• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    SIKY
    SIKY --- ---
    Slevomat má akci na Lady Cup a na facebooku už kvete diskuze o nechutnosti. Kupodivu ale je kladných ohlasů poměrně dost! Nicméně kalíšek za 299, kdyby někdo náhodou zrovna potřeboval.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    BEBEBE: jestli te to dre, doporucuju si koupit nakej lubrikacni gel a zavadet, pripadne stelovat kalisek s tim gelem, moc ti to ulehci
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    BEBEBE: já už tady kdysy o tom nerozvinutí psala [ LANTHAL @ MOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující *** ] ... mně se téměř po každém zavedení ihned nerozvine. Kašlu na obkružování a tahání, to mi vůbec nefunguje, nechám ho tam nerozvinutý, chvilku se snažím uvolnit svaly (třeba takovým "potřásáním zadku" a různým nakláněním), většinou se během toho rozvine (je to cítit, prostě lehký pohyb, tlak), a někdy cviky nezaberou a trvá mu rozvinutí třeba i pár minut (asi nikdy ne dýl jak 5-10minut). Mám teda velký Yuuki.

    Radím všechno dělat pomalu a jemně, nespěchat, správně ho složit, zasouvat pomalu, prostě v klidu. Manipulace s ním by rozhodně neměla bolet. Počátky jsou sice krušnější, ale i tak. Tahání za stopku mi přijde naprosto brutální způsob vyndavání, neboj se pro něj sáhout hloubš, chytit ho přímo za dno a předtím, než ho začneš tahat ven, tak dno zmáčknout (tahat tedy rovnou za dno).
    On je člověk ze začátku z toho takovej nervní, klidně si dej den dva pauzu, nervy i pochva si odpočinete, zregenerujete a můžete zkusit znovu. Držím palce, když se to člověk naučí, tak to opravdu stojí za to :)
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    Tak jsem si právě cvičně chtěla zavést kalíšek. Au. Nejenže to dovnitř fakt nešlo, ale když už to tam bylo, zůstalo to nerozevřený. Zatahání ani obkroužení nepomohlo, jakoby tam nebylo místo na rozvinutí. Otevřel se, až když jsem ho vytahovala za tu stopku ven, ale když už byl z 90% venku. A šlupka to teda byla pořádná.
    Tak nevím, chce to jen trénink, měly jste s tím taky problém?
    Mám ten Luno z týhle akce DLOUHA_POTVORA: velikost S

    DLOUHA_POTVORA: Ty už jsi ho zkoušela? Jde ti to s ním stejně jako s jinýma?
    SARULI
    SARULI --- ---
    MOLLY: Myslím, že spíš v noci, jak člověk vypne všechny periferní svaly, povolí i svaly kolem dělohy a pochvy a ty pak mají tendenci klesat. Spím na břiše s nohama nataženýma. A ráno mám čípek tak na krajíčku, že přemýšlím, jestli se mi tam vůbec nějaký kalíšek vejde. Přes den pak jako by to tam vevnitř všechno zpevnilo a "vystoupalo" výš.
    Možná i to může být příčinou nočního protékání u mnoha žen.
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    SARULI: čípek a tj. i "hloubka" pochvy se mění i podle polohy nohou, když jseš ve dřepu, tak je níž, když máš natažný nohy, tak na něj skoro nedosáhneš... a určitě to reaguje i na jiný věci :-).
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SARULI: jo to je klidne mozny, jest pruznym organem .)
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    RAGGALADY: s kaliskem to určitě nesouvisí. co spíš strava, počasí, léky? :)
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    RAGGALADY: s kaliskem to určitě nesouvisí. co spíš strava, počasí, léky? :)
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    RAGGALADY: I kdyby byla teorie o tlaku pravdivá, stejně by se vše nahromaděné uvolnilo při tvé první ranní toaletě. Myslím, že kalíškem to nebude.
    RAGGALADY
    RAGGALADY --- ---
    Zdravím, nedávno jsem poprvé při MS používala kalíšek, jsem celkem spokojená, ale měla jsem skoro dvakrát delší menstruaci (7-8 dní). Možná by tam mohla být nějaká souvislost.
    Setkala jste se s tím někdy nějaká?
    Napadlo mě, že by to mohlo být tím, že při správněm zavedení (třeba na noc) se kalíšek naplní a přetrvává tam tlak, kalíšek neproteče, ale možná se zabranuje další krvi aby plynule odtékala. Myslíte, že je to možné a že je důležité si na to dávat pozor?
    SARULI
    SARULI --- ---
    Dík oběma předešlým.
    Ta šlupka bude to "dobře se rozevírá". :-)

    Je možný, že se v noci mění poloha vnitřních orgánů natolik, že by se pochva zkrátila o několik cm? Případně posunula dopředu při spaní na břiše?
    Schválně teď zkouším, kam až si kdy jak nahmátnu. Ráno mám čípek úplně jinde než večer.
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    SARULI: Yuuki typu classic (tzn. starého typu, už ho mám dva roky) rozhodně není tenký jako kondom. Tuhost silikonu bych přirovnala spíš k "anatomickýmu" dudlíku nebo silikonové formě na bábovku (takové té, co se dá otočit naruby), jestli je tohle přirovnání k něčemu ... :) Rozevírá se, skládá se i přicucává se v pohodě.
    SARULI
    SARULI --- ---
    LALOBA: Aha, s tou ekologií.
    Ale myslím že žbrdnout do várky ještě tekuté neztuhlé směsi trošku barviva nebude zas tak ekologicky náročný.

    S tím materiálem asi jak kdy a jak u kterého výrobce.

    A s Yuukim - právěže tady ho kdosi přirovnal ke kondomu, jinde (Modrý koník? Už nevím přesně) ho zas označili jako hard řešení pro zkušené a náročné uživatele. Že je tuhý, dobře se otevírá a perfektně dík tomu drží.
    Taky z toho nejsem moudrá.

    Dírky by ten problém u mě způsobovat neměly, to se stáváaž po delším používání kalíšku, že zaschnou a ucpou se. A rozevírat se určitě bude líp ten tužší kalíšek, protože bude mít větší tendenci držet si svůj tvar. Vracet s k němu. (Logicky - zkus si poskládat něco měkkého a něco tužšího, co s ehůž skládá, to se i líp rozkládá.) Nejllíp že se rprý otevírá Moon, protože má krom svojí celkové tuhosti i zesílený horní lem.

    U té soft verze MeLuny přímo na německých stránkách výrobce píšopu, že není vhodná pro ženy s normální až pevnější pochvou, protože pod tlakem svalů pochvy může hůř držet, odskakovat a protýkat.
    (Ale co jsem kde pročetla diskuze, tak protýká asi ze všech typů kalíšků nejmíň. Krom asi Divacupu, o kterým taky tvrdí, že je tuhej.).
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    SARULI: já jsem sama začátečnice, nicméně myslím si, že když sedí, kde má, krčit ani odchlipovat by se neměl, ať je soft nebo normal... Je to jen teoretizování, neměla jsem možnost vyzkoušet, jaký je v tom rozdíl, ale říkám si, že je to vymyšlené pro sportovkyně, přímo určené pro ženy v pohybu... proč by dělali soft verzi "nevhodnou pro pohyb"? Spíš podle mě záleží, jak je přissátý, tj. jestli dírky nejsou ucpané a jestli se opravdu rozevřel do kulata. Některé dámy tu psaly, že lépe se rozevírá tvrdší, jiné zase že měkčí, pak se v tom vyznejte ;) Myslím, že v tom budou hrát svou důležitou roli ty dírky.

    Otázka je, jestli "soft" znamená měkký materiál, nebo méně materiálu. Jen si vzpomínám, že tu o Yuuki někdo psal, že je to jak silnější kondom.
    [ UHLIK @ MOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující *** ]

    K té ekologičnosti, nejde o používání, ale o výrobu. Mooncup vyrábí jen jeden typ - čirý - z důvodu, že více typů (barev, tvarů a nevim čeho) - větší zátěž pro životní prostředí.
    TUILE
    TUILE --- ---
    XMARGE: ja zase mela koupit velkej kalich i bez rozeni uz v petadvaceti...
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    SELENE_: Před porodem u mooncupu B (menšího) jsem to tak občas měla, stačilo kalíšek trochu jinak naštelovat a na trubici netlačil (většinou jsem se ho snažila zavést maličko hlouběji).
    Po porodu mám větší lunette a ten je měkčí než mooncup, takže s tímhle už problém není vůbec.
    Každopádně, jestli je ti přes třicet, ale nerodila jsi, tak bych používala spíš ten menší. Vidím to na sobě - rozdíl před a po vaginálním porodu je celkem velký. Před porodem bych ten větší kalich nesnesla určitě a to je mi čertvých třicet:o)
    SARULI
    SARULI --- ---
    BRUSINKA: Aha. Když my tu nemáme DMko. Tak až se dostanu někam do větší civilizace. :-)
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    SARULI: mají to i v DMku
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    SELENE_: Já mám MeLunu a necítím ho naprosto ale naprosto vůbec.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam