• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***

    Bližší informace (velikosti, typy, návody jak používat) najdete na nástěnce a v odkazech!

    Některé zodpovězené otázky můžete najít na nástěnce, takže čtěte, surfujte!
    Přečtěte si nástěnku, možná najdete rady jak na to! A taky se ptejte (případně filtrujte), od toho tu tento klub máme :)


    CO JE NOVÉHO VE SVĚTĚ KALÍŠKŮ

    Další český výrobek - kalíšek LUNO http://www.kaliskyluno.cz/

    Český výrobek LADYCUP v různých barvách (aby byla menstruace ještě zábavnější), více viz: http://menstruacni-kalisek.ladycup.eu/

    Český výrobek - kalíšek YUUKI http://www.yuuki.cz

    Francouzský výrobek - FLEURCUP a http://fleurcup.com/default-en.html
    německý kalíšek MeLuna http://www.meluna.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=3

    TABULKA, kam se můžete vepsat... Uvádějte své zkušenosti, jaký máte typ kalíšku, atd., aby to mohlo být ostatním k užitku
    rozbalit záhlaví
    JAMEELA
    JAMEELA --- ---
    NENUPHAR: QUANTI: KETHAMINA: ženský, to začíná vypadat na slušnej výzkum. Není tu někdo schopnej, kdo by na to ulovil grant od EU? :-)
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    NENUPHAR: já teda žiju v představě, že každý můj cyklus je ovulacni, atc neberu už celkem dlouho.

    Změny tekutiny a její vodnatosti nebo hustoty pozoruji dle délky krvácení. Mám v Androidu apikaci menstruacniho kalendáře a když je krev hustejsi menstruuji tak 3 dny, ale bolestive nebo je ridsi, trvá to 5 a víc dnů, ale vylivam jednou denně.

    Hlavně dle koncentrace moči - její barvy vidím tekutiny a ikdyz do sebe naleju hektolitr moč je tmavá, krev je hustá a nezapnu kozacky přes lýtko, jak mám zavodnene tělo ...a vidím spojitost se spánkem - cca týden před menses, je jedno kdy,jako zda přes den nebo noc, když spím 8h a víc, průběh je hladký a kalich drží, jak pribitej. Když jedu nadoraz a spím málo, hustota je vysoká a kalich protéká.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    NENUPHAR: taky mám ten pocit, asi to budu prostě dál prostřídávat.
    LILY: potom, co jsem se dočetla o poševním hlenu, bych skoro tipla, že ovulační je ten víc slizký :) ale samozřejmě krk za to nedám.
    LILY
    LILY --- ---
    NENUPHAR: ..by mě zajímalo, který z těch cyklů je ovulační a který ne. Momentáně mám ten, kdy kalíšek drží, tak abych věděla, jeslti z toho může být nějaké potomstvo :)
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    QUANTI: jo, k tomu bych taky něco měla, začala jsem se docela sledovat během menstruace, čím víc je ta menstruační krev "slizká" a pochva uvnitř měkká, tím hůř kalíšek drží a přilne. Zjistila jsem že prostě některé cykly to vůbec nejde a musím mít tampony, nebo třeba jen na ty silnější dny, pak zase to je další měsíc v pohodě. Já mám menstruaci fakt docela silnou, třeba teď jsem vylévala co 2 hodiny :) a kalíšek držel perfektně, sliznice uvnitř pochvy byla totiž taková drsná a pevná a vytékající krev hodně vodová., Myslím že to nějak souvisí s tím zda je cyklus ovulační či ne. Ale jsem spokojená, vložky jsem vždycky nesnášela a tampony taky nic moc, sice to občas nevýjde ale ekologická a ekonomická stránka věci není uplně nedůležitá...
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    JAMEELA: Dobré vědět. :-)
    LILY
    LILY --- ---
    MAGGIE: každému vyhovuje jiný typ, ale pořídila bych větší velikost
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    jaký typ byste mi doporučily po dvou porodech? díky za rady
    JAMEELA
    JAMEELA --- ---
    hlásím výsledek neplánovaného pokusu: omylem jsem hodila kalíšek do pračky s ručníky a kapesníky a vyprala na 90 - je jako novej :-)))
    BJETUSH
    BJETUSH --- ---
    Pokud mi kalíšek protejká, je to čistě tím, že ho mám blbě vloženej nebo to může způsobovat i to, že mám malou velikost?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KETHAMINA: nojo, nechce se mi zaměstnavatele okrádat :) vzhledem k tomu, že mi to většinou vychází na víkend... :D
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    QUANTI: měla jsi ušetřit na koupi odběrem v práci :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    tak já aktuálně na kalíšek rezignovala, ráno mi nešel vyndat ani ve vaně a přes den neustále protejkal (pozoruju v posledních měsících velkou intenzitu poševního hlenu i během menstruace a ta mrcha prostě nepřilne). Vzdávám to, nakoupila jsem si vložky a tampóny, už na to nemám nervy :)
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    DIVA: podobně jako LAURA mám IUD + velký kalíšek, velká intenzita, pár měsíců mi trvalo naučit se zavádění kalíšku. Při té intenzitě je kalíšek jediná důstojná možnost, bo tampony se s IUD prej nemaj kombinovat.
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    taky tak, porat stejny... ale problem se spatnym rozeviranim mam od zacatku a mam pocit ze to neni velikosti, LadyCup se rozevira oproti tomu sam :)
    DIVA
    DIVA --- ---
    KAROLKA: mám mooncup už několik let a je pořád stejně pevný. naopak uvažuju jestli dřív nebyl pružnější .)
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    Poslední dobou mám taky s kalíškem problém- mám MeLunu myslím S a přijde mi, že časem nějak hodně změknul, takže mám vždycky celkem dost práce s tím, aby se otevřel, vůbec se mu nechce tak s ním musím různě kroutit a myslím, že se pak ani nevytvoří ten podtlak.Kalíšek pak protéká. Nestalo se Vám to taky někomu?Dřív to bylo v pohodě, tak nevím, jestli mám koupit novej nebo dělám něco blbě, mám ho zatím asi 2 roky.
    DIVA
    DIVA --- ---
    jsem čerstvou nositelkou nehormonálního nitroděložního tělíska a vypadá to že se budu muset vzdát kalíšku. nevím čím to přesně vlastně je (jestli tou intenzitou, těžko soudit) ale kolem kalíšku se děje něco jako splav :/ kdybych to tušila..
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    GABBIANO: Můžeme si podat ruce, až na to že já mám mozek zatím jenom vykojenej :/. Jdu tlouct hlavou o stěnu...
    GABBIANO
    GABBIANO --- ---
    BRUSINKA: Ehm, už vím, v čem byl problém. Spletla jsem si nástěnku se záhlavím. Odpusťte sklerotické babce. :D
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    KACHNIK: já jí mám na nástěnce hned pod anketou, je poměrně nepřehlídnutelná. tady prtsc:
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam