• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    LAURA: oni se zajimaji, ale venkoncem na to maji nazor takovy, ze je to jeste hrosi nez tampony. ja to chapu, jejich uhel pohledu je ten, ze to prispiva ke vzniku endometriozy, coz za jistych okolnosti, napriklad pri zapomenutem kalichu uvnitr .) muze nastat, protoze bakterie se v ty krvi proste mnoz
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    no tak uz do ni nesijte, ja si uplne dokazu predstavit sebe jak jsem onemela trapnosti :)))
    LAURA
    LAURA --- ---
    LILY: to mi na tom celém přijde asi nejhorší, že se doktor ani sestra evidentně nezajímají o novinky "v oboru". O téhle věci by měli stoprocentně vědět, už třeba z důvodu, že kalíšek může posloužit ve veřejném bazénu jako ochrana před infekcí. Ale asi bych chtěla moc :)
    LILY
    LILY --- ---
    MAKU: na druhou stranu to by napadlo i nevzdělance, že když má ženská strčeného v pochvě něco z takového materiálu a podobného tvaru, tak se to tam neocitlo náhodou a dotyčná by to třeba mohla ještě potřebovat. A už by sestru v podstatě nemuselo zajímat, jeslti je to nějaká podivná forma antikoncepce, sexuální pomůcka či menstruační kalíšek.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    MAKU: já jsem celkem od rány a kalisek bych teda nedala, ani slovem jsi se nezmínila? ikdyby ho vytáhli z odpadu vložek a buneciny, furt jde vyvarit/očistit, ne?
    MAKU
    MAKU --- ---
    MARGARITKA: já ležela na tom parádním gyn. křesle, zároveň se smažila v hlubokém pekle trapných pocitů a sestra prostě mezi tím odešla ven z ordinace do svého kumbálu a tam tošupla do koše. (Já si jejího odchodu vlastně ani nevšimla.) Předpokládám, že o kalíškách toho ví dost málo, takže zazlívat jí, že ho po vytažení z pacientky hodí do koše, fakt nemůžu :o)
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    měla jsem teď setkání s kamarádkama, kterým jsem kalich dala k vánocům v roce 2008 a každá info a kalich zprostředkovala minimálně dvěma dalším. jedná se o pět holek čili v roce 2009 mám 18 přírůstku, jak jste na tom vy?

    letos zas obdaruju 5, nemám ráda blbý dárky a tohle mě baví včetně osobního dopisu :)
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    MARGARITKA: Já to chápu. V tyhle situaci bych se asi taky na odpor nezmohla :)
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    MAKU: vyhodila do kose??? A tos neprotestovala? Neni to vec za par korun, to bych si libit nenechala (zalezi do jakeho kose, ale myslim, ze vydezinfikovat by to slo), jak si to vubec mohla dovolit...
    MAKU
    MAKU --- ---
    KAROLKA: no, já mu (už oblečená) řekla, že si připadám jako největší kráva na světě a že si o mne asi myslí něco podobného. On se smál - že tohle teda ještě nikdy neviděl, ale ve srovnání s tím, co už tam viděl jiného, tak že to vlastně ani moc zajímavé nebylo :o) Pak mi ještě teda domlouval, ať tyhle alternativní metody raději nepoužívám, když jsem tak zapomětlivá, že ženský jsou na tyhle věci strašně nezodpovědný a on pak musí řešit ty následky...a tak. Takže příště se asi zas budu cítit trapně, ale co, však je to jen doktor a zas tolik času u něj netrávím.

    TAMARIX: nevymyslíš. Já teda hlavně doufám, že nic tak šíleného dlouho nezažiju... :o)


    Jo a sestřička mi bohužel stihla vyhodit kalich do koše, tak musim pořídit novej. Měla jsem větší Ladycup a byla spokojená, ale od té doby, co jsem ho pořizovla, je k mání tolik nových druhů, že nevím, jestli nezkusit nějaký jiný...
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    MAKU: Tak to je síla! :D po této příhodě bych asi změnila gynekologa stát se to mně...já už bych se k němu neodvážila znovu přijít. :D
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    MAKU: To nevymyslíš! :-))))
    IKA
    IKA --- ---
    MAKU: To je skoro také dobré, ako UL s trblietkami. :D
    MAKU
    MAKU --- ---
    Taky mám něco kalíškového pro pobavení - btw asi největší trapas mého života. Občas tu někdo píšete, že jste na kalíšek zapoměly a vyndaly ho později, než je záhodno. Já si vždy v duchu říkala, že to by se mi stát nemohlo. Taky tu občas některá píše, že kalich prošel testování sexem - to mi pro změnu přišlo naprosto technicky nepředstavitelné. No a nedávno jsem měla nějaké běhání po doktorech a nacházela se i poblíž svého gynekologa. Protože mi zbylo trochu času, řekla jsem si, že tam taky zajdu (měla jsem to v plánu o pár dní později, na prevenci). Ležím na tom křesle a najednou doktor takovej dost vyděšenej výraz a volá si k ruce sestřičku. Zneklidnělo mě to a ptám se, co se jako děje. Prý ještě neví, ale něco "tam" nehraje. Měla jsem nedávno nějaké nepříjemné problémy, tak čekám celá vyděšená, co to. V ten moment mi to ještě vůbec nedošlo. Teprve když s udiveným výrazem doktor hlesl: "Pesar?" a vytáhl to, tak mi to došlo - zapomenutej kalich z předchozího dne! Už jsem jen došpiňovala po MS a přísahám, že jsem si byla vnitřně naprosto jistá, že jsem ho večer vyndala! Navíc večer proběhl i sex a muž nic neříkal. Myslela jsem, že se propadnu někam hodně, hodně hluboko... (ten mráz trapnosti běhající po zádech...)
    IKA
    IKA --- ---
    KETHAMINA: Ten čistiaci trik tu už niekto spomínal dávnejšie, odvtedy ho používam, a je fakt super.:)
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    vyzkoušela jsem dle článku čištění kalisku tak, že ho náplním vodou - zakryji druhou rukou a zmacknutim proplachnu, super vychytavka.

    pro zasmati: včera jsem zaukolovala přítele, aby mi kalich vyvaril a on mi říká, že bych si vzhledem k barvě (tak trochu mooncup zhnednul) zasloužila nový po těch 5ti letech. Tak jsem svého celkem znalého chlapce musela poučit i o funkci ekologické, že dokud ho nepripalim nebo neznicim, že vydrží snad ještě jednou tolik :) a hoch mi říká, ať si to moc nemaluju, že po porodu mi bude plandat a koupí mi větší :)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    LILY: Taka si bych to tam nelila koncentrovaný. ;-) Ale už to rozmazávat radši nebudeme..
    LILY
    LILY --- ---
    TAMARIX: no já nevím. Viděla jsem podobný "pokus", byť teda s rostlinou zcela nemagickou, a chudince kytce to vůbec dobře neudělalo.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    ALONSY: Tak to je mazec.. Už jsem slyšela, že jedna holčina zalívala krví rostlinu marihuany, aby měla více magické účinky. Proti tomu fakt nic nemám a v podstatě mi to přijde i sympatický (krev poslouží jako hnojivo a neskončí v záchodě), ale tohle už je teda fakt moc.. Teda samozřejmě ať si každej dělá co chce, pokud tím neohrožuje živý bytosti nebo životní prostředí, ale přesně jak píšete, nedělá to moc dobrý obraz a běžný lidi to spíš odrazuje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam