• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    _IF_: jo, to já měla při prvním pokusu taky, zvykala jsem si právě těch pár dní, i se mi zdálo, že se mi s tím hůř čůrá ... nicméně je to asi dost psychický, protože od druhého měsíce už ten pocit nemám ...
    _IF_
    _IF_ --- ---
    LILY: Doufám :) Prostě budu zkoušet a zkoušet a zkoušet :)
    LILY
    LILY --- ---
    _IF_: možná sis ho nasadila tak, že trochu tlačí na močový měchýř. Třeba to při příštím pokusu už cítit nebudeš.
    _IF_
    _IF_ --- ---
    Tak a je to! Konečně se podařilo, kalíšek mám v sobě a je to zatím v pohodě :) Uvidíme, co bude dál.
    Mám jen jediný problém - pořád mám pocit, že se mi chce čurat. Zatím mám kalíšek v sobě tak pět minut, takže doufám, že ten pocit třeba zmizí... A kdyby ne... Ne, prostěš to bude v pohodě!!!
    :)
    TEKKANNE
    TEKKANNE --- ---
    LILY: esli je to ladycup, tak ti ho vezmou, ten kalisek stejne znehodnocujou...
    LILY
    LILY --- ---
    TEKKANNE: já jsem bohužel hned po prvním použití ustřihla kus stopky. To by mi nikde asi nevzali..
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    pokud maly proteka i v slabsich dnech tak porat se da vyuzit treba pri plavani mimo MS, to je pochva trochu stahnutejsi nez behem MS, ne?
    TEKKANNE
    TEKKANNE --- ---
    LILY: v poho, nejsem vztahovacna;)
    LILY: a jakej mas? esli ladycup, tak ho zkus vymenit pro nejakou kamaradku za vetsi, kdyz je ta moznost...esli je skoro nepouzivanej, napises do dopisu, zes ucet vyhodila a pak teprve zjistila, ze je moznost ho vymenit...za zkousku nic nedas;)
    LILY
    LILY --- ---
    GUDRUN: však jo, každý uvažuje jinak. Já jsem třeba budoucí mateřství v některých situacích zohledňovala i v době, kdy jsem neměla žádného přítele. :)
    GRETKA: Jasný, taky jsem rodila císařem. Každopádně jsem mluvila s pár lidmi, kterým ten malý protékal i před porodem. A sama patřím k těm, kterým z toho důvodu leží nevyužitý doma.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    LILY: a pak jeste existuje Meluna, ktera ma i stredni, prave pro ty co vahaji ;o)

    Jinak uprimne si nemyslim, ze by mi kalisek vydrzel tech opevovanych 10 let a kdyz do 5 let nechces rodit (navic se ne vzdy rodi rodidly, ale to uz je jina kapitola), tak proste i ten maly kalisek jde 'uzit' dostatecne, aby se to radne finance vyplatilo... teda kdyz si 'nevypinas' menstruaci HA ci jinak...
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    LILY: treba pri nakupu neceho za sest stovek fakt nezvazuju, kdy chci mit deti, to jsou trochu jiny reality :-D
    LILY
    LILY --- ---
    TEKKANNE: jejda, teď mě napadá...to, jak jsem psala, že jsem byla blbá, samozřejmě neznamená, že si to samé myslím o tvém (nebo kohokoliv jiného) rozhodnutí pořídit ten malý. Každý při tom zvažuje trochu jiná pro a proti.
    LILY
    LILY --- ---
    TEKKANNE: a tak jak je člověk vysoký s tím podle mého nemá příliš co dělat.. :)
    Já se každopádně na své tehdejší jednání holt zpětně koukám jinak a fakt si říkám, že jsem byla ve svém uvažování krapet naivní. V pětadvaceti už jsem kromě jiného musela počítat s tím, že kalíšek bude jen na pár let, chci-li mít dítě, a měla bych-li kalich brát jako dlouhodobou investici do budoucna a ne záležitost nejbližších let, zdá se mi teď mnohem logičtější (a chytřejší) pořídit rovnou velký. A kdyby se náhodou nevlezl (což si myslím, že u většiny žen se dovnitř vleze), tak bych holt dokoupila malý a velký pečlivě uschovala a počkala s ním po porodu. :)
    TEKKANNE
    TEKKANNE --- ---
    LILY: mno hele blba....giddy je minimalne o pul hlavy vyssi nez ja, ma po porodu a je s malym v pohode i tak...pan ladycup na telefonu se tvaril, ze spis nez vek vidi jako dulezitej aspekt prave ten porod...taxe v tom pak vyznej, kdyz sis to nemela moznost dopredu vyzkouset...
    JAMEELA
    JAMEELA --- ---
    TEKKANNE: CAMELLA: nemám ho přisátej, taky je níž, ale když mi protékal, bylo to proto, že jsem ho nerozvinutej šoupla moc hluboko a byl vedle. Tak mě napadlo, jestli to nemůže být ta příčina. Jinak během nošení si stejně dělá, co chce, neřeším, jak hluboko zapadne. Plnej jde vyndat snadno vždycky, prázdnej je potřeba někdy prstem trochu shrnout a podtlak zrušit. V každém případě mi to už roky funguje :-)
    LILY
    LILY --- ---
    TEKKANNE: Já jsem byla blbá a jako první zakoupila S, byla jsem nějak těsně nad hranicí těch 25 let, co inzerujou, a podruhé bych už určitě koupila velký. Já řeším protýkání první dva dny MS občas i s tím velkým (vyzkoušla jsem všechno včetně sprchování, točení dokola atd.). Ale dost možná je stejně jako u mě pro tebe ten malej prostě fakt malej.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    JAMEELA: já tedy kalíšek rozhodně nemám kolem čípku, naopak ho mám opravdu jen pár cm za vchodem poševním, takže od čípku ještě hodně cm daleko. A neprotéká.
    TEKKANNE
    TEKKANNE --- ---
    JAMEELA: hele takhle jsem si na zacatku myslela, ze se ma kalisek pouzivat...paxem zjistila, ze podle pokynu vyrobce ma ten kalisek bejt mnohem niz nez tampon...no nicmene tim padem me zajima - kdyz ho mas prisatej na delozni cipek, nemas pak problem s vyndavanim? mne vzdycky, kdyz zajel hluboko, tak mi nesel zrusit ten podtlak a mela jsem pocit, jako kdybych si mela s kaliskem vyndat i celou reprodukcni soustavu....
    GIDDY: ok:)
    JAMEELA
    JAMEELA --- ---
    GIRAFFKA: jestli to teče stranou, tak to fakt teče stranou. Ten kalíšek musí obkroužit děložní čípek - zkus si sáhnout fakt až tak hluboko, abys ho nahmátla a zkontroluj, jestli "hrbol" je uvnitř kalíšku. Pak je jedno, že je kalíšek hluboko a jestli má čistý dírky, prostě musí fungovat (používám ho už několik let, možná fakt mezi prvníma v Čechách, a dírek jsem si všimla až letos, když se tu rozebíraly :-D )
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    TEKKANNE: já problém po 6měsících nevychytala, v prvních dnech,kdy by mi pozitiva kalíšku bodly nejvíc to prostě nefungovalo,oplachovala jsem se a znovu zaváděla ž do odření,takže dál jedu na tampónech a jsem s nima spokojená..jen mě mrzí ten nevyužitej kalíšek a nadbytek odpadu,kterej produkuju (k pracím vložkám mě nedonutí nikdo)
    ale přeju hodně štěstí,abys to vychytala:-)
    GUDRUN: ono protejkání,kdy se umaže intimka je dost rodílný od protékání,kdy "to prostě teče stranou"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam