• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    RENFRI: Po vyzkoušení dej vědět, jak ti kalíšky různých velikostí sedly, každá zkušenost matky po produ se bude hodit.o)

    RENFRI: Já jsem za to taky neskonale vděčná. Už rok a čtvrt jsem nemenstruovala a ač si kalíšek nemůžu vynachválit, menzes mi vážně vůbec nechybí:o) kojit hodlám tak dlouho, dokud se dítě samo neodstaví a nebo dokud nebudu chtít počít dalšího potomka:o)
    LAURA: Já váhala s nákupem rok a půl (dozvěděla jsem se o kalíšku v době, kdy tu byl k dostání jen mooncup, nic jiného) a pak se bila do hlavy, že mi to trvalo tak dlouho:o))
    LAURA
    LAURA --- ---
    Jinak doraz Renfri mě přivedl k takovému zamyšlení na kalichem a musím říct, že to je jedna z věcí, které mi dramaticky zvedly kvalitu života. Před kalichem mě menstruace silně obtěžovala, omezovala, byla bolestivá.. hodně krvácím, tak jsem se furt musela hlídat, stalo se mi i několik nepříjemných nehod, byl to oser. Na sport jsem mohla pár dní vždycky zapomenout.. Od té doby co mám kalíšek menstruaci skoro nevnímám, někdy i zapomínám na to, že zrovna probíhá. Dost možná i díky tomu odstranění obav mě přestala bolet. Vim, že to zní trochu hystericky, ale já neskutečně vděčná, že jsem tohle auditko objevila a díky němu kalich koupila.. jen lituju, že to nebylo o pár let dřív.
    LAURA
    LAURA --- ---
    RENFRI: tak přeju abys byla spokojená! :)
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    XMARGE: Zavidim. Plne a intenzivne jsem kolija 6 mesicu bez dokrmu a ms se dostavila hned na konci sestinedeli, od te doby pravidelny cyklus.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Tak ja mam na ceste ty dve velikosti Yuuki, tak uvidim :-) Ale tipuju to na mensi, podle vasich recenzi.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    GIDDY: přesně tak, první poporodni menstruace byla oproti dřívějšku mazec .. jsem zvědavá, jaký to bude tentokrát
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    GIDDY: spoléhám na to, že dokud budu kojit, menzes nepřijde, když nepřišla do teď a dítěti bude brzy půl roku:o))) Uvidíme, po tom, co bylo těsně po porodu jsem připravená snad na vše:oD
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    XMARGE: no tak se na ty kramy po porodu priprav, je to trosku krvak na ten nejvetsi kalisek, krve jak z vola :D
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    KETHAMINA: Já o pár menších přemýšlela jako o kombinaci s kalíškem (zatím se mi nepovedlo ho zavést aby vůbec neprotékal) nebo při špinění, že by to mohlo být příjemnější než papírová vložka. Zatím nevyzkoušeno...
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    Podle toho co tu čtu tak opět zjišťuju, že mám asi ultrasilnou menstruaci :) Nejsilnější den / dva vylévám kalíšek po dvou hodinách s tím, že je skoro uplně plný (vejde se tam asi 15-20 ml :) V noci jak ležím tak to není tak hrozný, ale i tak po 6 hodinách spánku mám co dělat abych po probuzení došla do koupelny bez potíží. Ale krom toho nepohodlí a rizika "nehody" mi to nijak nevadí, chudokrevná nejsem a špatně mi moc taky nebývá no. Malý kalíšek bych určitě používat nemohla, ten by byl tak na 10 minut, spíš bych potřebovala velikost xxxl :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    (konkrétně velký Yuuki má skutečně slušnou kapacitu, přetekl mi jedinkrát :))
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    NIGHTFURY: tady podle mě nastává distinkce stejně jako u ne-ekologicky zaměřených žen vložky vs. tampóny - někdo prostě tampóny nesnese, někdo třeba nesnese vůbec pocit, že má něco dlouhodobě (;)) v pochvě. Ekologičnost není jediné kritérium...
    RENFRI: po porodu spíš větší, s prací neporadím, buď jsem měla umyvadlo v kabince, nebo to nejsilnější přes víkend, takže při slabším krvácení vydržel celý den, a pak jsem ho používat přestala... ale upřímně řečeno, podle mě se hodí i na střídání (doma na noc & do práce vložky/tampóny), člověk toho přece jenom neprokrvácí tolik :)
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    RENFRI: Já mám silnou menstruaci a stejně vylévám ráno než jdu do práce, odpoledne, když přijdu z práce, a večer před spaním a stačí mi to v pohodě.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    RENFRI: to zalezi na intenzite krvotoce, beru prasky a moc mi to netece, takze castej vylevam jen ty prvni dva dny, pote uz spis jen rano a vecer...
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    RENFRI: Před porodem jsem vylévala první dva dny 3x denně (ráno po probuzení, pak někdy během dne v práci a pak přes spaním - takže cca po 8 hodinách), pak jen 2x denně (ráno a odpoledne, když jsem se vrátia z práce). Před kalíškem jsem používala tampony normal, v těch prvních dvou nejsilnějších dnech jsem musela tampon vyměnit po 3-4 hodinách, jinak protékal, v těch slabších dnech jsem pak už nosila jen ty malý tampony tak 8 hodin. Tak si to "přepočti" na sebe, jestli používáš tampony.
    JANIEN
    JANIEN --- ---
    RENFRI: Ja treba opravdu nepotrebuji vylevat casteji nez po tech cca 9 hodinach - tzn rano ve sprse a po praci ve sprse..
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    XMARGE: Takze vylevas pri kazde navsteve wc nebo jak casto? U nas snad ani invalidni wc neni :-(
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    RENFRI: s velikostí neporadím, zatím se mi doma válí ten menší, po produ jsem MS ještě neměla (taky budu muset asi řešit větší velikost). Dalo by se to trochu posoudit dle povolenosti pánevního dna - pokud cítíš, že je volnější než před porodem (já to třeba cítím dost), volila bych tu větší velikost (ale bacha na to, že každá značka má tu větší a menší velikost jinak velkou). Běhat a plavat není problém, vyvařovala jsem pokaždé jen po menstruaci, v práci jsem chodila na invalidní WC, na veřejných záchodcích jsem jen vytřela toaletním papírem, navlhčila vodou z flašky (aby se líp zandaval) a zadnala. Slipovku jsem nosila vždycky i mimo MS, takže i při kalíšku jsem jí používala.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    NIGHTFURY: Jsem rok po porodu, takze mozna asi vetsi, co... diky za rady, kazdopadne.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    RENFRI: pokud dobre sedi, vubec o nem nevis, da se s nim behat, jezdit na koni, plavat.... sedi tak, ze n nej taky ke konci menstruace zapominam :) proste o nem nevis

    pokud neni v kabince umyvadlo, lze ho otrit toaletakem a poradne umyt az vecer doma, pripadne chodit na invalidni zachody, tam byva umyvadlo v dosahu od misy
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam