tak jsem kalíšek podrobila tvrdé zkoušce v terénu - při cestování v Indii. První menstruace docela dobrý, akorát jsem měla šílený bolesti. To ale asi nebude kalíškem, spíš změnou prostředí, vyšší nadmořskou výškou (nemáte někdo zkušenost s menstruací nad 2000 m.n.m. - hraje to vliv? :).
Zjistila jsem pár věcí: co se týče pachu, kalíšek zasmrádl neuvěřitelně, když jsem ho málo vyměňovala. Normálně při menstruaci měním podle síly tak 3 - 4x denně v prvních dnech, pak méně často, ale min. 2x denně. Tady to bylo fakt těžký, takže jsem ho měla dlouho, voda z vodovodu není pitná, ale riskla jsem ho neoplachovat pitnou z lahve, což taky mohlo mít vliv. Ale nechala jsem ho po skončení dlouho vyvětrat a vyčpěl :).
Minule jsem ho měla s sebou 4 měsíce v Indonésii a tam to bylo lepší, všude na záchodech mají totiž "anální sprchu", což je hadice připojená ke kohoutku hned vedle mísy, takže narozdíl od našich záchodů se tam dá kalíšek vyměnit a umýt pohodlně úplně kdekoliv.
Pro dezinfekci mezi MS jsem používala klasický hand sanitizer (jako je Dettol) na bázi alkoholu, vždycky jsem ho pomatlala a nechala uschnout. Před prvním použitím jsem ho důkladně opláchla a bez problému.
V těch vedrech jsem byla fakt ráda, že nepoužívám vložky, to bych se asi zbláznila, blueh.