MARGARITKA: Je fakt že ta moje doktorka (homeopatka, psychoterapeutka) mi doporučila nějakou paní, co se zabývá nějakýma vnitřníma dráhama, kvůli tomu, že mám ty křeče zároveň v rameni a po celém trupu, takže je tam něco blbě a ona by to měla odblokovat, možná nějakým takovým způsobem, jako píšeš ty, nebo nějakými cviky, nevím. Ale dnešek mě nebolí prakticky nic, a to čtvrtek bývá vždycky ten nejkritičtější (díky hormonální antikoncepci to mám přesné), tak bych tu operaci takhle mohla oddálit a zkusit jiné cesty, aniž bych se pokaždý musela věšet :)
Jinak u toho kalíšku taky upřednostňuju funkčnost před barvou, přeci jen to není tričko, co je hezky vidět, dohromady to člověk vidí tak pět minut měsíčně :D Jméno mě napadá třeba Drákula, to je takové tématické :) Jinak jsem s tíouhle metodou fakt spokojená, trénuju výměnu na místech, kde není umyvadlo a tak, a jde to, nijak eklhaft mi to nepřijde (použitý tampón taky není k zulíbání), vyndavání už taky zvládám dobře, asi ustřihnu i část stopky. Je dobrý, že s sebou nemusím tahat zásobu tampónů a bát se, že mi dojdou někde, kde nebudu mít možnost si je dokoupit (letní chaty na samotách apod.). Tampóny z biobavlny stojí majlant, ty klasický jsou bělený a umělý, kdežto metoda s kalíškem hezky koresponduje s mým neplejtvacím a k přírodě šetrným životním stylem, nazvu-li to takhle :) Nevím, kdy se kalíšky začaly nějak více šířit, ale já se o tom dozvěděla až tady na Nyxu, nikde ani na gymplu, ani na střední ani nikde jinde jsem o tom od nikoho neslyšela. Myslím, že by mohla být nějaká kalíšková lobby, co o tom bude informovat mladší dívky, možná by se předešlo všem těm dnes toliko rozšířeným ženským potížím.
A mám dotaz - v příbaláku píší, že by se kalíšek neměl dostat do kontaktu s éterickými oleji (například tea-tree), ale já mám vlhčené ubrousky od Alterry, které jsou právě ovoněné jakýmsi éterákem, to se taky počítá? Kdybych potřebovala čistit někde na cestách a tak. Nebo kdybych ho potřebovala umýt mýdlem, které jsou taktéž ovoněné jimi. Zas si mylsím, že to množství v nich je nepatrné, co myslíte? A co by ho ještě mohlo poničit?