• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    Touhu po novem kalisku hodlam brzo vyresit nakupem nahradniho. Tim se me oniomanicke touhy uspokoji a budu mit dabla trvale v cestovnim neseseru. Shaneni kundafacu (nebo luksusneji spuntu do pindy) v ukrajinskych horach byl zazitek sam o sobe, navic ten vejlet prezit na tamponech, kdyz uz je clovek zmlsanej pohodlim kalichu....
    MERMAIDA
    MERMAIDA --- ---
    GALTHEA: tx tablety mam.. a nikterak tomu nepomohly... to slunce zkusím..
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    MERMAIDA: sluníčko tomu hodně pomáhá jinak (dát na celej den na slunce), nebo takové ty milton tablety dezinfekční.
    FANAE
    FANAE --- ---
    Já jsem suchar, já bych se bála kupovat jinej než LC:)
    MERMAIDA
    MERMAIDA --- ---
    BRUSINKA: MERMAIDA: ke vsemu samozrejme nevim zda jit do barevneho LC nebo treba do jineho kalisku treba do MeLuny
    MERMAIDA
    MERMAIDA --- ---
    BRUSINKA: :-) no prave.. trosku je to jen o tom pocitu, ze se mi ty barevny libej vic.. a ze po nejakem barevnem touzim, na druhou stranu mechanicke poskozeni nema.. jen mi prijde "ze memu frnaku trosku zavani" no :-/
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    MERMAIDA: imo je to hlavně o pocitu.. jestli nemá žádný mechanický poškození, tak asi není nutný ho měnit, ale jestli se ti něčím "znelíbil" a zároveň zvážíš, jestli ho máš už natolik dlouho, aby se to vyplatilo, tak asi není důvod, proč ho nepořídit. já jsem po 3 letech koupila novej, barevnej, a chrochtám spokojeností:)
    MERMAIDA
    MERMAIDA --- ---
    máte nějaký typ - po jak dlouhé době kalíšek vyměnit - zakoupit novej..? teoreticky se tu myslim diskutovalo o tom, ze kalisek je celozivotni, max treba vymena z Ska na vetsi velikost po porodu, pokud ho holka/zena - ma jeste pred porodem..? jinak je to na vlastni úvaze/potřebě?.. nebo by se teoreticky třeba po pěti letech vyměnit měl?..
    přijde mi že už tak nějak zapáchá, že to už nejde ani vyvarit .. za ba naopak, se to spis ten pach do toho kalíšku zažírá?.. máte někdo takovou zkušenost?
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    SPUNT: chapu strach, ale Xkrat lepsi, nez tampony!

    Ja sem neuvazene vyjela bez kalisku (mela sem to dostat po navratu) a juch! Prvni noc nad mestem a...:-( Nastesti jsme sli kolem turbazy, kde v sortimentu meli i tampony. Jak jsem si rikala, ze s kalichem by to bylo Xkrat lepsi! Hygiena je potreba +- stejna, mozna o deci vody a jeden kapesnicek pre intimnu hygienu narocnejsi, ale vydrzi dyl a nemusim resit, kam to v lese zahrabu:-))
    SPUNT
    SPUNT --- ---
    Ahoj, tak po cca roce používání kalíšku poprvé vyzkoušen na čundru - trochu jsem se toho bála, přece jen v lese ta hygiena není taková - ale prošel na 110%.
    Jsem moc ráda, že jsem ho objevila!!!
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    Nepotkal jste někdo webovku pro bulharsko, srbsko nebo podobný stát?
    JAMEELA
    JAMEELA --- ---
    GABBIANO: mám dobrou zkušenost s větším yuki - jsem na tom stejně jako ty a tohle je opravdu dostačující "kýbl" :-)))
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    GABBIANO: ahoj, já mám fleurcup, mooncup i melunu, tak jestli chceš poradit, tak klidně pošta. je pravda že ale všechny ty menší - snad to ale nebude takový rozdíl.
    GABBIANO
    GABBIANO --- ---
    Ještě mám jeden dotaz - našla jsem na webu výhodnou nabídku na Fleurcup - máte s ním někdo zkušenosti?
    GABBIANO
    GABBIANO --- ---
    Ahoj, chci si pořídit kalíšek i přes svůj pokročilý věk a blížící se menopauzu. Myslím si, že i kdyby to bylo jen na rok, investice se mi vyplatí. Ale hrozně tápu v tom, jakou značku si mám pořídit. Jasné je mi jen to, že větší velikost - vzhledem k věku i k tomu, že mívám v prvních dnech menstruaci hodně silnou. Používám tampóny v kombinaci s vložkami, protože i největší tampón mi někdy během dvou hodin proteče. Momentálně jsem na dovolené u moře, dostala jsem o týden dřív menstruaci (poslední dva roky si se mnou dělá úplně co chce) a řekla jsem si, že to je prostě naposled. Věřím tomu, že s kalíškem by byl pobyt u moře příjemnější - nechci si odepírat koupání, ale manipulace s tampónem nacucaným z obou stran není zrovna to pravé ořechové.
    Četla jsem si srovnání jednotlivých značek na různých stránkách a nejvíc mě přesvědčil Lunette, taky je ale nejdražší. Máte někdo zkušenost s více značkami? (na TABULKU na nástěnce jsem se taky mrkla, ale ráda bych to trochu víc probrala)
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    tak Austrálie má další značku - juju cup. http://www.juju.com.au/
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    lidicky tak to Německo nakonec klaplo - on se totiž kalíšek dá vyvařit i v rychlovarné konvici na čaj. ale pak jsem si v Itálii koupila paklík Milton tablet a mám tedy pořešený i trip do Ulanbátaru:)
    MARESMON
    MARESMON --- ---
    už skoro 400 lidí zakoupilo, ještě den a 13 hodin :)
    DejSiTo.cz | Menstruační kalíšek
    http://www.dejsito.cz/sleva/menstruacni-kalisek/
    FANAE
    FANAE --- ---
    Nechcete někdo zkusit udělat osvětu tady? http://www.lapiduch.cz/klub.php?klub=povidani_o_sexu? :) (nevím jestli jde bez přihlášení, snad jo) - slečny se tam dohadují, jak se chodí koupat s tampónama aby něco nechytli atd. Je to tam často probírané téma, ale o kalíšku snad ještě nic nepadlo a já na to popravdě nemám naprosto nervy :)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    2ADELL3: 318 zákazníků již zakoupilo !!! Paráda, jen tak dál! :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam