• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    MONIA
    MONIA --- ---
    mám dotaz a nevím kam se obrátit.
    nemáte někdo zkušenost s tím to http://www.anionovevlozky.eu/
    mám alergii na klasické vložky,a z určitých důvodů nebudu moc používat ani tampony ani kalíšek a látkové vložky se v nemocnici dost špatně skladují. Proto hledám nějakou alternativu po které nebudu opruzená jako blázen. Pokud máte i jiný tip budu vám vděčná. díky moc
    SARULI
    SARULI --- ---
    LALOBA: Specifický odchylky spíš měly být individuální. Nikoli nefyziologické či patologické. Každá jsme tam uvnitř maličko jiná. I co do tvaru, hloubky čili délky, šířky či zploštělosti, umístění čípku atd., i co do pevnosti pochvy. Asi tak jsem to myslela. :-)

    Špendlík nahřátej nad plamínkem dělá ďourky do umělé hmoty obecně.
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    SARULI: Nemam zadnou zkusenost s tim, jak reaguje silikon na nahraty spendlik, takze jsem si netroufla se v tom rypat, abych si ho nakonec sama neznicila. Ale podle toho, co pises, je to jen esteticka vada, nikoli funkcni.
    ty specificky odchylky - to uz je asi otazka pro gynekologa. kazdopadne diky vsem za reakce
    SARULI
    SARULI --- ---
    ANNNA: Existuje názor, že to může být způsobeno větší vazkostí stěny pochvy v prvních dnech. Hlenovitostí.
    Ale asi je k tomu potřeba připočítat i nějaké specifické odchylky ve tvaru pochvy a ve tvaru a měkkosti kalíšku. Protože jinak by musely protýkat všechny. Z toho, jak jsem pročítala různé diskuze a koukala do všelijakých tabulek, tak bych skoro tipla, že LC protýká ze všech kalíšků asi nejčastěji.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    LALOBA: Mně první den kalich (LC) taky protéká. Krom toho ale taky násobí křeče, takže ho první den prostě nenosím... Příčinu jsem neobjevila, čípek nahoře a obtížně nahmatatelný, myslela jsem na jinou konzistenci krve, případně právě na ty křeče (i když ty jsou v jiné oblasti, že)...
    SARULI
    SARULI --- ---
    LALOBA: Nereklamovala bych. Jsou kalíšky, co mají už z výroby jen dvě dírky, a neprotékají. Pokud kalíšek chytne, udělá podtlak, tak ty dírky na protékání nemají vliv. Jen pak na zrušení podtlaku. Navíc i kdyby se ti to zdálo podstatné, tak stačí nahřát špendlík... :-)
    FANFAN
    FANFAN --- ---
    LALOBA: Reklamuj.
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    XMARGE: to mi dava nadeji :)
    SARULI: mno, je pravda, ze posledni roky stravim u pocitace nekolik hodin denne, takze zkusim posilovat, treba se to zlepsi... a asi jeste zvazim porizeni druheho, o neco mensiho kalisku, uz jsem to pred casem zavrhla jako vrtoch, ale ted si nakup muzu uspesne zracionalizovat :)
    SIKY: mohlo by to byt tim, v tech prvnich dnech MS by mi to davalo smysl...vybrala jsem si Lunette mimo jine proto, ze ma siroky dirky (nejsou sikmo jako u LC, ale rovne skrz), jenze jedna z tech direk byla od vyroby takova nepovedena, byla tam, ale o neco mensi a okraj tehle dirky je takovy strapaty, oprati ostatnim trem, ktery jsou ciste prorazeny skrz naskrz. Všimla jsem si toho až později, když jsem zkoumala, proč to nefunguje stoprocentne. Ale kdyz ho naplnim vodou, otocim a zmacknu, tece ze vsech relativne stejny curek vody, tak nevim, jestli je to tim. Ze bych ho zkusila reklamovat...? Prislo mi to jako takova malickost, kdyz tam ta dirka je, jen neni tak "hezka".
    LILY
    LILY --- ---
    LALOBA: mně se to jednu dobu taky dělo. Ale nějak to pak přestalo, aniž bych se dopátrala příčiny, a teď se to stává jen ojediněle.
    SIKY
    SIKY --- ---
    LALOBA: Neucpávají se ti ty otvůrky? To je třeba můj problém. Bohužel je často ucpe hlen. Potom to může protéct okolo, i když je kalich poloprázdnej. Konkrétně mám Ladycup, kde jsou ty otvůrky našikmo zevnitř ven. Třeba to jiné kalíšky mají jinak a tohle se neděje.
    SARULI
    SARULI --- ---
    LALOBA: Taky mám po porodech čípek níž a svaly ochablejší, ale ani ne tak jako jiné ženy bez porodu, dost se hýbu. Kalíšek mi neprotýká. Jen jsem si pořídila k prvnímu supervelkému měkkému druhý méně velký tužší a ten tužší, byť je obsahově menší, drží líp i udrží větší obsah krve. Ten měkký začal ujíždět dolů, sotva se naplnil do půlky.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    LALOBA: já mám čípek (zvláště po porodu) dost nízko a neprotejká ani v nejsilnějších dnech... A jestli je to ochablostí pánevního dna, to nevím. Ale po porodu mám čípek níž a svaly rozhodně ochablejší.
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    nejaka trouble shooterka? pri silne MS (prvni dva dny) mi kalisek skoro vzdy proteka po 2-4h, pricemz zpravidla neni uplne plny, spis tak z pulky. Stve me to, protoze musim pouzivat jeste vlozku, coz, jak jiste chapate, je zlo. Kdyz to mam slabsi, je to ok. Cetla jsem, ze protekani je castejsi u zen, ktere maji delozni cipek niz (normalne ho nahmatnou), coz je i muj pripad (ehm, je to priznak nejaky ochablosti, nebo to nezavisi na cviceni a pohybu, nevite nekdo?). Trochu jsem se smirila s tim, ze to tak proste je a holt to ty dva dny a noci, kdy je to i problem kapacity kalichu, vydrzim. Pokud mi teda nektera napisete, ze mate stejny problem a neda se to vychytat, ocenim typ na dobre latkove vlozky. Zkusila jsem slipovky od Maracus, ale nejsem s nimi spokojena, patentek dre do stehen a vlozka se pri pohybu posouva.
    Pokud to cte nekdo, kdo vaha, zda si kalisek poridit, nechť ho me potize neodradi. kalisek je perfektni vec a i s temi problemy (ktere vetsina zen podle me nema) je to nesrovnatelne lepsi, nez tampony.

    TYCZKA
    TYCZKA --- ---
    Indie je země kalíškům zasvěcená. Na každým záchodě je totiž kohoutek s tekoucí vodou aneb sláva indickému způsobu utírání zadku! :D
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    MORGAIN: A nejlepší je, že jsem to našla na FB, kde to sdíleli dva mí kamarádi (ne kamarádky)... :-)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    NIKKITA: No já tampon nikdy neměla, ale ten je krví nacucaný, takže tam kontakt krve se sliznicí je..

    ANABEL_LEE: Jasně, to určitě. Jen mě napadlo, jestli an to nemá vliv i tohleto..

    Díky za uklidnění! :-)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    cysty na vajecniku jsou z blbeho hormonalniho nastaveni, imho na to nema nejaka krev v kalisku vubec vliv, signaly pro prasknuti/neprasknuti tech folikulu jdou primarne seshora, tj z mozku...
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    NIKKITA: ty tampóny, ne ženy :)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    TAMARIX: To by logicky mělo sedět i na uživatelky tampónů, ne? Tzn. na většinu žen... Ty jsou nastrčený ještě vejš ne? (ale je fakt že prej mam polycystický vaječníky, ale doktor se nezmiňoval o možné souvislosti, je to spíš vrozený nebo dědičný nebo tak asi)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam