• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    (zajimavy je, ze stejny lidi, kteri timhle opovrhujou, ti pak priznaji, ze treba provozujou anal, coz mi osobne prijde daleko vic eklhaft, ale samozrejme proti gustu...)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    IKA: no, fuj krev a je to nechutny a to si tam jako sahas a proste ble :)
    IKA
    IKA --- ---
    ANABEL_LEE: Fuj, KRV!!

    :D
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NIKKITA: ad kaliskova lobby.. no pockej az se ostatnim sveris, setkas se s velmi protichudnymi reakcemi, nekdo je nadsen, ale vetsinou jsem se setkala spis s odporem, jakoze fůj :)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    MARGARITKA: Je fakt že ta moje doktorka (homeopatka, psychoterapeutka) mi doporučila nějakou paní, co se zabývá nějakýma vnitřníma dráhama, kvůli tomu, že mám ty křeče zároveň v rameni a po celém trupu, takže je tam něco blbě a ona by to měla odblokovat, možná nějakým takovým způsobem, jako píšeš ty, nebo nějakými cviky, nevím. Ale dnešek mě nebolí prakticky nic, a to čtvrtek bývá vždycky ten nejkritičtější (díky hormonální antikoncepci to mám přesné), tak bych tu operaci takhle mohla oddálit a zkusit jiné cesty, aniž bych se pokaždý musela věšet :)
    Jinak u toho kalíšku taky upřednostňuju funkčnost před barvou, přeci jen to není tričko, co je hezky vidět, dohromady to člověk vidí tak pět minut měsíčně :D Jméno mě napadá třeba Drákula, to je takové tématické :) Jinak jsem s tíouhle metodou fakt spokojená, trénuju výměnu na místech, kde není umyvadlo a tak, a jde to, nijak eklhaft mi to nepřijde (použitý tampón taky není k zulíbání), vyndavání už taky zvládám dobře, asi ustřihnu i část stopky. Je dobrý, že s sebou nemusím tahat zásobu tampónů a bát se, že mi dojdou někde, kde nebudu mít možnost si je dokoupit (letní chaty na samotách apod.). Tampóny z biobavlny stojí majlant, ty klasický jsou bělený a umělý, kdežto metoda s kalíškem hezky koresponduje s mým neplejtvacím a k přírodě šetrným životním stylem, nazvu-li to takhle :) Nevím, kdy se kalíšky začaly nějak více šířit, ale já se o tom dozvěděla až tady na Nyxu, nikde ani na gymplu, ani na střední ani nikde jinde jsem o tom od nikoho neslyšela. Myslím, že by mohla být nějaká kalíšková lobby, co o tom bude informovat mladší dívky, možná by se předešlo všem těm dnes toliko rozšířeným ženským potížím.

    A mám dotaz - v příbaláku píší, že by se kalíšek neměl dostat do kontaktu s éterickými oleji (například tea-tree), ale já mám vlhčené ubrousky od Alterry, které jsou právě ovoněné jakýmsi éterákem, to se taky počítá? Kdybych potřebovala čistit někde na cestách a tak. Nebo kdybych ho potřebovala umýt mýdlem, které jsou taktéž ovoněné jimi. Zas si mylsím, že to množství v nich je nepatrné, co myslíte? A co by ho ještě mohlo poničit?
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    NIKKITA: to nevím, těžko říct, to si musí každý vyzkoušet sám na sobě, co mu nejvíce sedne a na co, podle teorie, na které je to založeno bych řekla, že lze vyléčit cokoliv, když se jde dostatečně do hloubky, anebo to může být alespoň dobrá doplňková metoda... osobně to ovládám, ale nemám teď moc času se tomu věnovat, ale ten zmíněný kamarád, co dělá i autopatii, má s EFT léta praxe a má skvělé výsledky. Je to vlastně taková zjednodušená a zefektivněná akupunktura a tou lze taky léčit kde co...

    S tím kalíškem - jsem ráda, že je ok :-) barvy jsou příjemné, ale efekt je důležitější, hlavně že sedí... musíš si vymyslet nějaké jiné atributy, co ti ho zpříjemní, dej mu třeba jméno :-D po tvé oblíbené barvě a máš to... :-)))
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    MARGARITKA: Tak koukám na net, a technika to bude určitě zajímavá, ale myslíš, že by to fungovalo na něco takového, jako je právě endometrióza? Vím, že každá nemoc je psychosomatická, ale připadá mi, že tato metoda je spíš na psychické potíže :( vím, že se tím fyzično vyrovnává potažmo, ale i v takovém stádiu, jako to mám já? Každopádně mě ta homeopatie fascinuje, máma ji na mě aplikovala od malička, prý na ni skvělě reaguju, ale překvapuje mě, jak rychle u mě funguje, a to už je několikátý případ, kdy naprosto zázračně vyřešila to, co konvenčí léky jen potlačovaly.
    Jinak jediné, co bych u Mooncupu uvítala, je nějaká barva kalíšku, ale beru to tak, že si zrovna tahle firma zakládá na co největší ekologičnosti. Každopádně mám radost, jak to perfektně funguje, budu ho určitě doporučovat kamarádkám.
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    NIKKITA: to je super, tak snad už to bude jen lepší a lepší! Autopatie je prý taky dobrá, můj blízký kamarád ji zrovna řeší a je při každé návštěvě u mně celý nadšený a se zápalem o tom dokáže mluvit hodinu :) Zajímavá je i technika EFT, ale chvíli trvá, než si to člověk vymaká a dostatečně procítí své tělo... (http://www.youtube.com/watch?v=zw6woFsyjHU)

    XMARGE: to bylo první co mně napadlo, Lady je hodně kluzký, znova bych ho nekoupila...
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    INANNA: já po porodu kupovala nový kalíšek a rozhodovala jsem se mimo jiné i mezi těmito dvěma značkami. Četla recenze a vyhrát Lunette, protože jde údajně lépe vyndavat (ladycup se víc klouže). Jsem s ním spokojená.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Tak se stal asi zázrak - byla jsem u své homeopatky a ta mi na ty moje menstruační křeče předepsala homeopatika - Colocynthis, který je přímo na ně, a pak Magnesia Carbonica - a světe div se, po křečích ani stopy! Zčásti by to mohlo být i tím kalíškem, ale spíš je to těmy homeopatiky, než jsme si vzala první dávku, křeče jsem lehce cítila, ale poté vůbec nic. Takže vřele doporučuju, nepotřebuju ani litry algifenu. Hurá! A ještě budu mít autopatickou léčbu, která by mohla taky pomoct, pakliže takhle zabíraj čtyři bobulky cukru s mikroskopickou bioinformací.

    LADY_LEIA: Mě by to prý dělali přes pupík, takže by jizva jakoby nebyla, ale o tu mi ani tak nejde. A prý pak mohou vznikat větší srůsty…

    INANNA: Já si teď pořídila Mooncup B a super. Je dražší, porovnání nemám, ale evidentně jsem zvolila dobře, a to jsem taky byla bezradná.
    INANNA
    INANNA --- ---
    Zvažuju, zda koupit Lunette nebo Ladycup, vím, že je to individuální, ale přecejen, kterou značku byste zvolily? Už takhle jsem na sebe hrdá, že jsem to zredukovala už jenom na 2 značky:)
    LADY_LEIA
    LADY_LEIA --- ---
    NIKKITA: ta operace je v pohode, za dva dny jdes domu a nic te neboli. a jizvicka ti zbyde malinka, asi cm. Navic tak nizko, ze nejde videt ani v plavkach. Toho se neboj. Mozna by to bylo lepsi, nez se takhle trapit bolestma. I kdyz ja jsem na operaci cekala 2 mesice s dvema obrima cystama, takze to mozna vyjde podobne. Jinak ty markery na me vubec nefungovaly, mela jsem naprosto vzorne hodnoty. Preju ti hodne stesti, at se ti povede te mrchy zbavit a hlavne zadne dalsi cysty. Pro me je to docela psychicky narocne, pri kazdem pichnuti na onech mistech se hned lekam, jestli se zase nevratila :(
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    LADY_LEIA: To všechno vím :( ta cysta, co mám, není běžná cysta, ale podle sona je naplněná něčím jiným, než běžné cysty a také nějaké markery, na které mi byly dělány testy, jsou abnormálně vysoké a vyskytují se právě jen v případě endometriózy. Dva doktoři, co mi dělali sono, jsou přesvědčeni, že to endo je prakticky jistě. A nejjasnějším vodítkem jsou pro mě ty abnormální bolesti při menses (a často i při sexu). Byl by to zázrak, kdyby to nebyla endometrióza. Bohužel v případě, že bych šla na potvrzení tou laparoskopií, tak do mě stejně už budou kuchat a když se to nastopro potvrdí, tak mi to rovnou uříznou - no a já potřebuju udělat všechno proto, aby to nějakým zázrakem co nejdřív zmizelo a nikdo mě nemusel kuchat :D Tak aspoň doufám, že díky kalíšku to bude teď aspoň bolet míň (placebo), tampony mě často tlačily.
    LADY_LEIA
    LADY_LEIA --- ---
    NIKKITA: ono totiz, kdyz mas cystu, tak to nemusi znamenat, ze mas endometriozu. Ale kdyz ji mas, tvori se ti cysty. Presto ne kazda cysta musi znamenat, ze je endometriozni. Ty normalni se objevuji a vstrebavaji behem cyklu, obcas praskne a to nechces zazit, jednou mi to stacilo. Endometrioza jde vicemene spolehlive poznat az zakrokem zvanym endoskopie, kdy se ti na "to" podivaji malou kamerou, odeberou vzorky tkane a pripadne odstrani cystu. Vsechno ostatni je spis hadani, jak jsem pochopila z toho, co jsem se docetla. Mi ty cysty taky 3 mesice pozorovala.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    LADY_LEIA: Ty brďo, tak to jsou dobré zprávy! Já si taky myslím, že kontinuální braní antikoncepce by bylo lepší, ale ta moje současná to prostě nějak neudrží, zkusila jsem to za ta leta tedy jen asi dvakrát a pokaždé jsem to stejně dostala. Zeptám se doktora, jestli by mi nepředepsal tuhle. Akorát se bojím, že mi nesedne, jako se mi to stalo s mojí první Yadine. Čím je ta Jeanine výjimečná? A nechápu, proč mi doktor víc neporadí :( Jediný, co sledoval, bylo zvětšování cysty a tipování, jestli to endo je či ne. Je jasný, že je, jinak nechápu, proč bych pokaždý trpěla jak zvíře. A nakonec jsi stejně musela na operaci? Proč?
    LADY_LEIA
    LADY_LEIA --- ---
    NIKKITA: doktorka, co me operovala, tim umelym prechodem taky "vyhrozovala", ale poslala me ke specialistovi a ten prohlasil, ze tohle uz je stara metoda (aspon jsem to tak pochopila) a ted se misto toho bere "specialni" antikoncepce (nejlepsi je pry jeannine) a bere se bez prestavky. Prave aby se zabranilo menstruaci, ktera endometriozu zhorsuje. Ja mela cysty taky na vajecnikach. Ty co mi operovaly, mely 8 a 9cm, ta co mi nasli letos a "vylecil" mi ji kontryhel, byla o malinko mensi nez ta tvoje.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    ANABEL_LEE: No, bývá to brutální :) ani ibalginy nezabíraj, leda ten algifen, často v koňských dávkách, a pak po něm jsem jak praštěná a usínám, a bez něj někdy nemůžu ani ležet, sedět. Docela mě to omezuje.

    LADY_LEIA: Doktor vyhrožoval hormonální léčbu, jakoby umělou menopauzu, kdy by se ta tkáň měla zredukovat a vymizet (upřímně nechápu, že když beru antikoncepci, probíhá tam ten samej cyklus, jako u plodný ženy, vždyť by měla blokovat ovulaci, ne? a kdyžjí beru v kuse, tak jí stejně dostanu, ač bez bolestí, prostě bordel :D ), ale to zní děsivě, to budu ve 23 letech v přechodu? Mám ji na levém vaječníku jakoby za dělohou, velikost 4 na 5 cm. Právě nevím, jestli se obnovou jen ta sliznice nebude prostě obnovovat taky, potřebuju, aby mizela. Doktor mi tohle asi nepoví, co? Kontryhel už mám nějaký čas doma, tak si dneska udělám první čaj a budu to pít, snad to zabere. Sice to je v rozporu s tou teorií, co jsem četla, ale jestli to funguje, je to směrodatnější :) Už to fakt nechci!

    LADY_LEIA: Bylinky by se měly střídat, je to napsané na každém bylinkovém čaji, že kúra má tvrat maximálně nějakou dobu, bývá to v řádech týdnů, pak se má udělat nějaká pauza. Zkus gůgl, ten by mohl poradit.

    Jo a kalíšek je super, není uvnitř cítit, zatím se zdá, že i velikost jsem zvolila dobře, uvidím v noci. Mám z toho radost :)
    LADY_LEIA
    LADY_LEIA --- ---
    SARAJ: abych rekla pravdu, mam jen utrzkovite informace, co jsem nasla na internetu. V bylinkach se zrovna neorientuju, takze potreba stridani se ke mne vubec nedonesla. Ale nikde jsem nenasla, ze by mel kontryhel mit nejake vedlejsi ucinky. A mam taky dojem, ze kdybych z toho piti "vypadla", mohlo by se stat, ze uz znova nezacnu. Ted uz to mam zazite jako soucast rannich priprav.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    LADY_LEIA: jasny,
    jen ja jsem ho pila jeden cyklus, etd mam "pauzu" a chci zase zacit - myslela jsem,ze piti bylinek se ma nejak stridat
    LADY_LEIA
    LADY_LEIA --- ---
    SARAJ: od zacatku cervna kazdy den. vynechala jsem snad 3x. Porad piju, je to moje nejvetsi nocni mura, ze se mi to znova vrati. Mela bych brat hormonalni lecbu, ale nesnasim ji vubec dobre (nebo otehotnet, ale deti (zatim) v zadnym pripade nechci), takze pokud je kontryhel to jedine, co stoji mezi mnou a tou mrchou, budu ho pit treba do smrti :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam