• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***

    Bližší informace (velikosti, typy, návody jak používat) najdete na nástěnce a v odkazech!

    Některé zodpovězené otázky můžete najít na nástěnce, takže čtěte, surfujte!
    Přečtěte si nástěnku, možná najdete rady jak na to! A taky se ptejte (případně filtrujte), od toho tu tento klub máme :)


    CO JE NOVÉHO VE SVĚTĚ KALÍŠKŮ

    Další český výrobek - kalíšek LUNO http://www.kaliskyluno.cz/

    Český výrobek LADYCUP v různých barvách (aby byla menstruace ještě zábavnější), více viz: http://menstruacni-kalisek.ladycup.eu/

    Český výrobek - kalíšek YUUKI http://www.yuuki.cz

    Francouzský výrobek - FLEURCUP a http://fleurcup.com/default-en.html
    německý kalíšek MeLuna http://www.meluna.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=3

    TABULKA, kam se můžete vepsat... Uvádějte své zkušenosti, jaký máte typ kalíšku, atd., aby to mohlo být ostatním k užitku
    rozbalit záhlaví
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    GRETKA: asi nemám tak silnou menstruaci, jako některé z vás, abych mohla posoudit, co s kalíškem udělá velký nával tekutiny po ránu. Ale pořád si neumím představit, co bych musela dělat za vylomeniny a veletoče, aby to s kalíškem nějak hnulo, když jsem s ním mohla souložit a pak bez nějakýho upravování pokračovat v bezproblémovém používání....
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    SEBIEN: LICINDA: v noci jsou dva duvody co muzou vest k protekani: 1) krouceni se/padani z postele, proste to, ze se clovek 'neobvykle' hybe a 2) ze kalisek nestiha ran pri vstavani z postele, protoze cast krve do nej do te doby nedotekla a najednou je 'zahlcen' a tak pretece.
    Uprimne se mi stala jen moznost dve.
    A myslim si, ze je na kazdyho uvazeni zda mu to za to stoji si porizovat novy kalisek ci ne, taky podle duvodu. Mne treba prijde 'blby'= neekologicky, jdouci proti logice veci a taky dost drahy si kupovat novy vetsi kalisek.. hlavne protoze si nejsem jista, zda i tak bude stacit a taky vim, ze ten aktualni mi vydrzi jeste par let, ale na druhou stranu jsem si koupila pratelny vlozky a proste mi to nedela, tu prvni noc cyklu, takovy problem je pouzivat. A taky nemam pocit, ze by bylo az tak prehrstene mnozstvi krve, spis se zacpou dirky a uz proteka.
    _IF_
    _IF_ --- ---
    Tak... Jak se dalo čekat, menstruaci jsem dostala v Londýně :) Ale LadyCup jsem měla s sebou! Takže jsem to zkusila a dostala jsem se zas o kousek dál! Tentokrát jsem ho měla v sobě, ale jaksi se nerozložil... :( Ale asi jsem to prostě měla zkoušet dál. Jen jsem na to neměla trpělivost... A když jsem ho vytahovala, tak to docela bolelo... No, snad příště najdu víc odvahy! :)
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    BRUSINKA: taky mne to ze zacatku udivovalo, ale staci :-)
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    tak mi přinesl ježíšek MeLunu střední s kuličkou a vypadá dobře. Zkoušela jsem mimo mens a zdá se ok, je o dost tužší než LadyCup. Akorát mě zaráží, že má jen dvě maličké dírečky, tak poloviční, ve srovnání s LC. Myslíte, že to stačí? Nemám propíchnout nějaký další?:)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    LICINDA: to asi jo, ale teda mě by to dost sralo, kdyby po noci protékal, protože já třeba dost oceňuju právě to, že se nemusím v noci starat.
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    SEBIEN: neříkám že mělo, ale myslím si, že kvůli nočnímu protékání (když normálně slouží oukej) kupovat nový kalíšek je podle mě hloupost. Na ty tři, čtyři noci bych si raději zavedla tampon, příp. koupila ty houbičkové tampony/buněčité vložky na více použití (když bych chtěla zachovat eko dekor až do puntíku). Ale je to jen můj osobní názor.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    já teda myslím, že ani sebevětší kroucení by nemělo způsobovat protýkání
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    s tím protékáním v noci bych to asi "tak neřešila". Přeci jen si nejsme nikdo vědom toho, jak se v noci kroutíme, do jakých poloh a zatnutých svalů se při REM dostaneme.... jestli ti neprotéká jindy než v noci, tak bych holt použila vložku/tampon... popravdě, nedokážu si představit, čím jiným by to mohlo být a co jiného (v kvalitě kalíšku či stavu těla) by pomohlo..
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    LILY: mně neproteklo asi nikdy nic...
    LILY
    LILY --- ---
    SEBIEN: A je rozdíl v protékání? Mně Ladycup v noci občas proteče, resp. chvíli poté, co vstanu.
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    BRUSINKA: tak jo, já už mám v tom zmatek:)
    SEBIEN: hm... a já si říkala že jak to mám skvělé - jeden tvrdší, jeden ne ... no a koukám že ne:)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    GALTHEA: tak já má srovnání jen s tím ladycupem, jestli je fleur a meluna tvrdší, to nemám zdání, to zas víš líp ty...
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    GALTHEA: lady je menší, než moon, mám pocit. vím, že kdž mi ségra ukazovala malý moon, tak jsem se divila, že je větší:)
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    KETHAMINA: SEBIEN:
    ad moon - menší je snad jen malá MeLuna. a tvrdej? fuh, já myslela že je z těch měkších, fleur i meluna co mám já jsou tvrdší o dost... (tak zase jsem moudřejší...)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    LILY: já mám srovnání mooncupu a ladycapu. Moon je skutečně docela tuhý a zavádí se lehounce hůř než lady, ale, zas se mi pak líp vyndává, ladycup strašně klouže :)
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    KETHAMINA: tohle všechno vím, díky, sleduju tuhle diskuzi docela dlouho. Ale můj dotaz prostě směřoval jinam, jestli to z toho není zřejmé, tak se omlouvám.
    Za protékání považuju to, že i dvakrát vytekl úplně a najednou, aspoň polovina, a to, že už se mi několikrát (tak 3x) stalo, že prostě netěsnil a tekl celou noc (po předchozích zkušenostech spím i s vložkou, spíš to byly vždycky pokusy obnovování důvěry) - a není to špatně zavedeným kalíškem, aspoň ne v tom elementárním významu, že by se nerozvinul nebo tak.
    Poševní sekret řeším intimkou, to se bohužel nedá nic dělat, i když taky jeden z důvodů, proč kalíšek, je to, že nechci používat vložky/tampóny, a tohle jde jaksi proti tomu..
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    GIDDY: pokud chceš tu tabulku na nástěnce hezky zformátovanou, nakopíruj tam tohle:

    <table border=3><tr><td>Brand </td> <td>Width </td> <td>Cup </td> <td>Stem</td> <td> Total </td> <td>Shape </td> <td> Material </td> <td> Capacity </td> </tr><tr><td>Diva Size 1[12]</td><td> 4.3 cm </td><td> 5.7 cm</td> <td>1.0 cm</td> <td>6.7 cm </td><td>Hoop Skirt</td> <td>Silicone</td> <td>23 ml</td></tr><tr><td>Diva Size 2[12] </td><td>4.6 cm</td> <td>5.7 cm </td><td>1.0 cm</td> <td>6.7 cm</td><td> Hoop Skirt</td> <td>Silicone </td><td>27 ml</td></tr><tr><td>Femmecup [13]</td> <td>4.5 cm</td><td> 5.0 cm</td><td> 2.5 cm</td> <td>7.5 cm</td><td> Narrow-Bodied</td><td> Silicone</td> <td>18 ml</td></tr><tr><td>Fleurcup Small [14]</td><td> 4.1 cm</td><td>4.7 cm </td> <td>2.3 cm</td><td> 7.0 cm</td> <td>Hoop Skirt</td> <td>Silicone</td> <td>20 ml</td></tr><tr><td>Fleurcup Large [14] </td><td>4.6 cm </td><td>5.2 cm </td><td>1.8 cm</td> <td>7.0 cm</td> <td>Hoop Skirt</td><td> Silicone </td><td>29 ml</td></tr><tr><td>Keeper (US) Size A[15]</td><td>4.4 cm </td><td> 5.4 cm</td><td>2.5 cm</td><td>7.9 cm </td><td>Narrow-Bodied </td><td>Rubber</td> <td>15 ml</td></tr><tr><td>Keeper (US) Size B[15]</td><td>4.1 cm</td><td>5.4 cm</td><td>2.5 cm </td><td>7.9 cm</td><td>Narrow-Bodied</td><td>Rubber</td><td> 12 ml</td> </tr> <tr> <td>Lady Cup Size 1 [16]</td><td>4.0 cm </td><td>4.6 cm </td><td>1.9 cm </td><td>6.5 cm</td><td>Hoop Skirt </td><td>Silicone </td><td>11 ml</td> </tr><tr><td>Lady Cup Size 2 [16]</td><td> 4.6 cm </td><td>5.3 cm</td><td> 1.3 cm </td><td>6.6 cm </td><td>Hoop Skirt </td><td>Silicone </td><td>20 ml</td></tr><tr><td>Lunette Model 1 [17] </td><td>4.1 cm </td><td>4.7 cm</td><td>2.5 cm </td><td>7.2 cm</td><td> Hoop Skirt </td><td>Silicone</td><td>19 ml</td></tr><tr><td>Lunette Model 2 [17] </td><td>4.6 cm </td><td>5.2 cm </td><td>2.0 cm </td><td>7.2 cm</td><td> Hoop Skirt</td><td>Silicone</td><td>25 ml</td></tr><tr><td>Meluna Large Ball[18] </td><td>4.5 cm</td><td>5.4 cm </td><td>0.8 cm</td><td>6.2 cm </td><td>Hoop Skirt </td><td>TPE </td><td>22 ml</td></tr> <tr><td>Meluna Large Basic[18]</td><td>4.5 cm </td><td>5.4 cm </td><td>0.0 cm</td><td> 5.4 cm</td><td> Hoop Skirt</td><td> TPE </td><td>22 ml</td></tr><tr><td>Meluna Large Ring[18] </td><td>4.5 cm</td><td> 5.4 cm </td><td>1.4 cm</td><td>6.8 cm </td><td>Hoop Skirt </td><td>TPE</td><td>22 ml</td></tr><tr><td>Meluna Large Stem[18] </td><td>4.5 cm </td><td> 5.4 cm</td><td>1.6 cm </td><td>7.0 cm </td><td>Hoop Skirt</td><td> TPE </td><td>22 ml</td></tr><tr><td>Meluna Medium Ball[18] </td><td>4.5 cm</td><td>4.5 cm</td><td>0.7 cm </td><td>5.2 cm</td><td> Hoop Skirt </td><td>TPE </td><td>17 ml</td></tr><tr><td>Meluna Medium Basic[18]</td><td> 4.5 cm </td><td>4.5 cm </td><td>0.0 cm </td><td>4.5 cm </td><td>Hoop Skirt </td><td>TPE </td><td>17 ml</td>
    </tr><tr><td>Meluna Medium Ring[18]</td><td> 4.5 cm </td><td>4.5 cm </td><td>1.0 cm</td><td>5.5 cm </td><td>Hoop Skirt </td><td>TPE</td><td>17 ml</td></tr><tr><td>Meluna Medium Stem[18] </td><td> 4.5 cm</td><td>4.5 cm </td><td>1.7 cm </td><td>6.2 cm </td><td>Hoop Skirt</td><td>TPE</td><td>17 ml</td></tr><tr><td>Meluna Small Ball[18] </td><td>4.0 cm </td><td>4.0 cm</td><td> 0.6 cm </td><td>4.6 cm </td><td>Hoop Skirt</td><td> TPE</td><td>11 ml</td></tr><tr><td>Meluna Small Basic[18]</td><td> 4.0 cm </td><td>4.0 cm </td><td>0.0 cm </td><td>4.0 cm </td><td>Hoop Skirt</td><td>TPE </td><td>11 ml</td></tr><tr><td>Meluna Small Ring[18] </td><td>4.0 cm</td><td>4.0 cm </td><td>0.8 cm</td><td>4.8 cm </td><td>Hoop Skirt</td><td> TPE</td><td> 11 ml</td></tr> <tr><td>Meluna Small Stem[18] </td><td>4.0 cm </td><td>4.0 cm </td><td>1.5 cm </td><td>5.5 cm</td><td> Hoop Skirt</td><td>TPE </td><td>11 ml</td></tr><tr><td>Miacup size 1 [19]</td><td> 4.3 cm </td><td>5.3 cm</td><td> 1.7 cm </td><td>7.0 cm</td><td> Hoop Skirt </td><td>Silicone </td><td>23 ml</td></tr><tr><td>Miacup size 2 [19] </td><td> 4.6 cm </td><td>5.3 cm </td><td>1.7 cm </td><td>7.0 cm</td><td>Hoop Skirt</td><td> Silicone </td><td>25 ml</td>
    </tr><tr><td>Mooncup UK Size A [20] </td><td>4.6 cm </td><td>5.0 cm</td><td>2.0 cm </td><td>7.0 cm </td><td>Narrow-Bodied </td><td>Silicone</td><td>15 ml</td></tr><tr><td>Mooncup UK Size B [20] </td><td>4.3 cm </td><td>5.0 cm</td><td> 2.0 cm </td><td>7.0 cm </td><td>Narrow-Bodied </td><td>Silicone </td><td>13 ml</td></tr><tr><td>MoonCup (US) Size A[15] </td><td>4.4 cm</td><td> 5.4 cm </td><td>2.5 cm </td><td>7.9 cm </td><td>Narrow-Bodied </td><td>Silicone</td><td>15 ml</td></tr><tr><td>MoonCup (US) Size B[15] </td><td>4.1 cm </td><td>5.4 cm </td><td>2.5 cm</td><td>7.9 cm </td><td>Narrow-Bodied </td><td>Silicone </td><td>12 ml</td></tr> <tr><td>MPower [21] </td><td>4.0 cm</td><td> 5.0 cm </td><td>1.5 cm</td><td> 6.5 cm</td><td> Hoop Skirt </td><td>Silicone </td><td>20 ml</td></tr><tr><td>YuukiCup No. 1 [22] </td><td>4.2 cm</td><td>4.8 cm </td><td>1.9 cm </td><td>6.7 cm </td><td>Hoop Skirt </td><td>Silicone</td><td>13 ml</td></tr> </table>
    LILY
    LILY --- ---
    KETHAMINA: A to že je tvrdý považují za nevýhodu? Např. že to tlačí nebo hůř zavádí nebo tak něco? Uvažuju nad tím, že bych ho pořídila.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    co se týče výběru velikosti - nedáme na nástěnku něco jako je v diskuzi pro nováčky - že prostě každá vagína je jiná a unverzální kalich neexistuje ? :)

    já mám mooncup od začátku, z těch co jsem u holek viděla je fakt nejmenší a prostě nemám problém, dvakrát si ho už i kámoška na návštěvě půjčila a taky jí neprotekl, akorát se dost z nich shoduje,že moon je dost tvrdej a to ho už mám 3, možná 4 roky?
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    BRUSINKA:
    nevím, jak dlouho čteš tuhle diskuzi opakuje se tu několik stejných variant - někomu to pomohlo, někomu nepomůže ani svěcená voda. Bohužel všechny to tu prostě zkoušíme, jak se dá.

    - zanešené otvory zvenku - dají se čistit jehlou nebo párátkem
    - povolení svalstva
    - špatné zavedení
    - nevhodné pohyby, kt. podtlak uvolní
    - gynekoligická infekce - změny na sliznici

    Jsou tu holky, kterým protýká od začátku.

    Je prostě rozdíl, co považuješ za protékání a co je přirozený sekret sliznice.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam