• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    NIKKITA: No já tampon nikdy neměla, ale ten je krví nacucaný, takže tam kontakt krve se sliznicí je..

    ANABEL_LEE: Jasně, to určitě. Jen mě napadlo, jestli an to nemá vliv i tohleto..

    Díky za uklidnění! :-)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    cysty na vajecniku jsou z blbeho hormonalniho nastaveni, imho na to nema nejaka krev v kalisku vubec vliv, signaly pro prasknuti/neprasknuti tech folikulu jdou primarne seshora, tj z mozku...
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    NIKKITA: ty tampóny, ne ženy :)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    TAMARIX: To by logicky mělo sedět i na uživatelky tampónů, ne? Tzn. na většinu žen... Ty jsou nastrčený ještě vejš ne? (ale je fakt že prej mam polycystický vaječníky, ale doktor se nezmiňoval o možné souvislosti, je to spíš vrozený nebo dědičný nebo tak asi)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    Holky, takový dotaz - používám kalíšek už pár let a vrací se mi pořád jeden problém a to cysta na vaječníku. Napadlo mě, jestli neexistuje souvislost, asi je to blbost, ale stejně - tím že mám v sobě kalíšek, tak ta krev nemá kontakt se sliznicí po celé její délce. Napadlo mě, jestli to pro tělo není signál, že tam je něco, co vadí výtoku krve a tak se tělo chová tak, že dělá všechno proto, aby k menstruaci vůbec nedocházelo. Ale to je blbost zase v tom, že se to hromadí v tý cystě.. Možná to píšu blbě, ale v podstatě je pro tělo přirozený normální odtok krve až ven. Máte s tím zkušenost?
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    PRASOPSICE: Bez potíží.
    LILY
    LILY --- ---
    NIKKITA: my jsme s holkama ze třídy byly všechny ještě panny, když jsme začaly tampóny používat. Ale je fakt, že kalíšku bych se ve třinácti bála. :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NIKKITA: nj to je pravda, prece jen kdyz jedna zjisti, ze se tam vleze panske naradi, nejaky kalisek uz se ztrati .)
    LAURA
    LAURA --- ---
    PRASOPSICE: používala jsem tuto kombinaci 2 roky zcela bez problémů.
    PRASOPSICE
    PRASOPSICE --- ---
    Zajímalo by mě, zda některá používáte kalíšek a zároveň máte nehormonální tělísko? Já mám tuhle kombinaci a tělísko se mi nedávno uvolnilo. Je tu možná souvislost s podtlakem, který cup způsobuje nebo je na to příliš malý? Vím, že výrobci tvrdí, že kombinace je možná bez problémů, ale zajímal by mi spíš názor a zkušenosti některé z uživatelek.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    ORISKOVANUTELA: Podle mě ten trend udává hodně to, jestli děvčata měla pohlavní styk nebo ne. Já se až do doby, než k němu došlo, docela bála si dovnitř něco strkat, alespoň ze začátku, i přes všechno ujišťování jsem se bála, že přijdu o panenství s tampónem nebo že se ve mě dotyčný tampon ztratí... Nicméně jsem je používala, vložky mi připadaly naprosto nepraktické, ale vím, že mé spolužačky je hojně používaly, a k tampónům se přikláněly až postupem času. To, že se kalíšek masově nepoužívá je myslím proto, že málokteré dívce matka při prvním krvácení doporučí kalíšek, tipuju, že až na pár výjimek jsou to v drtivé většině vložky a tampony, a zvyk je železná košile. Já se o kalíšku dozvěděla poměrně nedávno, natož někdy ve třinácti, to nám ve škole rozdávali vzorky všemožnejch hygienickejch potřeb, ale o kalíšku se nidy nikdo nezmínil. Ani máma o něm podle mě nevěděla, a to neni uplně zaostalá. Možná je to chyba osvěty, spoustě dívek by to možná i vyhovovalo, ale je to prostě nezvyk.
    LILY
    LILY --- ---
    ORISKOVANUTELA: tak za mých mladých let byly "in" tampóny a "out" vložky. Zajímavé, jak se ty trendy mění. Třeba se za pár let dočkáme toho, že bude konečně v módě i kalíšek.
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    Nedavno se 15lety holky se kteryma chodim do tridy bavily co pouzivaj pri ms,prekvapilo me;ze vic "frcej" vlozky. Kdyz sem se jen zminila;jestli znaj kalisek;tak jejich prvni reakce byla fuiij;to ti nevadi ta krev? Druha holcina na to:a co ti tece v zilach?:-D

    Me taky bylo 15;ke kalichu sem se dostala nekdy v 18;tak treba k tomu taky nektera dojde. Ja bych vlozky nechtela ani za nic:-X hlavne v lete nebo pri sportu;vlozka se muze pohnout...a navic cenove to vyjde o dost levnejc;+ byl dost problem sehnat vlozky bez vune;coz sem nesnesla;drazdilo me to
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    LALOBA: No běžný tampony jsou bělený chlorem, díky teplotě co je uvnitř těla se z nich mohou vylučovat dioxiny, a to je vážně prasárna. Já používám z organický bavlny, nebělený, a mám ty samé problémy, takže tampónama to není.
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    SARULI: já nepozoruju žádný velký rozdíl, co se týče křečí. Mám je první dva dny/noci většinou dost hrozný a kalich to nijak nezachránil. Změnila se ovšem jiná věc, pro mě také dost podstatná. Vždycky jsem během MS měla průjmy a to v podstatě úplně zmizelo. Vykládám si to tak, ze v těch tamponech musí být nějaký hrozný svinstva...
    Je mi 29, nerodila jsem a mám větší Lunette ze stejné logiky jako píše MORGAIN Možná by mi seděl i menší, ale potřebuju co největší objem :-/
    SARULI
    SARULI --- ---
    KETHAMINA: Asi to nebude jen psychika. I když ta určitě taky. Já křeče nemívala, jen takové tupě svíravé bolení břicha, podbřišku. Nikdy jsem je nijak neřešila, nebylo to nic, co by se nedalo vydržet - když mě bolí hlava, je to o hodně horší. A s výměnou tamponů připadně tamponů jištěných vložkama jsem se taky nijak nestresovala. I v práci jsem si v klidu zašla na záchod se sprchou a po výměně si udělala čas se dole omýt... Kdyby šéf i něco brblal, tak tohle bych si obhájila. :-)
    Takže jsem ani nečekala nějakou zvláštní změnu s kalíškem.
    A ejhle, byla.
    Až druhý den měsíčků jsem si uvědomila, že mě nic, ale vůbec nic nebolelo.
    Fyziologicky si to nedovedu vysvětlit, ale je to tak.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    NIKKITA: od doby používáni kalisku křeče nemám, celkově to přisuzuju psychice, že jsem v klidu s výměnou a doma si dám odpoledne sprchu a vyřešeno.

    mám malý mooncup, je mi 27 a mám ho od 22. ve stejnou doby jsem ho kupovala i stejně staré kamarádce, která před třemi lety porodila a po kojení opět ten malý používá.
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    tampony me taky tlacily; ale kalich v pohode.mam stredni melunu a az na urvany poutlo v pohode. ale zatim nensou kese na novej;a funkcnosti to nebrani,jen se mi hur vyndava
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    NIKKITA: Já prvních pár hodin menstruace kalich kvůli křečím nesnesu, cca po 6 hodinách už je to OK co se bolesti týče, ale mírně protéká. Po půl dni už sedí, nebolí a neprotéká. Jak to bude teď po dítěti se teprve bude muset ukázat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam