• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***

    Bližší informace (velikosti, typy, návody jak používat) najdete na nástěnce a v odkazech!

    Některé zodpovězené otázky můžete najít na nástěnce, takže čtěte, surfujte!
    Přečtěte si nástěnku, možná najdete rady jak na to! A taky se ptejte (případně filtrujte), od toho tu tento klub máme :)


    CO JE NOVÉHO VE SVĚTĚ KALÍŠKŮ

    Další český výrobek - kalíšek LUNO http://www.kaliskyluno.cz/

    Český výrobek LADYCUP v různých barvách (aby byla menstruace ještě zábavnější), více viz: http://menstruacni-kalisek.ladycup.eu/

    Český výrobek - kalíšek YUUKI http://www.yuuki.cz

    Francouzský výrobek - FLEURCUP a http://fleurcup.com/default-en.html
    německý kalíšek MeLuna http://www.meluna.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=3

    TABULKA, kam se můžete vepsat... Uvádějte své zkušenosti, jaký máte typ kalíšku, atd., aby to mohlo být ostatním k užitku
    rozbalit záhlaví
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    BUBLANINA: No já měla oděrky i týden po skončení menzes (přeci jen 5 dní MS a 2-3 denně vyndavání kalíšku mi daly zabrat. Naštěstí mě to napadlo zavčas a začla jsem ten kalíšek ještě vevnitř svinovat a pomohlo to. Jen si víc zaprasím u vyndavání ruce, ale to mě zase tak moc netrápí.
    BUBLANINA
    BUBLANINA --- ---
    XMARGE: Právě, ještě hodinu potom mě to brnělo:) Příště zkusím, děkuji.

    FANAE: Tak na to už se těším, teď to byl vážně porod:)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    BUBLANINA: já kalíšek ještě vevnitř skládám do podobného tvaru jako když ho dávám dovnitř. Když jsem ho vytahovala rozložený, tak jsem si skoro pokaždé pohmoždila poševní vchod.
    FANAE
    FANAE --- ---
    BUBLANINA: To chce zkusenosti. Prvnich nekolik pouziti jsem pro vyndavani musela mit vyhrazenou vanu a pomalu hodinu, proste to neslo. Ted nedelam nic jinak a pohoda:)
    BUBLANINA
    BUBLANINA --- ---
    Ahoj, tak jsem si také pořídila kalíšek, dnes jsem ho měla poprvé a celkem dobré. Jen to vyndavání budu muset natrénovat. Máte nějaký tip, jak ho nenásilně a šetrně vyndat?
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Ahoj, tak při četbě tohohle klubu zjišťuju, že nejsem sama, kamu kalíšek funguje různě během jedné menstruace!
    Asi před dvěma lety jsem si pořídila malej ladycup a po prvním vyzkoušení jsem ho málem vyhodila - protýkal a stupňoval křeče. Po pár měsících jsem tomu dala druhou šanci v druhé půlce menstruace - a úplně v pohodě, malý zázrak a absolutní spokojenost. Na začátku další menstruace další rozčarování a šílený křeče. Po pár měsících experimentování jsem to ustálila na prvních cca 6-10 hodin s tampónem, potom kalíšek, a od té doby spokojenost maximální!
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    já dostala s mooncupem...
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    PABLINKA: ne, holky tady před nějakou dobou vyráběly propagační nálepky na kalíšek obecně
    PABLINKA
    PABLINKA --- ---
    GIDDY: jakou nálepku? jsi dostala nějaké s kalíškem? já s ladycupem ne...
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    muj gynekolog to taky nevi, nevidim duvod mu to rikat, max kvuli osvete, ted tam po dvou letech du, tak musim nalepit na hajlizk nalepku :)
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    ja to neresim s mojim MUDrem :)
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    můj mudr to se mnou neřeší....
    LILY
    LILY --- ---
    TYCZKA: moje MUDr. s tím problém nemá :)
    TYCZKA
    TYCZKA --- ---
    a proč s tim mívají gynekologové problem? mívají ho vůbec? :D
    FANAE
    FANAE --- ---
    CHANA: Ja nevim, proc resite, jestli to gynekolog rozdycha nebo ne? Snad se tam nechodi pri menstruaci a jinak je mu do toho kulovy?
    CHANA
    CHANA --- ---
    Znáte, prosím, některá gynekologa MUDr Jana Adamce? Je na Městské poliklinice Praha - dříve studentský zdravotnický ústav. Četla jsem, že přijímá nové pacientky a já zrovna hledám nějakého slušného gynekologa, co by třeba i vydýchal používání kalíšku:)

    Děkuji!
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    4-6 hodin. absorbují víc jako běžné o.b. třeba.
    no já to i tak myslela, myslím že už jsem pár krát četla názor, že je to moc "gross" a upatlané a já nevím co, tak pro začátečnice by to mohl být dobrý důvod kalíšek alespoň vyzkoušet. (pro mě to taky nemá zmysel, ale přišlo mi to že třeba pro někoho jo. tak nic už:)
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    GALTHEA: a jak dlouho ti takový tampón vydrží? já nějak nechápu výhody, aby se kalíšek nevylil kam nemá chce cvik, ale imo to průměrně nešikovnej člověk za jeden cyklus vychytá, takže mi takováhle "pojistka" přijde dost kontraproduktivní (aspoň z mýho pohledu, kdy používám kalíšek spíš z "ekonomickejch a ekologickejch" důvodů, než že by to bylo pohodlnější, než tampóny) - jediný, kdy by to možná mohlo být přínosný je, když člověk první dva-tři cykly ten kalíšek "testuje" - jako pojistka, ale.. asi ani to ne;)
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    holky - drobet off topic ale i tak - já si pořídila na zkoušku ty soft tampons od gynotexu a ono to skvěle funguje když to nacpete do kalíšku a pak zavedete - tak při vyndávaní nehrozí nehoda že by se třeba něco vylilo. (já je kupovala kvůli něčemu jinému, ale nedalo mi to nevyzkoušet, když už byli doma).
    tak třeba kdo má tenhle problém, tak se to dá řešit i takhle. (nebo mořské houbičky, ale to mi přijde hodně riziko - kvůli dezinfekci a tak...)
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    LILY: no, kdybych se řídila věkem a koupila si velký, tak ho teda do sebe teď nedostanu. :-). Takže ono je to fakt hodně osobní.
    LILY
    LILY --- ---
    UHLIK: jo tak, já jsem to pochopila tak, že čím je člověk starší, tím má svalstvo povolenější, ale nemusí to být pravidlem. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam