• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    Mam takovy intimni dotaz. Tuhle jsem nejak dostala zadarmo k nakupu slipove vlozky, ale byly desne parfemovane, nicmene jsem si je ulozila do krabicky, kde mivam i kalisek. Dostala jsem to, kalisek vyvarila, ale stejne byl desne nacichly. No a ja mam ted par dni problem s tim, ze me hrozne svedi vnejsi genital. Muze to byt od toho parfemovani? Kalisek jsem ted uz vyndala, protoze to akorat drazdim pri nadavani a vyndavani.. Je mi to trapny, ale nevim, kde se mam zeptat.
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    tak jsem kalíšek podrobila tvrdé zkoušce v terénu - při cestování v Indii. První menstruace docela dobrý, akorát jsem měla šílený bolesti. To ale asi nebude kalíškem, spíš změnou prostředí, vyšší nadmořskou výškou (nemáte někdo zkušenost s menstruací nad 2000 m.n.m. - hraje to vliv? :).
    Zjistila jsem pár věcí: co se týče pachu, kalíšek zasmrádl neuvěřitelně, když jsem ho málo vyměňovala. Normálně při menstruaci měním podle síly tak 3 - 4x denně v prvních dnech, pak méně často, ale min. 2x denně. Tady to bylo fakt těžký, takže jsem ho měla dlouho, voda z vodovodu není pitná, ale riskla jsem ho neoplachovat pitnou z lahve, což taky mohlo mít vliv. Ale nechala jsem ho po skončení dlouho vyvětrat a vyčpěl :).

    Minule jsem ho měla s sebou 4 měsíce v Indonésii a tam to bylo lepší, všude na záchodech mají totiž "anální sprchu", což je hadice připojená ke kohoutku hned vedle mísy, takže narozdíl od našich záchodů se tam dá kalíšek vyměnit a umýt pohodlně úplně kdekoliv.
    Pro dezinfekci mezi MS jsem používala klasický hand sanitizer (jako je Dettol) na bázi alkoholu, vždycky jsem ho pomatlala a nechala uschnout. Před prvním použitím jsem ho důkladně opláchla a bez problému.

    V těch vedrech jsem byla fakt ráda, že nepoužívám vložky, to bych se asi zbláznila, blueh.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    LILY: To by me taky zajimalo..
    LILY
    LILY --- ---
    DA_NIELA: tak jinak - co je bydlenkovská subkultura? :)
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    SINSEMILLA: Toho se ráda ušetřím, dík za povzbuzení a pokud mé něžné rýpnutí znělo jako rozčilování, pak se omlouvám.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    DA_NIELA: Je to kratsi nez "pouzivat latkove pleny", takze novotvar setri cas, nocnikovat teda nepouzivam, ale proste se nerozciluj, myslim, ze mnozi pisi daleko hur, nez tady na nyxu a i tady se obcas daji najit cestinarske perly a hrubky, ale zkus nekdy zabrousit na mimibazar, tak uvidis opravdova zverstva
    UHLIK
    UHLIK --- ---
    ANNNA: To sa podda, hlavne ako tu bolo povedane ukludnit sa, ist do drepu a pekne zatlacit...a "porodit" ho :-)) Pomaha aj trosku ho pootocit pri vytahovani... Neboj, to sa podda. V kazdom pripade, aj ked sa to nezda, je horsie povolene panvove dno... mne sa raz stalo (som po dvoch porodoch), ze som si takto cupla v obchode, ze si vyberiem nieco zo spodneho regalu a ako som to chcela podvihnut a zaprela som sa, skoro mi vyskocil... takze odvtedy tiez posilujem :-))))
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    LILY: Jazyk bydlenkovské subkultury. Ale ta kalíšku povětšinou příliš neholduje.
    LILY
    LILY --- ---
    DA_NIELA: a bydlenkovština je co za záležitost?
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    EVULKAHELE: S Ladycupem jsem na začátku měla po noci jednu zoufalou epizodu vyndávání, nedařilo se mi ho vůbec chytit. Přes noc se tak jako "osliznul", a jak má dole jenom jemné tečky, tak prostě nešel chytit, vždycky vyklouznul a zajel hlouběji... Taky už jsem myslela, že to bude na gyndu...
    Pomohlo dát si oraz, zkusit to znova za čtvrt hodiny se suchými prsty, setřít osliznutí, znovu osušit prsty a potom už šel chytit. Samozřejmě nevím, co přesně byl problém u tebe... mořit se čtyři hodiny v kuse je fakt hrozný :/

    Jinak podtlak ruším vikláním ze strany na stranu, k hornímu okraji nejsem schopná se dostat.
    IKA
    IKA --- ---
    DA_NIELA: Tak zbydlenkovať by sa to ešte určite dalo, napríklad na látečkujeme.:))
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    XMARGE: já mám celou dobu L-kovej Yuuki a fakt bez problémů, ale začala jsem tedy s kalíškem až po prvním porodu (tenhle zmiňovaný byl už druhý)
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    IKA: Ta slova mi zní jako jadrná bydlenkovština a navíc navzájem přebírají konotace těch ostatních (už uvedených) hygienických novotvarů, mimo jiné intenzitu a zaujatost. Prostě si u toho představím ... ble.
    Nová slova jako taková mi nevadí.
    IKA
    IKA --- ---
    DA_NIELA: To je ale prirodzený vývoj jazyka, že vznikajú nové slová, nie? (Osobne to takto nehovorím, ale až také zlo sa mi to nezdá byť.:)
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    Dámy promiňte, ale kušujte s těmi novotvary na -ovat (cf. látkovat, nočníkovat).
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    XMARGE: myslím tím po porodu.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    LANTHAL: závidím. Já malej mooncup mít nemůžu, protože mi vyjíždí a s velkým lunette to taky není 100% (jako to bylo s malým mooncupem před porodem). Mám povolený pánevní dno, takže občas vyjíždí (na pěší pochod s tím jít nemůžu), navíc mám čípek nějak moc nízko, protože dál než kousek za vchod ho prostě nedám.
    Nezbývá mi než posilovat pánevní dno, aby tam držel a neklouzal ven.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    Já zas jednu pozitivní - po porodu jsem v šestinedělí musela vložkovat, což byl po té 9 měsíční pauze bez menstruace a předtím rok s kalíškem echt opruz. Nedávno jsem přestala kojit, přišla menstruace, nasadila jsem kalíšek a úplně si lebedim :)
    po ročním kalíškovém půstu tedy opět pěju ódy na vynálezce, a všem, kdo to tu jen tiše sledují a sbírají odvahu, tak říkám běžte do toho, protože kromě výměny 2x za den (a možná nějakých počátečních obtížích se zaváděním/vyndaváním) nebudete o menstruaci ani vědět..
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    KETHAMINA: s lubrikantem nejlíp
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam