• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***

    Bližší informace (velikosti, typy, návody jak používat) najdete na nástěnce a v odkazech!

    Některé zodpovězené otázky můžete najít na nástěnce, takže čtěte, surfujte!
    Přečtěte si nástěnku, možná najdete rady jak na to! A taky se ptejte (případně filtrujte), od toho tu tento klub máme :)


    CO JE NOVÉHO VE SVĚTĚ KALÍŠKŮ

    Další český výrobek - kalíšek LUNO http://www.kaliskyluno.cz/

    Český výrobek LADYCUP v různých barvách (aby byla menstruace ještě zábavnější), více viz: http://menstruacni-kalisek.ladycup.eu/

    Český výrobek - kalíšek YUUKI http://www.yuuki.cz

    Francouzský výrobek - FLEURCUP a http://fleurcup.com/default-en.html
    německý kalíšek MeLuna http://www.meluna.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=3

    TABULKA, kam se můžete vepsat... Uvádějte své zkušenosti, jaký máte typ kalíšku, atd., aby to mohlo být ostatním k užitku
    rozbalit záhlaví
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    GABBIANO: jako ono to asi fakt nejde vychytat pri prvni menses..blbe je ze ti to asi dycky vyjde takle dyz pracujes, asi delas letusku, co? (ze si to nemuzes zkouset dyz mas volno) zkus vydrzet a hned to nevzdavat:)
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    GABBIANO: zkus to dát níž než dáváš tampon a při zandávání ho obkruž prstem a zatoč s ním abyses ujistila jestli je rozvinutej v kruh a ne ovál. Pokud je splácnutej tak proteče vždycky....
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    GABBIANO: hele ale tam jak je tampon je to strašně hluboko. já myslím že by kalich měl být jen tak tak vevnitř, abys na něj pohodlně dosáhla. nebo ne?
    GABBIANO
    GABBIANO --- ---
    Tak já po euforii prvního dne prožila zklamání a naprosté šílenství na letištích. Zjistila jsem, že když je menstruace silnější, kalíšek mi začne protékat. Většinou vydrží tak hodinu a pak plum, je jen asi tak ze třetiny plný, ale z nějakého důvodu se nějak uvolní a teče to. Je fakt, že dnešek by s kombinací tampónů a vložek byl zrovna tak hrůzostrašný. No, docela mě to zklamalo, mám dvě teorie, buď ho zavádím blbě (ale včera při slabší menstruaci dobrý a teď večer už se to začíná zklidňovat a už taky přestal protékat), anebo je tím na vině moje ochablejší pánevní dno. Jo, taky jsem uvažovala o té konzistenci a ucpávání dírek. Jestli to nevychytám, padnou moje iluze o koupání KDYKOLI. Jinak manipulace v pohodě, láhev s vodou si moc neumím představit, ale mokrý ubrousky myslím bohatě stačí, dokonce i na pročištění dírek. A v Bergamu na letišti je dokonce jeden záchod s bidetem. (dneska jsem ho navštívila 3x ;-)
    Jinak co se týče toho zavádění, když to udělám jako je na obrázku na nástěnce, nedá se to vydržet, evidentně tam nedrží a tlačí. Musím ho zasunout trochu dál, on tam pak zajede v podstatě sám, ale myslím, že je na stejném místě, jako na tom nákresu ten tampón.
    SIKY
    SIKY --- ---
    NENUPHAR: No, já to mám vysledováno na, s prominutím, konzistenci odchozího materiálu. Čím více hlenovité, tím rychleji zanesené otvůrky v kalichu (uvnitř nemusí být skoro nic a stejně průšvih) a tím spíše nedostatečná funkčnost. Ale že by to bylo vysledovatelné, který cyklus je jaký, to se mi nepodařilo... HA beru.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    NENUPHAR: MAKU: něco na tom bude, zaznamenala jsem to stejné
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    udělala jsem tu anketu znova a neanonymní z důvodu zkreslení v případě, že by zahlasoval nějaký cizí element .)
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    [SERVER ERROR]
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    MAKU: já také ne... právě si říkám že tenhle problém protékání / neprotékání by mohl být spíš u žen které HA neužívají. V závislosti an tom zda je ten daný cyklus ovulační či nikoliv. U žen které berou prášky bude hormonální hladina víceméně stabilní a všechny cykly neovulační... uvidíme až zahlasuje víc lidí. akorát jsem to měla udělat neanonymní aby nám tam nehlasovali trollové :)
    MAKU
    MAKU --- ---
    NENUPHAR: zaznamenala jsem totéž, ale já HA nepoužívám...
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    GIDDY: no já zatím nevypátrala proč to někdy proteče a jindy ne, nicméně jsem už vysledovala že během některých cyklů mám tu sliznici v pochvě jaksi měkčí a "prokrvenější" a jindy tužší a více suchou, pevnější... Právě mám pocit že v prvním případě to asi protéká víc, asi to nějak souvisí s hormonální hladinou.
    Napadá mě zda to nějak nesouvisí i s užíváním HA, zkusíme anketu...
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    QUANTI: me zas prijde yuuki uplna mekkota oproti moonu, co mam jako druhy :)) me se zas lip manipuluje s tim tuhsim, ale fakt premyslim, jak to, ze tolika holkam, to nekdy protece jindy ne?? me se to nestava..jen mi treba trvalo naucit se s yuukim, dyz je mekci, ale uz umim s obema..zahada holky
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    no, mě teď zase čeká po sto letech první menstruace bez kalíšku, neb jsem onemocněla a stonám u rodičů a kalíšek se válí 200 kilometrů daleko u mě doma.. tak jsem zvědavá jak to půjde, ale už jen ta představa se mi nelíbí:)
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    GABBIANO: vítej do klubu ... já mám po půlroce používání s Yuuki jedinej problém, a to je, abych ho nezapomínala vyndavat, protože úplně zapomínám, že menstruuju :)
    GABBIANO
    GABBIANO --- ---
    Tak mám za sebou premiéru s novým Yuuki, pro který jsem se nakonec rozhodla, teda za sebou není to správný slovo, spíš v sobě ;-). Ještě mě čeká prubířský kámen zítra, kdy očekávám nejsilnější den a navíc ho trávím v letadlech a na letištích, tak jsem zvědavá. Ale z prvního dne mám zatím dojmy skvělé, euforické a revoluční.
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    QUANTI: mně yuuki neprotékal rok, pak najednou z ničeho nic uplně přestal fungovat a musela jsem jeden cyklus zase použít tampony, když jsem to zkusila za měsíc, tak to bylo ok...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    mně kalíšek neprotejká (ťukťuk), ale mám yuuki a připadá mi dost tuhej, většinou jsem to střídala s vložkami/tampóny aspoň na noc nebo na část dne, ale teď jsem byla nucená být celou dobu jen s kalíškem a připadala jsem si docela otlačená...
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    LILY: nebyla to náhoda, já jsem udělala přesně to stejný, pořídila si po ladycupu mooncup a ejhle, první 2 cykly nic neproteklo a pak zase ano...když jsem se po čase opět vrátila k laycupu zas mi první 2 cykly nic neproteklo a teď už "vesele" protýká...
    LILY
    LILY --- ---
    NENUPHAR, SIKY: já jsem kvůli tomu k ladycupu pořídila mooncup, který má trochu odlišné vlastnosti a s oběma je to stejné. :( Jediné, k čemu jsem dospěla, je to, že první cyklus s novým kalíškem, případně poté, co po pár měsících kalichy prostřídám, nic neprotýká. Ale zatím jsem střídání prováděla jen párkrát, tak je možné že to byla náhoda. :)
    SIKY
    SIKY --- ---
    NENUPHAR: Taky chci tvrdší, někdo tu psal, že Fleur je. A jinak jsem na tom velmi podobně. Navíc se mi na LC hodně zanáší ty otvůrky a pak to nefunguje, jak má. Fleur je má trošku jinak udělaný...
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    SIKY: já chci jít zas do něčeho pevnějšího, mám ladycup tak chci zkusit MeLuna. Příjde mi totiž že ikdyž kalíšek zavedu správně tak že se mi tam potom nějak zdeformuje či co :) také mám údajně nějaký ten zadní sklon dělohy tak netuším zda by to mohlo být i tím či ne.
    SIKY
    SIKY --- ---
    NENUPHAR:
    LILY:
    ORIKA:
    Tak to se taky přidám. Ale mám malej LadyCup, tak asi tím. Chci jít do většího Fleuru.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    NENUPHAR: LILY: nápodobně, u mě taky to stejný
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam