• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    PHUSHI: zatlacit a sednout si uplne nabobek, kdyz je hodne daleko...
    PHUSHI
    PHUSHI --- ---
    NIGHTFURY: kdyz on nesel zmacknout vubec, protoze nesel temer vubec chytiyt, jak byl daleko ;) myslim ze ta stopka by tam byla alespon jako takova psychologicka pojistka

    ale zkusim to tedy jeste s timhle a pokusim se zavadet co nejmin daleko
    CORIOLANUS
    CORIOLANUS --- ---
    ELANORKA: co ho davat do mikrovlnky na taliri? :)
    PHUSHI: nooo, znicila.. ja u ladycupu ustrihla stopku hned po prvnim pouziti, protoze mi proste strasne vadila a ted, kdyz mi ladycup odnesla a rozkousala fretka jsem si koupila lunette a stopku ustrihla ihned po vytazeni z krabicky ;)
    u toho ladycupu jsem mela (nez jsem si zvykla) pri vytahovani taky trochu problem, protoze je dole hladkej a klouze.. ale staci trochu zatlacit a pripadne ten konec chytit trochu nehty - lunette naproti tomu ma dole male ryhy, takze se vytahuje skvele.. kazdopadne si nedokazu predstavit, ze bych ho s tou stopkou vubec mela..

    jo a ve srovnani ladycup vs. lunette doporucuji jednoznacne lunette! prijemnejsi material, snadnejsi manipulace - jsem zamilovana! jen me mrzi, ze nemeli ten ruzovej :)
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    PHUSHI: Mně ta stopka vadila úplně od začátku, ustřihla jsem asi dvě třetiny a od té doby to jde.. Takže jsi to určitě nezničila, chce to jen trénovat zavádění a vyndavání a pak už to půjde samo.. (jedu třetí cyklus, první byl docela boj, teď už je to otázka pár vteřin) Přesně jak píše GABBIANO:, stačí zatlačit a jde to mnohem líp - a doporučuju na trénování prostředí sprchy, kde se nebudeš bát to víc zmáčknout a nebude případně vadit, když se něco vyleje :)
    GABBIANO
    GABBIANO --- ---
    PHUSHI: Chce to jen trochu zatlačit, povyleze sám.
    PHUSHI
    PHUSHI --- ---
    ELANORKA: ano. moc se mi nechce znova riskovat, ze se dostanu do podobny situace, to vyndavani bylo dost krusny, uz jsem se videla na gynekologii ;) nebylo to vubec za co chytit... predtim se mi podaril jednou docela dobre zavest/vyndat i bez ty stopky, ale ten druhej zazitek byl tak neprijemnej, ze nevim, jestli mam jeste chut to zkouset
    ELANORKA
    ELANORKA --- ---
    PHUSHI: Jako, žes ho zničila tím, žes ustřihla stopku?

    Já měla hrozně dlouho Lunette se stopkou, až jednou jsem měla pocit, že mě dráždí, tak jsem ji ustřihla... Chvíli trvalo, než se mi podařilo se naučit ho vyndat, ale jde vyndat celkem v pohodě i bez stopky...
    JANIEN
    JANIEN --- ---
    ELANORKA: tak ja mam teda evidentne nejakou starsi verzi, z pevneho plastu, s dirkou ve vicku, kterou jde ta horka voda vylit. Skladne to tak neni, ale evidentne praktictejsi..
    ELANORKA
    ELANORKA --- ---
    Tak mi dneska konečně přišel nový kalíšek. Objednala jsem ho nakonec v téhle akci.
    Rovnou i s tím vyvařovacím mikrovlnkovým kalíškem. A můžu říct, že tenhle konkrétní je fakt na dvě věci. Kdybych chtěla být sprostá, našla bych i peprnější výraz.
    Je sice báječně skladný (zmačkne se do placičky podobně jako campingové hrnky), ale je z tak tenoučkého plastu, že jsem měla problém ho vůbec do mikrovlny plný vody donést, jak se to klepalo. Ven ho samosebou nikdo nevyndá, dokud nevychladne natolik, aby se člověk nebál, že se opaří.

    Nebýt toho, že se tu na to Mount ptala, asi bych o možnosti sterilizace v MV nevěděla, protože by mě to napadlo. Vzhledem k tomu, jak jsou mikrovlny jedovatý, tak to vidím jako dokonalou cestu. Ale chce to obyčejný velký hrnek.
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    ELANORKA: no tak to tiše závidím:)
    ELANORKA
    ELANORKA --- ---
    GALTHEA: Použitelný. Ale ještě se mi nestalo, že by nebyla možnost vaření :-).
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    ELANORKA: no ale když není možnost toho vaěrní, tak taky dobrý, ne?
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ELANORKA: dyk se to v tom procesu rozpadne na neskodny sluceniny...ale ok,tenhle argument beru
    ELANORKA
    ELANORKA --- ---
    CMLKA: Že je to další zbytečná chemka.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    no ja nevim, co mate proti tomu Miltonu? vezmu pul tablety naleju vodu do umyvadylka co na to mam, hodim tabletu, kalisek, za patnact minut vytahnu a necham oschnout...vetsinou to delam rano pred ms mezitim se vysprchuju....bez nejakyho hlidani, stresu, prace
    MAKU
    MAKU --- ---
    MOUNTBATTEN: mikrovlnku používám, žádné speciální udělátko na to nemám - dám kalich do obyč hrnku, do půlky hrnku zaliju z rychlovarky vroucí vodou (aby byl kalíšek potopený), dám do mikrovlnky na 5 minut, pak vyndám, doleju zase vodou (aby byl opět ponořený) a ještě dalších pět minut mikrovlnkuju.
    CHANA
    CHANA --- ---
    MOUNTBATTEN: já jsem měla na sterilisaci silikonových kojících kloboučků v mikrovlnce takový stojací pytlík s dírou nahoře tuším od medely. Na kalíšek by to mělo sloužit také.
    JANIEN
    JANIEN --- ---
    MOUNTBATTEN: Ja to pouzivam, je to super, mam na to tu nadobu od meluny a koupila jsem to pres ne. Nalijes do toho vodu, zapnes na 4 minuty a je to..
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    a pouzivate nekdo cisteni v mikrovlnce? Mate na to nejakou tajemnou nadobu? Meluna pry prodava nejakou nadobku z polypropylenu s dirkou ve vicku - koupit jen pres ne, nebo se neco takoveho da koupit v "kazde" zdravce?
    Nevite?
    ELANORKA
    ELANORKA --- ---
    MYJKA: Já tablety mám... koupila jsem si je tenkrát s tím kalíškem, ale nechce se mi do nich... ovšem je fakt, že by to bylo výrazně levnější :-))))).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam