• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    LILY: no, kdybych se řídila věkem a koupila si velký, tak ho teda do sebe teď nedostanu. :-). Takže ono je to fakt hodně osobní.
    LILY
    LILY --- ---
    UHLIK: jo tak, já jsem to pochopila tak, že čím je člověk starší, tím má svalstvo povolenější, ale nemusí to být pravidlem. :)
    UHLIK
    UHLIK --- ---
    LILY: :-)) myslela som to skor, ze niektore zeny sa udrzuju v rovnakej velkosti ako za mlada, nie ze ak clovek cvici, ze ju moze mat mensiu ako predtym :-D
    To uz je o genetike ;-)
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    a čtu tady něco o RTG... já byla nedávno na rentgenu kyčlí a kalíšek tam byl jasně vidět, doktor nic neříkal, jen se usmíval a říkal "no jinak to máte pěkný"...
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    hmm, já kalíšek používám necelý rok, nikdy mi neprotékal, ani ze začátku, ani v noci, prostě vůbec nikdy, byla jsem doposud nadšená...
    teď se mi stalo asi v průběhu 3 cyklů že jednu menstruaci protékal stále, příští cyklus neprotékal vůbec a teď zas protéká... to nechápu, přeci se mi v průběhu půlroku nezvětšila vagina.
    Ukotvený ho tam mám stoprocentně správně, zkoušela jsem polohu hlouběji i blíž od vchodu. Používám ten větší rozměr, malý mi fungoval ale objemově byl tak na 10 minut...
    Dnes se mi to stalo ve městě, dost nepříjemný jako... naštvala jsem se a okamžitě jsem šla koupit jiný typ. Doposud jsem používala yuuki a teď jsem koupila ladycup. Tak nevím, ani nečekám radu, spíš házím v plén svou negativní zkušenost...
    jestli mi to přestane fungovat s kališkem a budu muset opět používat ty strašné věci tak se asi zblázním :(
    LILY
    LILY --- ---
    UHLIK: samozřejmě, taky nejsem příznivcem škatulkování do tabulek. Na druhou stranu, dělám ashtanga jógu, u níž člověk (v ideálním případě drží) pánevní dno celou dobu, co cvičí, rodila jsem císařem, a stejně mi byl malý kalíšek malý už "zamlada" a před porodem. :)
    UHLIK
    UHLIK --- ---
    LILY: Ja by som povedala, ze je to dost individualne. Konieckoncov, to, co je vnutri su svaly... a tie mozu ochabovat (ako u vacsiny) alebo byt pevne- ak ich clovek posiluje (Kegelove cviky, mohendzodaro). Presne ako s "vonkajsimi" - poznam styriciatnicky v lepsej kodicii a lepsou postavou ako dvaciatnicky :-))
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    _IF_: jo, to já měla při prvním pokusu taky, zvykala jsem si právě těch pár dní, i se mi zdálo, že se mi s tím hůř čůrá ... nicméně je to asi dost psychický, protože od druhého měsíce už ten pocit nemám ...
    _IF_
    _IF_ --- ---
    LILY: Doufám :) Prostě budu zkoušet a zkoušet a zkoušet :)
    LILY
    LILY --- ---
    _IF_: možná sis ho nasadila tak, že trochu tlačí na močový měchýř. Třeba to při příštím pokusu už cítit nebudeš.
    _IF_
    _IF_ --- ---
    Tak a je to! Konečně se podařilo, kalíšek mám v sobě a je to zatím v pohodě :) Uvidíme, co bude dál.
    Mám jen jediný problém - pořád mám pocit, že se mi chce čurat. Zatím mám kalíšek v sobě tak pět minut, takže doufám, že ten pocit třeba zmizí... A kdyby ne... Ne, prostěš to bude v pohodě!!!
    :)
    TEKKANNE
    TEKKANNE --- ---
    LILY: esli je to ladycup, tak ti ho vezmou, ten kalisek stejne znehodnocujou...
    LILY
    LILY --- ---
    TEKKANNE: já jsem bohužel hned po prvním použití ustřihla kus stopky. To by mi nikde asi nevzali..
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    pokud maly proteka i v slabsich dnech tak porat se da vyuzit treba pri plavani mimo MS, to je pochva trochu stahnutejsi nez behem MS, ne?
    TEKKANNE
    TEKKANNE --- ---
    LILY: v poho, nejsem vztahovacna;)
    LILY: a jakej mas? esli ladycup, tak ho zkus vymenit pro nejakou kamaradku za vetsi, kdyz je ta moznost...esli je skoro nepouzivanej, napises do dopisu, zes ucet vyhodila a pak teprve zjistila, ze je moznost ho vymenit...za zkousku nic nedas;)
    LILY
    LILY --- ---
    GUDRUN: však jo, každý uvažuje jinak. Já jsem třeba budoucí mateřství v některých situacích zohledňovala i v době, kdy jsem neměla žádného přítele. :)
    GRETKA: Jasný, taky jsem rodila císařem. Každopádně jsem mluvila s pár lidmi, kterým ten malý protékal i před porodem. A sama patřím k těm, kterým z toho důvodu leží nevyužitý doma.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    LILY: a pak jeste existuje Meluna, ktera ma i stredni, prave pro ty co vahaji ;o)

    Jinak uprimne si nemyslim, ze by mi kalisek vydrzel tech opevovanych 10 let a kdyz do 5 let nechces rodit (navic se ne vzdy rodi rodidly, ale to uz je jina kapitola), tak proste i ten maly kalisek jde 'uzit' dostatecne, aby se to radne finance vyplatilo... teda kdyz si 'nevypinas' menstruaci HA ci jinak...
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    LILY: treba pri nakupu neceho za sest stovek fakt nezvazuju, kdy chci mit deti, to jsou trochu jiny reality :-D
    LILY
    LILY --- ---
    TEKKANNE: jejda, teď mě napadá...to, jak jsem psala, že jsem byla blbá, samozřejmě neznamená, že si to samé myslím o tvém (nebo kohokoliv jiného) rozhodnutí pořídit ten malý. Každý při tom zvažuje trochu jiná pro a proti.
    LILY
    LILY --- ---
    TEKKANNE: a tak jak je člověk vysoký s tím podle mého nemá příliš co dělat.. :)
    Já se každopádně na své tehdejší jednání holt zpětně koukám jinak a fakt si říkám, že jsem byla ve svém uvažování krapet naivní. V pětadvaceti už jsem kromě jiného musela počítat s tím, že kalíšek bude jen na pár let, chci-li mít dítě, a měla bych-li kalich brát jako dlouhodobou investici do budoucna a ne záležitost nejbližších let, zdá se mi teď mnohem logičtější (a chytřejší) pořídit rovnou velký. A kdyby se náhodou nevlezl (což si myslím, že u většiny žen se dovnitř vleze), tak bych holt dokoupila malý a velký pečlivě uschovala a počkala s ním po porodu. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam