• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    NIKKITA: Já jsem nerodila, ale jsem vysoká, celkově velká a je mi 27, takže jsem usoudila, že vezmu větší, pokud bude tlačit, tak dokoupím menší a větší si schovám, protože po porodu už by mi mohl být. To, že bych "dorostla" do menšího, mi přišlo nelogické, zatímco takhle to smysl dávalo.
    LAURA
    LAURA --- ---
    NIKKITA: věk a skutečnost, zda jsi rodila. Pokud je ti přes 25, je pravděpodobné, že budeš potřebovat spíš větší. Nicméně není to 100% rada, já mám dítě a je mi přes 30 a malý kalíšek mi padne komfortně. Asi bych se pokusila být tebou odhadnout jak máš vytrénované svalstvo, to bych řekla že to dost ovlivňuje (ochablé - větší kalich).

    Taky je dobré vzít v potaz sílu menstruace, pokud krvácíš hodně, malý by se mohl velmi rychle zaplnit a potřeboval by častou výměnu.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Dobrá tedy... :) a jak zjistítm, která velikost mi bude sedět? Přeci jen ten kalíšek není nejlevnější, je nějaký způsob jak tu velikost odhadnout?
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    Já si beru ve škole petku s vodou, a normal ho nad mísou omeju. Když to nejde, nosím vlhčený kapesníčky... Ale ve škole nebo tak měním většinou jen první 2dny, pak až doma...
    LAURA
    LAURA --- ---
    NIKKITA: nosim s sebou vlhcene ubrousky, pripadne by se to dalo dobre resit i mensi lahvickou s vodou.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    NIKKITA: když už musím kalíšek měnit jinde než doma (což se stává celkem málo), vytřu toaleťákem a zase zavedu. Jinak měním ve vaně:o)
    TUILE
    TUILE --- ---
    NIKKITA: vytrit toaletakem, pripadne v nejsilnejsich dnech, kdy vis, ze nebudes mit hygi zazemi pouzit i jiny zpusob.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    NIGHTFURY: Aha, tak to je fajn. Díky za info :)
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    NIKKITA: Pokud nemáš extrémně silnou menstruaci, pravděpodobně ti bude stačit vylití a omytí ráno před odchodem do práce/školy a potom zase po návratu :)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Zdravím, uvažovala jsem už několikrát o tom, že bych zkusila používat kalíšek. Jenže by mě zajímalo, jak by v praxi vypadalo takové vylévání a promývání kalíšku (namísto výměny tamponu za nový) v místech, kde na toalete nění přístupné umývadlo - nedokážu si představit, že bych si to takto měnila ve škole, v práci, aniž bych ho promyla před zavedením nebo že bych s ním běhala ze záchoda k umyvadlu kolem deseti holek čekajících na kabinku. Nebo na veřejných záchodkách, v práci, atd. Jak to děláte vy? Nebo si s sebou nosíte petku s vodou? (což taky nelze všude že). Nebo máte štěstí na záchody vybavené umyvadlem? (já ne). Prosím o nějaké tipy, zatím mě tahle jediná věc od jeho užívání zrazuje. Díky moc předem.
    MARCIPAN82
    MARCIPAN82 --- ---
    ...omlouvám se, vím, že to sem moc nepatří, ale je to pro dobro všech :)
    ...petice na podporu CELOSVĚTOVÉHO MÍRU tady: http://www.petice24.com/celosvetova_mirova_smlouva
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    DLOUHA_POTVORA: jo a mám tu menší velikost, tedy S, myslím.
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    Já teda konečně napíšu něco o Luno. Mám ho teď první cyklus a je to úplně v pohodě, ačkoli jsem se ze začátku obávala, že proti Ladycupu má dost velkej objem, hlavně do výšky. Je u něj i dost dlouhá šťopka, kterou jsem hned zkrátila na poslední dílek, ale možná ji i ustřihnu celou. Oproti Ladycupu mi přišel trochu tužší a trochu špatně se mi rozevíral, i když to může být i tou výškou, ale po pár zavedeních jsem to nějak vychytala (na každej kalíšek se asi musí trochu jinak). Jediný co mi trošku vadí, jsou ty vroubky na špičce, protože když si to nezavedu dost hluboko a sjede mi to trochu níž, tak to je takový nepříjemný a škrábe to, ale věřim, že časem se to taky vychytá. Objem teda, jak už jsem říkala, o něco větší, než jsem zvyklá, ale nemusím ho tak často vylejvat, neprotéká, nebolí, vše OK. Byla jsem k němu trochu nedůvěřivá, že byl tak hrozně levnej, ale zatím nemám nic závažnýho, co bych vytkla:)
    SARULI
    SARULI --- ---
    Tak přes všecky strachy z velikosti a měkkosti XL MeLuny soft jsem po prvních dvou dnech "naostro" nadšená. Sice ji musím dávat dost nahoru a trošku tam s ní zakvedlat, aby si dobře sedla a netlačila mě dole, a i tak zůstane u dna pořád jakoby připokrčená, ale drží perfektně. Neprotýká, dobře se vkládá i vyndává, netlačí, ničemu nevadí... Pocit, jak kdybych vůbec nemenstruovala. Jen když se naplní a protečení už už hrozí, ucítím to jako takový neurčitý podezřelý vlhkoobjem. Ale bez nehody.
    Nevěřila jsem těm nadšeným ódám uživatelek tak moc, počítala jsem, že mě spíš potkají všecky možné i nemožné komplikace, ale už věřím...
    (Akorát bych nevěřila, kolik krve ze mě při m. vyteče.)
    SARULI
    SARULI --- ---
    SIKY: Jj.
    Jinak za 299 je luno na vykupto. http://www.vykupto.cz/zbozi/13495-menstruacni-kalisek-luno-doruceni-zdarma
    Teď se stěma slevama nějak roztrh pytel.
    SIKY
    SIKY --- ---
    SARULI: Hlavně mi tedy šlo o tu diskuzi, co mě zase rozčílila.
    SIKY
    SIKY --- ---
    SARULI: A jo. Mám nějaký kredity, tak mi to házelo ještě cenu s uplatněním kreditů...
    SARULI
    SARULI --- ---
    SARULI: Eeee.... 99 poštovnýho, ne 899. :-))

    SARULI
    SARULI --- ---
    SIKY: Za 349 + 899 poštovného.
    Tady: http://www.kalisek.cz/eshop/Menstruacni-kalisky/LadyCup/ mají za tutéž cenu sice jen bílej, ale zas je tam nižší poštovný.
    Další akce tady: http://www.dejsito.cz/sleva/menstruacni-kalisek-yuuki-nebo-naturcup/
    SIKY
    SIKY --- ---
    Slevomat má akci na Lady Cup a na facebooku už kvete diskuze o nechutnosti. Kupodivu ale je kladných ohlasů poměrně dost! Nicméně kalíšek za 299, kdyby někdo náhodou zrovna potřeboval.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam