• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    NIKKITA: od doby používáni kalisku křeče nemám, celkově to přisuzuju psychice, že jsem v klidu s výměnou a doma si dám odpoledne sprchu a vyřešeno.

    mám malý mooncup, je mi 27 a mám ho od 22. ve stejnou doby jsem ho kupovala i stejně staré kamarádce, která před třemi lety porodila a po kojení opět ten malý používá.
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    tampony me taky tlacily; ale kalich v pohode.mam stredni melunu a az na urvany poutlo v pohode. ale zatim nensou kese na novej;a funkcnosti to nebrani,jen se mi hur vyndava
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    NIKKITA: Já prvních pár hodin menstruace kalich kvůli křečím nesnesu, cca po 6 hodinách už je to OK co se bolesti týče, ale mírně protéká. Po půl dni už sedí, nebolí a neprotéká. Jak to bude teď po dítěti se teprve bude muset ukázat.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    A ještě dotaz - jak je to s křečemi? Včera jsem opět zažila trochu peklíčko, kdy i ten malý tampón bolel jako blázen, trpím dost na křeče, a tak si neumím představit mít uvnitř něco velkého, jako je kalíšek (ačkoliv je asi měkký). Jak to máte vy v téhle souvislosti?
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    LALAKREJCI: během šestinedělí bych si do vagíny NIC nezaváděla, člověk riskuje zánět dělohy... A pak prostě až se všechno zhojí a budeš se na to cítit. Já při první MS (8 měsíců po porodu) zkusila zavést stávající kalich (malý mooncup) a nešlo to, v podstatě vypadával. takže první MS jsem byla na tamponech, tu další už kalíšek a tampony a časem se svaly vytrénovaly a už můžu normálně nosit jen kalíšek aniž by klouzal ven a překážel....
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    LALAKREJCI: Na ocistky fakt raděj ne, on i ten čípek se stahuje postupne, tak bys kalich asi i dost špatně zavadela.
    LALAKREJCI
    LALAKREJCI --- ---
    já čekám už druhé dítko, ale kalíšek používám krátce..páč děti mají věkové rozpětí sedm let..a tak dlouho nejsem ekologicky uvědomělá :D a menstruovala jsem celé kojení..takže asi tak :)
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    LALAKREJCI: Za me teda urcite sestinedeli ne, to bych fakt nedala... az se to nejak zahoji, vzpamatuje, zklidni... Dalsi cyklus po sestinedeli pro hodne zen znamena treba az za rok po te, mimochodem ;-) Pokud koji, tak velka cast zen menstruaci nema.
    LALAKREJCI
    LALAKREJCI --- ---
    ahoj mám dotaz...kalíšek používám...teď mám tedy přerušeno, páč jsem v očekávání...za jak dlouho po porodu ste začaly zase kalíšek používat? Měly ste jej už na očistky, nebo až na další cyklus po šestinedělí? Jestli to tady někde je, tak se omlouvám, ale najít to nikde nemůžu :(
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    NIKKITA: Já jsem vysoká, tlustá, kalíšek jsem si kupovala, když mi bylo 25 a měla jsem menší mooncup - bohatě stačil, velkej bych do sebe nedostala... v 29 jsem rodila a po porodu už potřebuju větší velikost kvůli oslabeným svalům. Podle postavy velikost kalíšku fakt nehodnoť:o) je to o těsnosti a posílených svalech pánevního dna:o)
    LAURA
    LAURA --- ---
    NIKKITA: soft je měkčí úprava, asi na některé uživatelky byl yuuki moc tuhý.

    Podle velikosti tamponů by ses orientačně řídit mohla.
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    NIKKITA: Já mam myslím LadyCup...
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    LAURA: A soft je co?
    A nedá se to odvodit podle velikosti tamponů, které člověk používá?
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    NIKKITA: Já jsem si kupovala menší yuuki asi v 21 letech, bezdětná a žádný drobeček nejsem. Teď mi bude 25 a připadá mi, že sedí pořád dobře.
    LAURA
    LAURA --- ---
    NIKKITA: jak jsem psala, já mám ty yuuki a jsem s nimi spokojená, cena je ok a je to česká výroba. Žádný jiný jsem ale nezkoušela, tak nevím zda jsem kvalifikovaná k nějaké radě :)
    LAURA
    LAURA --- ---
    MORGAIN: logická úvaha :) já si zas v rámci té yuuki akce koupila malý i velký a používám oba. Btw teď jsem koukala na jejich stránky a udělali nový typ kalichu - SOFT.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    LAURA: Je mi 22, děti nemám, ale asi možná ten větší no, jsem vyšší a postavu mám spíš plnější, tak by asi mohl sedět ten větší.

    MORGAIN: Asi pravda, díky.

    A jaká velikost je teda ta větší? A který byste mi pro začátek doporučily?
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    NIKKITA: Já jsem nerodila, ale jsem vysoká, celkově velká a je mi 27, takže jsem usoudila, že vezmu větší, pokud bude tlačit, tak dokoupím menší a větší si schovám, protože po porodu už by mi mohl být. To, že bych "dorostla" do menšího, mi přišlo nelogické, zatímco takhle to smysl dávalo.
    LAURA
    LAURA --- ---
    NIKKITA: věk a skutečnost, zda jsi rodila. Pokud je ti přes 25, je pravděpodobné, že budeš potřebovat spíš větší. Nicméně není to 100% rada, já mám dítě a je mi přes 30 a malý kalíšek mi padne komfortně. Asi bych se pokusila být tebou odhadnout jak máš vytrénované svalstvo, to bych řekla že to dost ovlivňuje (ochablé - větší kalich).

    Taky je dobré vzít v potaz sílu menstruace, pokud krvácíš hodně, malý by se mohl velmi rychle zaplnit a potřeboval by častou výměnu.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Dobrá tedy... :) a jak zjistítm, která velikost mi bude sedět? Přeci jen ten kalíšek není nejlevnější, je nějaký způsob jak tu velikost odhadnout?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam