• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    NIKKITA: Já jsem vysoká, tlustá, kalíšek jsem si kupovala, když mi bylo 25 a měla jsem menší mooncup - bohatě stačil, velkej bych do sebe nedostala... v 29 jsem rodila a po porodu už potřebuju větší velikost kvůli oslabeným svalům. Podle postavy velikost kalíšku fakt nehodnoť:o) je to o těsnosti a posílených svalech pánevního dna:o)
    LAURA
    LAURA --- ---
    NIKKITA: soft je měkčí úprava, asi na některé uživatelky byl yuuki moc tuhý.

    Podle velikosti tamponů by ses orientačně řídit mohla.
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    NIKKITA: Já mam myslím LadyCup...
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    LAURA: A soft je co?
    A nedá se to odvodit podle velikosti tamponů, které člověk používá?
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    NIKKITA: Já jsem si kupovala menší yuuki asi v 21 letech, bezdětná a žádný drobeček nejsem. Teď mi bude 25 a připadá mi, že sedí pořád dobře.
    LAURA
    LAURA --- ---
    NIKKITA: jak jsem psala, já mám ty yuuki a jsem s nimi spokojená, cena je ok a je to česká výroba. Žádný jiný jsem ale nezkoušela, tak nevím zda jsem kvalifikovaná k nějaké radě :)
    LAURA
    LAURA --- ---
    MORGAIN: logická úvaha :) já si zas v rámci té yuuki akce koupila malý i velký a používám oba. Btw teď jsem koukala na jejich stránky a udělali nový typ kalichu - SOFT.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    LAURA: Je mi 22, děti nemám, ale asi možná ten větší no, jsem vyšší a postavu mám spíš plnější, tak by asi mohl sedět ten větší.

    MORGAIN: Asi pravda, díky.

    A jaká velikost je teda ta větší? A který byste mi pro začátek doporučily?
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    NIKKITA: Já jsem nerodila, ale jsem vysoká, celkově velká a je mi 27, takže jsem usoudila, že vezmu větší, pokud bude tlačit, tak dokoupím menší a větší si schovám, protože po porodu už by mi mohl být. To, že bych "dorostla" do menšího, mi přišlo nelogické, zatímco takhle to smysl dávalo.
    LAURA
    LAURA --- ---
    NIKKITA: věk a skutečnost, zda jsi rodila. Pokud je ti přes 25, je pravděpodobné, že budeš potřebovat spíš větší. Nicméně není to 100% rada, já mám dítě a je mi přes 30 a malý kalíšek mi padne komfortně. Asi bych se pokusila být tebou odhadnout jak máš vytrénované svalstvo, to bych řekla že to dost ovlivňuje (ochablé - větší kalich).

    Taky je dobré vzít v potaz sílu menstruace, pokud krvácíš hodně, malý by se mohl velmi rychle zaplnit a potřeboval by častou výměnu.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Dobrá tedy... :) a jak zjistítm, která velikost mi bude sedět? Přeci jen ten kalíšek není nejlevnější, je nějaký způsob jak tu velikost odhadnout?
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    Já si beru ve škole petku s vodou, a normal ho nad mísou omeju. Když to nejde, nosím vlhčený kapesníčky... Ale ve škole nebo tak měním většinou jen první 2dny, pak až doma...
    LAURA
    LAURA --- ---
    NIKKITA: nosim s sebou vlhcene ubrousky, pripadne by se to dalo dobre resit i mensi lahvickou s vodou.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    NIKKITA: když už musím kalíšek měnit jinde než doma (což se stává celkem málo), vytřu toaleťákem a zase zavedu. Jinak měním ve vaně:o)
    TUILE
    TUILE --- ---
    NIKKITA: vytrit toaletakem, pripadne v nejsilnejsich dnech, kdy vis, ze nebudes mit hygi zazemi pouzit i jiny zpusob.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    NIGHTFURY: Aha, tak to je fajn. Díky za info :)
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    NIKKITA: Pokud nemáš extrémně silnou menstruaci, pravděpodobně ti bude stačit vylití a omytí ráno před odchodem do práce/školy a potom zase po návratu :)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Zdravím, uvažovala jsem už několikrát o tom, že bych zkusila používat kalíšek. Jenže by mě zajímalo, jak by v praxi vypadalo takové vylévání a promývání kalíšku (namísto výměny tamponu za nový) v místech, kde na toalete nění přístupné umývadlo - nedokážu si představit, že bych si to takto měnila ve škole, v práci, aniž bych ho promyla před zavedením nebo že bych s ním běhala ze záchoda k umyvadlu kolem deseti holek čekajících na kabinku. Nebo na veřejných záchodkách, v práci, atd. Jak to děláte vy? Nebo si s sebou nosíte petku s vodou? (což taky nelze všude že). Nebo máte štěstí na záchody vybavené umyvadlem? (já ne). Prosím o nějaké tipy, zatím mě tahle jediná věc od jeho užívání zrazuje. Díky moc předem.
    MARCIPAN82
    MARCIPAN82 --- ---
    ...omlouvám se, vím, že to sem moc nepatří, ale je to pro dobro všech :)
    ...petice na podporu CELOSVĚTOVÉHO MÍRU tady: http://www.petice24.com/celosvetova_mirova_smlouva
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    DLOUHA_POTVORA: jo a mám tu menší velikost, tedy S, myslím.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam