• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    SARULI
    SARULI --- ---
    KETHAMINA: Jj., o těch třech "záleží" jsem četla, to je asi materiálový základ té ke kalíšku kompatibilní složky. :-)

    Menses jeden měsíc silnější, jeden slabší. Svaly nevím, ale úplně rozteklá snad nejsem, celej život se docela hejbu. Postavu mám slušnou. Manipulaci na nečisto jsem trénovala, proto mám ta podivná podezření. Ale je fakt, že nanečisto jsou tam uvntř jiné rozměry i konzistence. Taky děložní čípek se mi zdá být někdy níž a někdy výš, kupodivu třeba po noci níž než přes den, a přirozená vlhkost pochvy ty zkoušky taky může komplikovat (nemám problém se suchostí:-)). (V pondělí jdu k ženskýmu, tak se ho optám na jeho názor, jak na tom jsem v porovnání s průměrem populace.)

    Močák mám trochu víc citlivý po letech problémů. I močovou trubici. Ale ta Meluna soft mi problém nedělá, pokud ji nedám našíbr nebo moc dolů.

    Terén znamená WC někde za zdí nebo ve křoví. S nemumytýma nebo jen mizerně umytýma rukama.

    A protože je mi jasné, že to musím napřed pár cyklů natrénovat, tak právě proto jsem se dala do pořizování už teď, dokud je ještě sníh a ven na práci se nejezdí. :-)
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    SARULI: Jestli budeš s kaliskem teprve začínat, pravdepodobne se začátku s vlozkou nevyhnes. minimálně jako psychické podpoře.

    záleží, jak silnou máš menses
    záleží, jak pevné máš svaly panevniho dna
    záleží, jak rychle se naučíš správné manipulaci se zavedením

    mám malý mooncup, i nejsilnějsich dnech mi 8-10 h vydrží, na mocak mě netlačí (když se mi chce na malou, můžu jít okamžitě - nijak nezadržuji), bude mi 28.

    záleží co znamená terén (wc x křoví) ?

    já třeba poprvé zkoušela kalich dva dny doma a pak až jsem šla mezi lidi.

    když ho koupíš nemusíš začít nosit až budeš menstruovat - můžeš to zkoušet nanecisto a uvidíš. držím palce!
    SARULI
    SARULI --- ---
    LALOBA:
    Moje hlediska:
    - potřebuju, aby mi vydržel bez výměny dlouho, ne se musel po dvou nebo čtyřech hodinách vylívat (od dubna do října pracuju v terénu)
    - potřebuju aby dobře držel (pracuju většinu doby fyzicky, často ve všelijak zkroucených polohách, často zvedám a přenáším těžké věci)
    - potřebuju, aby mě v těch zkroucených polohách moc netlačil na močák (jsem letitý klient urologické ambulance)

    Technicky: Každá užitná vlastnost nějakého výrobku je dána jeho vlastností materiálovou. Jeho zpracováním, tvarem. Tedy zkoumám, jaký musí výrobek být, aby splňoval to, co od něj potřebuju. Protože když jsem vybrala víceméně náhodně losem, bylo to, obávám se, kousek vedle. Meluna XL Soft je sice teoreticky přesně to, co by mi mělo vyhovovat vzhledem k věku a počtu porodů, ale zdá se mi dost dlouhá na ty moje pracovní polohy a hlavně příliš měkká, má tendence se krčit a odchlipovat. Proto přemýšlím o něčem tužším. Ne botičky z krokodýlí kůže, spíš pohorky z hověziny s vyztuženou špicí. :-)

    Ekologičnost (ta je snad u všech kalíšků, ne?), domácí původ, celkový dojem, dyzajn a barva jsou mi naprosto jedno. K ceně přihlížím, ale rozhodující není. Stovka nebo dvě navíc za něco, co bude sloužit bez problému nebo výrazně bezproblémověji, je pakatel.
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    SARULI: upřímně, myslím si, že když vybereš náhodně losem, bude to jedno. Fungují všechny na stejném principu, ať je velký jak chce, zavedený ho v podstatě necítíš, a když to nemáš s čím porovnat, nevíš, zda by ti jiná značka/typ vyhovovala lépe. A vzhledem k tomu, že jsme každá trochu jiná, zkušenosti druhých jsou velmi užitečné, ale ne naprosto směrodatné.

    Já osobně mám několik kritérií podle kterých se dívám na různé značky. Moji favoriti pak jsou s ohledem na úhel pohledu různí:
    ekologičnost (mooncup)
    celkový dojem (lunette, fleur)
    lokální výrobek (lady cup, Yuuki)
    design (fleur)
    Tvrdost - to jsem si řekla že je nějaká reklamní blbost a neřešila.
    Cena - též neřeším. Je to věc na X let a kdybych měla počítat, kolik jsem si v životě koupila kravin, které jsem pořádně nevyužila, kalhot, do kterých jsem nikdy nezhubla, věci, co jsem půjčila a tak o ně přišla atd. došla bych k mnohem větší částce, než kdybych si koupila kalichy všechny. Takže jestli zaplatit o 150 víc nebo míň mi u prvního kalíšku nepřijde nijak zásadní (Jó, až spálím svůj třetí, čtvrtý, budu třeba mluvit jinak :)

    Abych to shrnula :)
    Z tabulek se stejně nedá vyčíst všechno, nejdůležitější tedy je...jít do obchodu/e-shopu a prostě se rozhodnout. Tím nechci nijak zpochybnit různá erudovaná srovnání...jen si myslím, že funkčnost je mnohem více daná uživatelkou (jejím tělem a správnou manipulací) než milimetrem materiálu sem či tam.
    SARULI
    SARULI --- ---
    Prosím, je tu někdo, kdo ví, jak od sebe rozeznat Classic a Soft Yuuki? Případně porovnat s Classic a Soft Melunou? Ve větších velikostech. (Ty malé bývají tužší samy o sobě.)

    Snažím se nějak zorientovat, prošla jsem snad už všechny srovnávací tabulky kalíšků na netu, specifikace, diskuze v češtině...
    Někdo tvrdí, že je Yuuki měkký a špatně se rozvinuje, další, že je moc tvrdý, takže s erozeskočí dřív, než ho dotyčná stačí zavést, kam by ráda... a tahle tabulka: http://menstrualcups.files.wordpress.com/2010/08/www-clothpads-org_cupcomparison_8-11-11_5.png ho taky řadí spíš k měkkým, s poznámkou, že je to "old" - ale old jsem nikde jinde na netu nenašla, nějaký starší typ a novější typ...

    Kdyby mi bylo třicet, tak si jich nakoupím klidně víc na vyzkoušení, s tím, že je časem nějak postupně povystřídám a využiju. Ale je mi šestačtyřicet, tak abych si v rámci zákona schválnosti velkými nákupy na menstruaci tak leda nepřivolala předčasný přechod...
    SARULI
    SARULI --- ---
    QUORRA: Tak by měl být spíš tužší než měkčí. (Radši bych ten tužší.) Máš srovnání s nějakým jiným? Názoryna tuhost/měkkost Yuuki se v diskuzích všude na netu tak hodně liší... A nebo mám v profilu mejl, můžeš mi, kdyžtak, napsat na něj. Ale odpovím až večer po práci. Děkuju.
    SARULI
    SARULI --- ---
    A už jsem i to fórum našla, až dodělám, co musím zítra odevzdat hotové, tak si je pročtu.
    SARULI
    SARULI --- ---
    CAMELLA: Díky, fórum pro nováčky jsem chvíli zkoušela hledat, nenašla, tak šla rovnou sem, řekla jsem si, že nejsem na netu první den, abych neuměla v diskuzi najít tlačítko "reply" - jak vidno, neumím. :-)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SARULI: klikneš na ikonku -->odpovedet
    doporučuju pročíst forum pro nováčky, vše tam zjistíš.
    SARULI
    SARULI --- ---
    Kruci, jak to tam dáváte, že tam máte odkaz na komentář, na nějž odpovídáte? :o)
    SARULI
    SARULI --- ---
    Snad odpovídám správně, ráda bych se zeptala Quorry, jestli nabídka většího Yuuki ještě platí a jestli je to Yuuki Classic, nbeo Soft.
    Pořídila jsem si Melunu XL soft, naostro ještě neozkoušená, ale mám obavu, že je měkká až příliš. Tak uvažuju, že bych k tomu něco tužšího...
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    OTOME: zkus treba fleurcup, mensi. a mam i vetsi, kvuli kapacite (myslim ze zatim vede) a je to bez problemu, ale pro jistotu.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    XMARGE: užší a delší - to splňuje i moje milovaná Meluna M (střední)
    OTOME:
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    OTOME: Po porodu jsem měla prvních asi tři menstruace tak silný, že mi tampon normal (ob) vydržel tak 2 hodinym pak protekl. Pak jsem koupila Lunette ten větší a při stejný intenzitě MS mi kalíšek vydržel asi 4 hodiny, pak jsem ho pro jistotu vyndavala, byl plný.
    Takže kup užší, ale delší kalíšek - což podle tabulky na nástěnce vypadá na Diva cup vel. 1. Já mám zkušenost jen s Mooncupem B (ten jsem nosila před porodem, po porodu mi vyjíždí, mám ochablé svalstvo) a Lunette vel. 2. (ze začátku vyjížděl, ale postupně se mi zpevňuje svalstvo a při poslední MS jsem ho v mezičase ani nemusela už zatlačovat zpět).
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    BEBEBE: včera už mi dorazil k našim, až si ho vyzvednu, tak poreferuju. objednávala jsem velikost S, předtím jsem měla esko ladycup, kterej je ještě menší a stačil.
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    DLOUHA_POTVORA: Já bych ho taky chtěla už konečně zkusit a líbí se mi ta cenová nabídka od Luno. Objednávala jsi ho už? Vybírala jsi nějakou velikost? Protože v tom docela tápu...měla bych tendence si vybrat nejmenší (nerodila jsem), ale zas se bojím protékání...
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    Luno kalisek vypada skoro jak Lunette, i ten design krabicky je dost napadne podobny :)
    značek je jak máku, tak jen kdy už to bude k dostání normálně v drogerii...
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    NIGHTFURY: chm, inzerujou tam nějakej kalíšek jménem jasmine, na obrázku maj ladycup a na jejich stránkách neni žádnej. to je nějaký divný :)

    ale našla jsem ještě jednu slevu na to Luno. koukám, že v tabulce ho nikdo nemá napsanej, ale asi to prubnu. http://www.nakupvakci.cz/cs/menstruacni-kalisek-luno/
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    DLOUHA_POTVORA: http://nebeslev.cz/?ProductId=4357 Ale s touhle značkou nemám zkušenost (mám yuuki).
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    DLOUHA_POTVORA: http://nebeslev.cz/?ProductId=4357 Ale s touhle značkou nemám zkušenost (mám yuuki).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam