• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    GABBIANO: zkus to dát níž než dáváš tampon a při zandávání ho obkruž prstem a zatoč s ním abyses ujistila jestli je rozvinutej v kruh a ne ovál. Pokud je splácnutej tak proteče vždycky....
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    GABBIANO: hele ale tam jak je tampon je to strašně hluboko. já myslím že by kalich měl být jen tak tak vevnitř, abys na něj pohodlně dosáhla. nebo ne?
    GABBIANO
    GABBIANO --- ---
    Tak já po euforii prvního dne prožila zklamání a naprosté šílenství na letištích. Zjistila jsem, že když je menstruace silnější, kalíšek mi začne protékat. Většinou vydrží tak hodinu a pak plum, je jen asi tak ze třetiny plný, ale z nějakého důvodu se nějak uvolní a teče to. Je fakt, že dnešek by s kombinací tampónů a vložek byl zrovna tak hrůzostrašný. No, docela mě to zklamalo, mám dvě teorie, buď ho zavádím blbě (ale včera při slabší menstruaci dobrý a teď večer už se to začíná zklidňovat a už taky přestal protékat), anebo je tím na vině moje ochablejší pánevní dno. Jo, taky jsem uvažovala o té konzistenci a ucpávání dírek. Jestli to nevychytám, padnou moje iluze o koupání KDYKOLI. Jinak manipulace v pohodě, láhev s vodou si moc neumím představit, ale mokrý ubrousky myslím bohatě stačí, dokonce i na pročištění dírek. A v Bergamu na letišti je dokonce jeden záchod s bidetem. (dneska jsem ho navštívila 3x ;-)
    Jinak co se týče toho zavádění, když to udělám jako je na obrázku na nástěnce, nedá se to vydržet, evidentně tam nedrží a tlačí. Musím ho zasunout trochu dál, on tam pak zajede v podstatě sám, ale myslím, že je na stejném místě, jako na tom nákresu ten tampón.
    SIKY
    SIKY --- ---
    NENUPHAR: No, já to mám vysledováno na, s prominutím, konzistenci odchozího materiálu. Čím více hlenovité, tím rychleji zanesené otvůrky v kalichu (uvnitř nemusí být skoro nic a stejně průšvih) a tím spíše nedostatečná funkčnost. Ale že by to bylo vysledovatelné, který cyklus je jaký, to se mi nepodařilo... HA beru.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    NENUPHAR: MAKU: něco na tom bude, zaznamenala jsem to stejné
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    udělala jsem tu anketu znova a neanonymní z důvodu zkreslení v případě, že by zahlasoval nějaký cizí element .)
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    [SERVER ERROR]
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    MAKU: já také ne... právě si říkám že tenhle problém protékání / neprotékání by mohl být spíš u žen které HA neužívají. V závislosti an tom zda je ten daný cyklus ovulační či nikoliv. U žen které berou prášky bude hormonální hladina víceméně stabilní a všechny cykly neovulační... uvidíme až zahlasuje víc lidí. akorát jsem to měla udělat neanonymní aby nám tam nehlasovali trollové :)
    MAKU
    MAKU --- ---
    NENUPHAR: zaznamenala jsem totéž, ale já HA nepoužívám...
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    GIDDY: no já zatím nevypátrala proč to někdy proteče a jindy ne, nicméně jsem už vysledovala že během některých cyklů mám tu sliznici v pochvě jaksi měkčí a "prokrvenější" a jindy tužší a více suchou, pevnější... Právě mám pocit že v prvním případě to asi protéká víc, asi to nějak souvisí s hormonální hladinou.
    Napadá mě zda to nějak nesouvisí i s užíváním HA, zkusíme anketu...
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    QUANTI: me zas prijde yuuki uplna mekkota oproti moonu, co mam jako druhy :)) me se zas lip manipuluje s tim tuhsim, ale fakt premyslim, jak to, ze tolika holkam, to nekdy protece jindy ne?? me se to nestava..jen mi treba trvalo naucit se s yuukim, dyz je mekci, ale uz umim s obema..zahada holky
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    no, mě teď zase čeká po sto letech první menstruace bez kalíšku, neb jsem onemocněla a stonám u rodičů a kalíšek se válí 200 kilometrů daleko u mě doma.. tak jsem zvědavá jak to půjde, ale už jen ta představa se mi nelíbí:)
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    GABBIANO: vítej do klubu ... já mám po půlroce používání s Yuuki jedinej problém, a to je, abych ho nezapomínala vyndavat, protože úplně zapomínám, že menstruuju :)
    GABBIANO
    GABBIANO --- ---
    Tak mám za sebou premiéru s novým Yuuki, pro který jsem se nakonec rozhodla, teda za sebou není to správný slovo, spíš v sobě ;-). Ještě mě čeká prubířský kámen zítra, kdy očekávám nejsilnější den a navíc ho trávím v letadlech a na letištích, tak jsem zvědavá. Ale z prvního dne mám zatím dojmy skvělé, euforické a revoluční.
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    QUANTI: mně yuuki neprotékal rok, pak najednou z ničeho nic uplně přestal fungovat a musela jsem jeden cyklus zase použít tampony, když jsem to zkusila za měsíc, tak to bylo ok...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    mně kalíšek neprotejká (ťukťuk), ale mám yuuki a připadá mi dost tuhej, většinou jsem to střídala s vložkami/tampóny aspoň na noc nebo na část dne, ale teď jsem byla nucená být celou dobu jen s kalíškem a připadala jsem si docela otlačená...
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    LILY: nebyla to náhoda, já jsem udělala přesně to stejný, pořídila si po ladycupu mooncup a ejhle, první 2 cykly nic neproteklo a pak zase ano...když jsem se po čase opět vrátila k laycupu zas mi první 2 cykly nic neproteklo a teď už "vesele" protýká...
    LILY
    LILY --- ---
    NENUPHAR, SIKY: já jsem kvůli tomu k ladycupu pořídila mooncup, který má trochu odlišné vlastnosti a s oběma je to stejné. :( Jediné, k čemu jsem dospěla, je to, že první cyklus s novým kalíškem, případně poté, co po pár měsících kalichy prostřídám, nic neprotýká. Ale zatím jsem střídání prováděla jen párkrát, tak je možné že to byla náhoda. :)
    SIKY
    SIKY --- ---
    NENUPHAR: Taky chci tvrdší, někdo tu psal, že Fleur je. A jinak jsem na tom velmi podobně. Navíc se mi na LC hodně zanáší ty otvůrky a pak to nefunguje, jak má. Fleur je má trošku jinak udělaný...
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    SIKY: já chci jít zas do něčeho pevnějšího, mám ladycup tak chci zkusit MeLuna. Příjde mi totiž že ikdyž kalíšek zavedu správně tak že se mi tam potom nějak zdeformuje či co :) také mám údajně nějaký ten zadní sklon dělohy tak netuším zda by to mohlo být i tím či ne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam