• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    Rozhodně zavádím mokrý, na sucho si to představit ani neumím, v mokrém kalíšku bych žádné problémy nehledala.
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    GIDDY: tohle mám taky, den předtím/nebo v noci křeče, tak to už vím že je čas jít na toaletu:)))
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    ja ho zavadim take mokry a v pohode

    a k tomu smradu, podle me je to opravdu hormonalnima zmenama, nemuzeme prece vedet presne, co v nasem tele zrovna probiha, zejo..mozna i viroza na to muze mit vliv, kdovi, ale dle mych zkusenosti se dycky neco delo (teda smrdel mi jen jedno obdobi, a to kdyz sem menstruovala pri kojeni, pak to naraz zmizelo), jinak nemel proc smrdet

    ja si nemuzu stezovat, neberu HA, ale menses mam celkem pravidelne (i dyz ted se mi nevim proc porad zkracuje cyklus) a nkdy to nedostanu v noci, jen pres den, a zacnu citit mirne boleni (naznak kreci) a to uz mam naucene, ze je to ono, zacnu to citit, du na zachod (je to treba otazka hodiny), uz sleduju ruzovy vytok, dam kalisek a pak to zacne, supr:)
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    KETHAMINA: no já už mám den předtím křeče -takže to ja takový budíček - to rovnou na noc zavádím kalíšek pak:D
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    GALTHEA: já ho teda zavádím i někdy několik dní předem. Nejlépe večer při sprše a žádný problém jsem nezaregistrovala. odpadají m istresy s očekáváním a nošením intimek při prvním špinění.


    _IF_:

    do- to- ho :)
    _IF_
    _IF_ --- ---
    Slečny drahé a milované!!! Děkuji vám za rady!!! Obzvláště se mi líbí odkaz od XAJI a když jsem to zkoušela složit trošku jinak, hned to šlo o něco lépe!
    Kalíšek zkouším mimo menzes, ale navlhčuji. To jsem už někde slyšela, takže jsem se tím řídila.
    VŠEM VELKÉ DÍKY A JÁ SE JDU DO TOHO PUSTIT S NOVOU VERVOU!!! :D
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    ach jo, já si to nevšimla - ale já někde četla že jen tak "na sucho" je to prý těžší zavést, protože žena se při menstruaci dole hodně změní a že to pak de líp...
    MAUTUSKA
    MAUTUSKA --- ---
    no vzhledem k tomu ze _IF_ psala ze to zkousela mimo menzes tak to bude mozna ten problem. zkus to s lubrikantem
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    BRUSINKA: no já nevím který máš ty, ale já i když ho opláchnu tak je tam maximálně pár kapek, takže... třeba by pomohlo - jestli máš tu možnost ho zavést v sprše, nebo někde kde máš možnost se u toho ještě omýt... zní blbě, ale právě kvůli tomu špinění... ale to pak nepřetéká, to je jen to co je mimo kalíšku už když ho zavádíš... takový ten zbytek:D
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    GALTHEA: vidíš, já mám pocit, že jak kalíšek pořádně neusuším zvenku, tak to jakoby nabere ten výtok po stěnách a víc špiním, ale možná je to blbost:)
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    jo apropos - víte že MeLuna má teď speciálni edici? "gliterry" - asi vánoční nabídka:))) ale to už mi přijde trochu moc - http://meluna.eu/menstruationsbecher/melunasoft/meluna-sonderedition.html
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    BRUSINKA: ne, proč? to nesouvisí - vevnitř to taky je vlhké, jenom takhle se ti to líp zavádí. (já ho omyju vodou a rovnou dám dovnitř, takže v podstate jěště úplně mokrý a pohoda.)
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    GALTHEA: ale když ho navlhčíš, tak pak v podstatě stopro špiníš, ne?
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    _IF_: páni, ty máš skvělého tatínka!
    a k tomu zavádění... - koukni všechny způsoby jak se dá poskládat, taky třeba pomáhá když ho omyješ vodou a nezavádíš "nasucho" (hloupé slovo při menstruaci, žejo...:))
    a pak prax. mně to šlo taky až po druhém, nebo třetím cyklu. chce to přijít na ten gryf....
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Jen k tomu zasmrádnutí - taky se mi stalo, při první poporodní MS, umyla jsem ho antibakteriálním mýdlem a smrděl ještě víc, vyvařila jsem, nepomohlo, ale během dalšího cyklu zápach zmizel. Od té doby se mi to už nestalo.
    XAJA
    XAJA --- ---
    _IF_: k radám nižšie pridám - existujú aj iné spôsoby skladania, možno ti niektorý iný bude vyhovovať viac:

    Menstrual Cups - Divacup, Mooncup, Instead, Lunette, Miacup - Folding techniques
    http://community.livejournal.com/menstrual_cups/453392.html?nc=58
    FANAE
    FANAE --- ---
    _IF_: To pujde, nenech se odradit :) Ja jsem ho ze zacatku mela chut zadupat, vyhodit, spalit a vsechno mozny, ale vydrzet mesic dva toho trapeni pri zandavani/vyndavani se opravdu vyplati :)
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    _IF_:
    1.

    2.

    3.
    v této pozici je už možné kalíšek zavést

    4.
    popřípadě si ho složený chytit za dno

    po zavedení ho držím za dno, nikoliv za stopku a otáčím s ním dokud si nejsem jistá že má ten okrajový kroužek dokonale kruhový tvar. Nesmí být spláclej do oválu jinak protéká.
    SIKY
    SIKY --- ---
    _IF_: A zkus ho trošku navlhčit, líp pak vklouzne...
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    _IF_: Zkus si při tom zavádění dřepnout na bobek. ten kalíšek - já to dělám tak, že ho chytím hlavně třema prstama (palec, ukazováček, protředníček) - ostatníma jen přidržuju. a ukazováčkem zatlačím na ten kalíšek, čímž ho jakoby prohnu dovnitř(ukazováček vysvobodím) a složí se mi (jak to má vypadat je asi v návodu, žejo), chce to cvik, klidně si to párkrát zkus jenom rukou skládat a rozkládat a vždycky ho chvilku podrž ložený, aby viděla, jestli se ti nevysmekne, to se naučíš;) a pak při zavádění, jestli to teda bolí, tak mě pomáhá trochu zatlačit,přimáčknout vršek kalíšku (i s prstama, nepouštět dřív, než bude v tobě-to je právě to, co bolí, že se ti rozvine brzo a nemůžeš ho tam dostat, prsty tam "vklouznou" mnohem snáz) a pak uvolnit svaly a ono ho to trochu jakoby vcucne. ještě ho přistrčíš prstama (já to dělám tak, že ve chvíli, kdy ho pustím, ho ještě popostrčím ukazováčkem, kterým rovnou objedu obvod, aby se správně rozvinul).
    A vyndavání tady teď projelo o pár příspěvků níž i s obrázkem, to si kdyžtak najdi.
    Snad jsem to napsala srozumitelně, kdyžtak se ptej, a držím palce, ať to brzo jde:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam