navyklou sliznici a té se kalíšek s podtalekm nejspíš moc nezamlouval.. K tomu se mi dokonce menstruace o den prodloužila a přišla mi silnější. Už 7 let beru antikoncepci a menstruaci mám jak hodinky a velmi slabou (ikdyž je pravda, že člověk nevidí kolik toho tampon nasákne..v kalíšku to je víc překvapující :) Doufám, že si pupek zvykne a bude klid, protože jinak super ekopocit!