• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***

    Bližší informace (velikosti, typy, návody jak používat) najdete na nástěnce a v odkazech!

    Některé zodpovězené otázky můžete najít na nástěnce, takže čtěte, surfujte!
    Přečtěte si nástěnku, možná najdete rady jak na to! A taky se ptejte (případně filtrujte), od toho tu tento klub máme :)


    CO JE NOVÉHO VE SVĚTĚ KALÍŠKŮ

    Další český výrobek - kalíšek LUNO http://www.kaliskyluno.cz/

    Český výrobek LADYCUP v různých barvách (aby byla menstruace ještě zábavnější), více viz: http://menstruacni-kalisek.ladycup.eu/

    Český výrobek - kalíšek YUUKI http://www.yuuki.cz

    Francouzský výrobek - FLEURCUP a http://fleurcup.com/default-en.html
    německý kalíšek MeLuna http://www.meluna.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=3

    TABULKA, kam se můžete vepsat... Uvádějte své zkušenosti, jaký máte typ kalíšku, atd., aby to mohlo být ostatním k užitku
    rozbalit záhlaví
    TUILE
    TUILE --- ---
    EL_K: aha, ja nepochopila, ze to je pro holky, co zacinaji menstruovat, psalas pro maly holky, pred menstruaci a nechapala sem k cemu by to bylo.

    imho nic inteniho obecne fungovat nebude.
    sou lidi co blanu vlastne ani nemaj a muzou asi hned zacit pouzivat nejakej malickej kalisek a sou lidi, ktery az do prvniho sexu tampon pouzivat nemuzou.
    pokud vezmu v potaz houbu nebo jine podobne vychytavky, ktere se vnoruji do pochvy, tak to proste bude zalezet na ty panensky blane a bude to clovek od cloveka.
    EL_K
    EL_K --- ---
    TUILE: tk bylo to mysleno, jestli nekdo testoval (ne)vhodnost kalisku pro slecny, ktere zacinaji...kdo k tomu ma co rict...viz. jak jsem psala o dcery kamaradky, ta ted opevuje kalisek a ptala se me, jestli nevim o necem pro holky, co zacinaj menstruovat...kalisek je interni zalezitost, jako tampon, a to se nedoporucuje vzhledem k pan. blane (?). Te kamaradce slo proste o nejakou "vychytavku" pro svou dceru, takze asi na nic neprijdem, jako alternativu k mainstreamovym vlozkam...? (vim, o latkovych, ale to ma zas sva specifika). Ja jen jestli se svet nehnul nekam dal, co jsem to delsi cas nesledovala :)
    TUILE
    TUILE --- ---
    EL_K: zalezi na konkternim jedinci.
    ale proc cpat do holcicek cokoliv, kdyz este nemeli menstruaci?
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    EL_K: Tak to taky záleží, kdy jim to začne :-) Ale skoro si myslím, že pro ten úplný začátek to moc vhodný není, právě proto, že je to dost velký, řekla bych, že většina by s tím měla problém...
    EL_K
    EL_K --- ---
    RYBKA: prave ze male, ty, kterym to jeste nezaclo :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ORISKOVANUTELA: a byla jsi jeste panna nebo uz ne? ja jako panna sice pouzivala tampony, ale nevim, jestli bych si byla ochotna zavadet kalich, prece jen to tam clovek nema tak prozkoumane .)
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    RYBKA: Já ho měla asi od 16taky, teď mám větší, ale spokojenost:-)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    EL_K: Jak moc mladé slečny? Švagrová používá asi od 15 ten menší mooncup a je spokojená.
    EL_K
    EL_K --- ---
    Zdravim, bavily jste se tu nekdy o tom, co kalisek a menarche? resp. pouzivani kalisku u velmi mladych divek...? Moje kamaradka se nedavno na me doporuceni stala radostnou uzivatelkou kalisku a ptala se me na tip, jestli nevim o necem pro male slecny...coz? :-) Ja prave moc nevim, nekdo nejake zkusenosti?...Diky, hezky den!
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CMLKA: jojo .)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    jmenuje se to Milton prosim vas :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NIKKITA: hod ho do toho Mitonu nebo roztoku Chloraminu
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Holky mám problém - kalíšek jsem pořádně vyvařila, nejdřív v octu, pak v samotné vodě, a pořád z něj nemůžu odstranit jistý odér, který nechápu, jak se na něm drží. Co s tím?
    FLOE
    FLOE --- ---
    Diky vsem za rady, objednala jsem nakonec MeLuna, tak uvidim, jak bude sedet :]
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    MARGARITKA: a dá se vybělit delší lázní v mitonu, nebo jak se to jmenuje ;)
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    FLOE: já bych se vykašlala na barvy a řešila hlavně velikost (vzhledem k věku, sexuálnímu životu, sportu atd.), Lady mi taky protýká a vyndává se nejhůř ze všech kalichů co mám, mám (měla jsem než mi nedávno odešla MeLuna) 4 kalichy a suverénně nejlíp funguje MoonCup ikdyž je škaredý a ve vnitřním písmu se drží bordel. Z tvých dvou variant bych šla proto raději do Yuuki... připomíná mi tvarem FleurCup, který je taky fajn. Zažloutlého kalichu se bát nemusíš, nekouše :-)
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    FLOE: tak jak psala id BRUSINKA nemusí ti sednout. ja si koupila nejdriv LC ale ten mi nesedel (tvarove) pořád přetíkal. pak jsem si koupila Yuuki a pohoda, ani o nem nevím. takže se ti můze stát, ze si koupis kalisek, ale nebude sedet a musis si koupit jiný.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    FLOE: Já jsem vyzkoušela oba a Ladycup mi byl pohodlnější, než Yuuki, tak snad budeš taky spokojená. (I když nejlepší zkušenost mám teda s MeLunou:) )
    FLOE
    FLOE --- ---
    BRUSINKA: Super, to jsem potrebovala slyset. Cena je mi prave jedno. U Ladycupu se mi libila moznost barvy, ty transparentni u Yuuki se bojim kvuli zazloutnuti. Tak je asi vybrano. Diky moc :]
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    FLOE: vždycky se může stát, že ti kalíšek nesedne (ať celkově jako výrobek, tak třeba konrétní typ nebo velikost), proto bych se dneska rozhodovala podle ceny - samozřejmě pokud by materiál, původ a další takový vnější parametry byly srovnatelný, což u yuuki a ladycupu imho jsou. Pokud by i ta byla srovnatelná, tak bych se rozhodovala podle barvy;)
    FLOE
    FLOE --- ---
    Poradite prosim ohledne ceho se rozhodovat pred prvni koupi?
    Kalisek budu kupovat prvne a nevidim prilis rozdily mezi znackami. Recenze jsou 50/50, tak z toho nejsem moc chytra. Vybiram konkretne mezi LadyCup a Yuuki.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam