• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    Mam ho osm let, puvodne zluty mooncup asi od tretiho cyklu pouzivani trochu zhnednul - jenom ho vyvaruju a je to ok :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    DALEEN: já to tak úplně nepromejšlela (a netušila jsem, že se to zabarví nějak výrazně) - brala jsem ho pokupě s gelem z mýdlovejch ořechů (mám Gaia Cup) a v jiný barvě ho nemaj.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    KAREN: Přiznávám, že kvůli zabarvení, jsem si kupovala kalíšek růžový ;)
    KAREN
    KAREN --- ---
    ... tak jsem to zkusila a efekt nic moc (po jednom cyklu byl bilej/transparentni kalisek lehce "tonovanej"), pouzila jsem pak kyselinu citronovou a je to lepsi, ale uplne perfektni ne;) casem otestuju neco z mistnich doporucovanejch cistidel.
    KAREN
    KAREN --- ---
    je vhodny kalisek cistit/belit perkarbonatem sodnym (napr. PUER od Yellow & Blue / Tierra Verde)? soda by mu vadit nemela, ne?
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Já se s nějakou znechucenou reakcí ještě naživo nesetkala, ale taky se o kalíšku nebavím hned tak s někým :-) Pro mě je to nejlepší vynález, co mohl koho napadnout :-) V civilizaci dobrý, ale vždycky jsem ho nejvíc oceňovala na dovolený, na táborech, na puťácích, kde nebyla možnost denně si dát sprchu, někdy ani se denně ošplíchat v potoce. Tyhle akce už si bez něj vůbec neumím představit.
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    NIKKITA: Jojo, to je nehygienický, musela bych mít 2:D fuuj, to ti ta krev nevadí?:D

    MARGARITKA: Jednou sem se bavila s holkama, a spíš jim přišly nechutný látkový slipovky...Jo, musím je prát, ale nic mě nikde nelepí, neškrábe, a sem jak v bavlnce:-)
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    ja uz jsem po letech zvolila taktiku ne premlouvani a vyjadrovani se o kalisku jako o necem alternativnim, ale jakmile dojde rec na menses, mluvim o kalisku s tonem neochvejne samozrejmosti a ve stylu, ze tampony a vlozky jsou nechutne a nehygienicke a neprakticke a tak, aby to vyznelo, ze beru jako samozrejmost, ze kalisek pouzivaji vsechny zeny a kdyz ne, tak se udivuju (ty nepouzivas kalisek? Ahaa....) :) takze dotycne vetsinou nemaji cas reagovat opovrhlive, ale jak jsou v soku, tak se vetsinou nezmuzou na slovo (pricemz automaticky zacnou zpochybnovat sve metody) anebo se ptaji, jestli je to v pohode a ja odpovidam, ze si nic jineho neumim predstavit, ze bych se k tem pravekym ostatnim metodam nikdy nevratila a ze kalisek povazuju za jednu z nejvetsich vychytavek sveho zenskeho zivota :) Samozrejmne nechovam se povysene, ale sebejiste a dal to nerozebiram ani se nesnazim kalich vyzdvihovat do nebe, to az kdyz prijdou zvidave dotazy :)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    No mně vložky teda nepřipadají zrovna dvakrát praktické, kdybych si měla vybrat nejméně pohodlnou pomůcku, je to právě plachtózní vložka, člověk je jaksi od krve upatlanej a tak vůbec. No a tampón se zavést jinak než hluboko prstem ani nedá, teda leda tak ty s aplikátorem, ale to považuju za nesmysl.
    U kamarádky jsem se setkala s poměrně pozitivní reakcí, jako že jí mam pak říct, jaký to je, zajímala se o to, ale taky se ptala, jestli to neni nechutný. Nikde to rozhlašovat nebudu, ale nejližším kamarádkám to doporučit můžu. Podle mě je to otázka zvyku, já jsem taky dlouho váhala, ale přesvědčila mě jiná moje kamarádka, a ta to rozlouskla a nadchla mě pro to, takže si myslím, že by můj názor mohl být pro někoho taky zásadní.
    Myslím, že otázka nechutnosti je fakt dost relativní :D
    LADY_LEIA
    LADY_LEIA --- ---
    To byl castecne vtip :) Nektere zeny si "tam" sahaji, i kdyz nemusi. No ale to uz je pravda mimo tema tohoto klubu.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    LADY_LEIA: Tak když používáš jen vložky, nemáš důvod ;-)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    LADY_LEIA: ja nevim...
    LADY_LEIA
    LADY_LEIA --- ---
    ANABEL_LEE: pockej, a on je nekdo, kdo si tam NEsaha? :))
    LADY_LEIA
    LADY_LEIA --- ---
    Ja jsem o kalisku mluvila se svoji mladsi sestrou, co odjakziva bydli na malomeste, takze je plna nejruznejsich predsudku ohledne vseho a vsech (ale u ni pomaha lecba sokem :) ) a s kaliskem me prekvapila. Rikala, ze uz o tom cetla na internetu, ze si to hodne lidi chvali, ale ze ona si to neumi na sobe predstavit. Nemluvila o tom nijak posmesne ani znechucene, jak jsem puvodne cekala. Takze mozna kdyby to zkusila, "libilo" by se ji to. Ale ona je pry spokojena s tamponama a nema duvod na neco prechazet. Nutit ji ho nebudu, jen jsem ji rekla, ze mam jeden navic, tak treba jednou podlehne zvedavosti :)
    IKA
    IKA --- ---
    ANABEL_LEE: Hm, na to sa budem musieť zamerať, túto súvislosť som zatiaľ nepozorovala.:D
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    (zajimavy je, ze stejny lidi, kteri timhle opovrhujou, ti pak priznaji, ze treba provozujou anal, coz mi osobne prijde daleko vic eklhaft, ale samozrejme proti gustu...)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    IKA: no, fuj krev a je to nechutny a to si tam jako sahas a proste ble :)
    IKA
    IKA --- ---
    ANABEL_LEE: Fuj, KRV!!

    :D
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NIKKITA: ad kaliskova lobby.. no pockej az se ostatnim sveris, setkas se s velmi protichudnymi reakcemi, nekdo je nadsen, ale vetsinou jsem se setkala spis s odporem, jakoze fůj :)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    MARGARITKA: Je fakt že ta moje doktorka (homeopatka, psychoterapeutka) mi doporučila nějakou paní, co se zabývá nějakýma vnitřníma dráhama, kvůli tomu, že mám ty křeče zároveň v rameni a po celém trupu, takže je tam něco blbě a ona by to měla odblokovat, možná nějakým takovým způsobem, jako píšeš ty, nebo nějakými cviky, nevím. Ale dnešek mě nebolí prakticky nic, a to čtvrtek bývá vždycky ten nejkritičtější (díky hormonální antikoncepci to mám přesné), tak bych tu operaci takhle mohla oddálit a zkusit jiné cesty, aniž bych se pokaždý musela věšet :)
    Jinak u toho kalíšku taky upřednostňuju funkčnost před barvou, přeci jen to není tričko, co je hezky vidět, dohromady to člověk vidí tak pět minut měsíčně :D Jméno mě napadá třeba Drákula, to je takové tématické :) Jinak jsem s tíouhle metodou fakt spokojená, trénuju výměnu na místech, kde není umyvadlo a tak, a jde to, nijak eklhaft mi to nepřijde (použitý tampón taky není k zulíbání), vyndavání už taky zvládám dobře, asi ustřihnu i část stopky. Je dobrý, že s sebou nemusím tahat zásobu tampónů a bát se, že mi dojdou někde, kde nebudu mít možnost si je dokoupit (letní chaty na samotách apod.). Tampóny z biobavlny stojí majlant, ty klasický jsou bělený a umělý, kdežto metoda s kalíškem hezky koresponduje s mým neplejtvacím a k přírodě šetrným životním stylem, nazvu-li to takhle :) Nevím, kdy se kalíšky začaly nějak více šířit, ale já se o tom dozvěděla až tady na Nyxu, nikde ani na gymplu, ani na střední ani nikde jinde jsem o tom od nikoho neslyšela. Myslím, že by mohla být nějaká kalíšková lobby, co o tom bude informovat mladší dívky, možná by se předešlo všem těm dnes toliko rozšířeným ženským potížím.

    A mám dotaz - v příbaláku píší, že by se kalíšek neměl dostat do kontaktu s éterickými oleji (například tea-tree), ale já mám vlhčené ubrousky od Alterry, které jsou právě ovoněné jakýmsi éterákem, to se taky počítá? Kdybych potřebovala čistit někde na cestách a tak. Nebo kdybych ho potřebovala umýt mýdlem, které jsou taktéž ovoněné jimi. Zas si mylsím, že to množství v nich je nepatrné, co myslíte? A co by ho ještě mohlo poničit?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam