• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    holky - drobet off topic ale i tak - já si pořídila na zkoušku ty soft tampons od gynotexu a ono to skvěle funguje když to nacpete do kalíšku a pak zavedete - tak při vyndávaní nehrozí nehoda že by se třeba něco vylilo. (já je kupovala kvůli něčemu jinému, ale nedalo mi to nevyzkoušet, když už byli doma).
    tak třeba kdo má tenhle problém, tak se to dá řešit i takhle. (nebo mořské houbičky, ale to mi přijde hodně riziko - kvůli dezinfekci a tak...)
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    LILY: no, kdybych se řídila věkem a koupila si velký, tak ho teda do sebe teď nedostanu. :-). Takže ono je to fakt hodně osobní.
    LILY
    LILY --- ---
    UHLIK: jo tak, já jsem to pochopila tak, že čím je člověk starší, tím má svalstvo povolenější, ale nemusí to být pravidlem. :)
    UHLIK
    UHLIK --- ---
    LILY: :-)) myslela som to skor, ze niektore zeny sa udrzuju v rovnakej velkosti ako za mlada, nie ze ak clovek cvici, ze ju moze mat mensiu ako predtym :-D
    To uz je o genetike ;-)
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    a čtu tady něco o RTG... já byla nedávno na rentgenu kyčlí a kalíšek tam byl jasně vidět, doktor nic neříkal, jen se usmíval a říkal "no jinak to máte pěkný"...
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    hmm, já kalíšek používám necelý rok, nikdy mi neprotékal, ani ze začátku, ani v noci, prostě vůbec nikdy, byla jsem doposud nadšená...
    teď se mi stalo asi v průběhu 3 cyklů že jednu menstruaci protékal stále, příští cyklus neprotékal vůbec a teď zas protéká... to nechápu, přeci se mi v průběhu půlroku nezvětšila vagina.
    Ukotvený ho tam mám stoprocentně správně, zkoušela jsem polohu hlouběji i blíž od vchodu. Používám ten větší rozměr, malý mi fungoval ale objemově byl tak na 10 minut...
    Dnes se mi to stalo ve městě, dost nepříjemný jako... naštvala jsem se a okamžitě jsem šla koupit jiný typ. Doposud jsem používala yuuki a teď jsem koupila ladycup. Tak nevím, ani nečekám radu, spíš házím v plén svou negativní zkušenost...
    jestli mi to přestane fungovat s kališkem a budu muset opět používat ty strašné věci tak se asi zblázním :(
    LILY
    LILY --- ---
    UHLIK: samozřejmě, taky nejsem příznivcem škatulkování do tabulek. Na druhou stranu, dělám ashtanga jógu, u níž člověk (v ideálním případě drží) pánevní dno celou dobu, co cvičí, rodila jsem císařem, a stejně mi byl malý kalíšek malý už "zamlada" a před porodem. :)
    UHLIK
    UHLIK --- ---
    LILY: Ja by som povedala, ze je to dost individualne. Konieckoncov, to, co je vnutri su svaly... a tie mozu ochabovat (ako u vacsiny) alebo byt pevne- ak ich clovek posiluje (Kegelove cviky, mohendzodaro). Presne ako s "vonkajsimi" - poznam styriciatnicky v lepsej kodicii a lepsou postavou ako dvaciatnicky :-))
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    _IF_: jo, to já měla při prvním pokusu taky, zvykala jsem si právě těch pár dní, i se mi zdálo, že se mi s tím hůř čůrá ... nicméně je to asi dost psychický, protože od druhého měsíce už ten pocit nemám ...
    _IF_
    _IF_ --- ---
    LILY: Doufám :) Prostě budu zkoušet a zkoušet a zkoušet :)
    LILY
    LILY --- ---
    _IF_: možná sis ho nasadila tak, že trochu tlačí na močový měchýř. Třeba to při příštím pokusu už cítit nebudeš.
    _IF_
    _IF_ --- ---
    Tak a je to! Konečně se podařilo, kalíšek mám v sobě a je to zatím v pohodě :) Uvidíme, co bude dál.
    Mám jen jediný problém - pořád mám pocit, že se mi chce čurat. Zatím mám kalíšek v sobě tak pět minut, takže doufám, že ten pocit třeba zmizí... A kdyby ne... Ne, prostěš to bude v pohodě!!!
    :)
    TEKKANNE
    TEKKANNE --- ---
    LILY: esli je to ladycup, tak ti ho vezmou, ten kalisek stejne znehodnocujou...
    LILY
    LILY --- ---
    TEKKANNE: já jsem bohužel hned po prvním použití ustřihla kus stopky. To by mi nikde asi nevzali..
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    pokud maly proteka i v slabsich dnech tak porat se da vyuzit treba pri plavani mimo MS, to je pochva trochu stahnutejsi nez behem MS, ne?
    TEKKANNE
    TEKKANNE --- ---
    LILY: v poho, nejsem vztahovacna;)
    LILY: a jakej mas? esli ladycup, tak ho zkus vymenit pro nejakou kamaradku za vetsi, kdyz je ta moznost...esli je skoro nepouzivanej, napises do dopisu, zes ucet vyhodila a pak teprve zjistila, ze je moznost ho vymenit...za zkousku nic nedas;)
    LILY
    LILY --- ---
    GUDRUN: však jo, každý uvažuje jinak. Já jsem třeba budoucí mateřství v některých situacích zohledňovala i v době, kdy jsem neměla žádného přítele. :)
    GRETKA: Jasný, taky jsem rodila císařem. Každopádně jsem mluvila s pár lidmi, kterým ten malý protékal i před porodem. A sama patřím k těm, kterým z toho důvodu leží nevyužitý doma.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    LILY: a pak jeste existuje Meluna, ktera ma i stredni, prave pro ty co vahaji ;o)

    Jinak uprimne si nemyslim, ze by mi kalisek vydrzel tech opevovanych 10 let a kdyz do 5 let nechces rodit (navic se ne vzdy rodi rodidly, ale to uz je jina kapitola), tak proste i ten maly kalisek jde 'uzit' dostatecne, aby se to radne finance vyplatilo... teda kdyz si 'nevypinas' menstruaci HA ci jinak...
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    LILY: treba pri nakupu neceho za sest stovek fakt nezvazuju, kdy chci mit deti, to jsou trochu jiny reality :-D
    LILY
    LILY --- ---
    TEKKANNE: jejda, teď mě napadá...to, jak jsem psala, že jsem byla blbá, samozřejmě neznamená, že si to samé myslím o tvém (nebo kohokoliv jiného) rozhodnutí pořídit ten malý. Každý při tom zvažuje trochu jiná pro a proti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam