• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    IKA: Bavlněný vložky jsou super, mám ms slabou,takže kalíšek používím jen první dva dny, a pak frčím na látkovkách:-)
    IKA
    IKA --- ---
    Kamarátka navrhuje bavlnené pracie vložky (a kapesníky), a chce začať vyrábať kalíšky. Môžete ju podporiť tu:

    Dans Ma Culotte - Ulule
    http://www.ulule.com/dansmaculotte/
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    Tenhle jsem si v provozovně kalisek.cz prohlížela, přijdou mně obě velikost dost podobné jako LadyCup...

    A teď si připadám trochu zvláštně, když uvažuji skoro v 31 letech o pořízení MeluNy S ve verzi Classic nebo Sport. Nedokážu vytlačit svaly soft a jednou jsem ho dokonce v sobě poskládala do jednoho skladu pro zavádění, který se mně nikdy nepovedlo opačným směrem použít :)
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    jak sem psala holky, posilovani panevniho dna, skola panevniho dna! plus pokud mel nekdo nastrih, tak to musi byt taky asi zmena zejo
    u me je to jednoznacne stavem svalstva, zrovna dnes mi normalne plny kalisek vypadl pri kaslani (sem dost nachlazena a slusne chrchlam), este ze sem byla doma, vesela prihoda :D

    a divam se co to je proboha mamicup, zas naka novinka

    Menstruace s kalíškem Mamicup
    http://www.mamicup.cz/menstruacni-kalisek-mamicup.html
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    RYBKA: Já jsem rodila císařem, takže bych teoreticky neměla pociťovat změnu, ale jaksi... ehm... je to individuální, no :D
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ANABEL_LEE: Já moc nevím, jak je to s těma velikostma, i po třech porodech mi vyhovuje a stačí malý mooncup. Velký jsem si pořídila taky, ale používám ho výjimečně, spíš jako záložní.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Tak hlásím, že tentokrát bez problému. A bez protékání, kdo má pocit, že potřebuje velký kalíšek, doporučuju MamiCup všema deseti (je teda HODNĚ velkej).
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    ANABEL_LEE: ja z mooncupu po prvbim porodu presla na Lunette a spokojena jsem.moc.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    Muj letity mooncup mi obca zacal protekat, tricitka uz minula, myslite ze se muze to delozni hrdlo a okoli vekem fakt zvetsit? Asi budu potrebovat vetsi, ale jako spravna konzerva mam z nakupu noveho obavy, navic tu nekdo psal, ze mooncup uz nedelaji stejny jako pred lety. Co byste tak doporucily? Radsi tuzsi a o stpku mi nejde. Hlavne at ji jde ustrihnout nebo at tam vubec neni :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ANABEL_LEE: Tím to nebude, zavádění šlo vždycky snadno. Už mám novej, koupila jsem si měkčí a větší MamiCup, který navíc nemá ty úplně zbytečné dírky, takže ani při velkém naplnění neprotéká. Teď ho mám čtvrtý den, zatím dobrý, uvidíme, co na konci :o)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    FRENNET: Při první poporodní ms, ale u mě to bylo vždycky nejmíň po 9 měsících.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    jak dlouho po porodu jste zacali znovu pouzivat kalich?
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    SELENE_: nevím odkud jsi, tak to musíš asi hledat na netu. Těmi trampolínami myslím tohle

    Jumping: vyskákejte se ze špatné nálady i přebytečných kil - iDNES.cz
    http://ona.idnes.cz/...-nalady-i-prebytecnych-kil-p3z-/vztahy-sex.aspx?c=A100208_151351_ona_telo_abr
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    ANABEL_LEE: to jsem zatím vůbec neregistrovala, ale hulím fakt nepravidelně a vlastně spíš při menses na bolesti než před :D
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KETHAMINA: taky huleni docela vysusuje sliznice, coz teda nevim jestli je damy zrovna vas problem, ale muj obcas jo .)
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    TAMARIX: co doporučit kámočce posilování pánevních svalů? Nevím jestli to tu kdysi psala Giddy, ale po druhém porodu taky válčila a cvičení jí pomohlo. moje nejkámoška po prvním porodu taky nemohla mooncup používat, protože jí to vadilo a bolelo - začala chodit cvičit na malé trampolíny, jednou týdně chodí cvičit i teď a po třech měsících "skákání" zas původní moon mohla začít používat bezbolestně.


    TAPINA: jak píše ANABEL_LEE, občas musím použít lubrikant a vypozorovala jsem měsíce, kdy tělo tvoří víc hlenu - to mi kalich třeba proteče a špiním, ikdyž se nenaplní a nebo obráceně málo hlenu a to je někdy bolestivý a musí pak používat zbytek cyklu vložku kvůli podráždění sliznice. Za sebe jsem vypozorovala, že na to má vliv sexuální aktivita (frekvence) cca týden před, čím víc dovádím - tím víc hlenu a pak klasika: spánek, hydratace - ve smyslu dostatečného pitného režimu. Každé tělo je jiné, ale občas mám období kdy piju hlavně kafe - zelený čaj, chodím spát ve tři a v sedm vstávám, pak se to jasně na menses promítne.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TAPINA: co zkusit pri zavadeni trochu lubrikantu?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BRUSINKA: Fakt ho podezřívám, že je léty vyvařování tvrdší. Opakovaně se mi stalo, že mi při vytahování jakoby vystřelil proti sliznici, fest to zabolelo. Krom toho tam mám od porodu to místo nějak citlivější, teda, ale po porodu jsem už 2,5 roku a problémy přišly až teď.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    TAPINA: mně se to stalo, když jsem zkoušela kalíšek, který je tužší než můj obvyklý. Myslím, že to bylo mechanický podráždění, do kterýho se pak možná chytla nějaká infekce. Nešel totiž při vyndavání tak dobře srolovat, takže jsem ho v podstatě vytáhla kompletně rozvinutý a tou tvrdostí se ani nepřizpůsobil. Ale je zvláštní, že ti to dělá kalíšek, který používáš roky, u mě to bylo blbě vybranym modelem.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NIGHTFURY: Fakt je, že mám teď taky nějak delší a silnější menses, takže jsem taky častěji kontrolovala.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam