GIDDY: Web se ani nenajde, lidi co to prodávají prý teprve řeší eshop, jinak to prodávají na slevomatech. Na tom mém iCare nebylo uvedeno vůbec, kde je vyroben. Bohužel krabičku a návod už jsem vyhodila. Dírky měl dvě, ale u jedné jsem musela utrhnout trčící kousek plastu. Co je to za materiál, to nevím. Že je to čínská výroba, tu informaci mám od majitelky kalisek.cz a taky ještě z jiného směru (obchodují s tím nějací Vietnamci).
Co jsem sledovala akce na různých slevomatech, tak právě ty kalíšky za 229,- vypadají všechny stejně, jen mají různé názvy. Tuším ještě FemCup. Působí to na mně dost nesolidně. I kdyby se rozšířila informace, že iCare není nic moc, tak to ještě prodají pod ostatními názvy.
Někdo tady tuším sháněl nepoužívané kalíšky pro workshop, takže ho můžu darovat. Mně neprotekl, naopak tlačil (je docela měkký, byla to velikostí), ta stopka je na vyndávání docela na nic, jak pruží, a jedním přehlédnutým trčícím kouskem plastu jsem se škrábla při vyndávání. Takže k němu už nemám důvěru. Navíc jak ten pytlík pouští chlupy, tak mám pořád pocit, že je ten kalíšek špinavý.
Jinak je docela měkký, ale o materiálu jsem se z krabičky nic moc nedověděla.
GIDDY: To zase ano, ony tyhle masové výroby levných značek indikují, že o výrobek je zájem. :) A já doufám, že moje dcera nebude stejně jako já číst reklamní letáky se žvásty o tom, že "čistotná dívka používá tampony o.b." nebo "zodpovědná dívka bere hormonální antikoncepci" tvářící se jako objektivní informace pro děvčata.