• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***

    Bližší informace (velikosti, typy, návody jak používat) najdete na nástěnce a v odkazech!

    Některé zodpovězené otázky můžete najít na nástěnce, takže čtěte, surfujte!
    Přečtěte si nástěnku, možná najdete rady jak na to! A taky se ptejte (případně filtrujte), od toho tu tento klub máme :)


    CO JE NOVÉHO VE SVĚTĚ KALÍŠKŮ

    Další český výrobek - kalíšek LUNO http://www.kaliskyluno.cz/

    Český výrobek LADYCUP v různých barvách (aby byla menstruace ještě zábavnější), více viz: http://menstruacni-kalisek.ladycup.eu/

    Český výrobek - kalíšek YUUKI http://www.yuuki.cz

    Francouzský výrobek - FLEURCUP a http://fleurcup.com/default-en.html
    německý kalíšek MeLuna http://www.meluna.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=3

    TABULKA, kam se můžete vepsat... Uvádějte své zkušenosti, jaký máte typ kalíšku, atd., aby to mohlo být ostatním k užitku
    rozbalit záhlaví
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    KETHAMINA: ten mě taky zaujal, ale nevím, zda je vhodný pro začátečnici.

    právě tam nějaká paní si pochvaluje ten mamicup, i když u něj to napsané není, že by byl na nízký čípek, tak jí vyřešil trable s kalíškem.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    no, já koukám na to webu na docela zajímavej výrobek, je to kalíšek na nízký čípek?
    viděla nebo zkoušela jste to některá?
    Menstruační kalíšek | FemmyCycle M - pro nízký čípek
    http://www.kalisek.cz/eshop/Menstruacni-kalisky/FemmyCycle/FemmyCycle-pro-nizky-cipek.html
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    RACHEL: Gel nepoužívám, vyvářím ve starém plecháčku.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    RACHEL: já mám čípek po porodech hodně nízko a ten lunette mi naštěstí sedí. Sice ho mám těsně za vchodem (výš ho kvůli čípku prostě nedám) a stopku jsem ustřhla hned, ale v pohodě, drží, nedělá neplechu.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    MORGAIN:
    XMARGE:
    KETHAMINA: diky holky, jeste uvazuju nad mamicup, protoze po porodech mam myslim cipek nizko. A zrovna maji sadu, kde jsou dva, vetsi i mensi.

    Menstruační kalíšek | Sada Mamicup
    http://www.kalisek.cz/eshop/Menstruacni-kalisky/Mamicup/Sada-Mamicup.html
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    RACHEL: nemám speciální hrnec, žádný gely nepoužívám
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    RACHEL: Lunette mám já a jsem spokojená. Nad ladycupem jsem uvažoala, ale odradilo mě, že se smeká při vyndavání (dle recenzí). Mám ještě z dřívějška Mooncup, ten je taky dobrej, jen tvrdší, lunette mi přijde fakt lepší.

    žádný gel na mytí nemá, myju dětským mýdlem a vyvařuju v plechovým hrnečku k tomu určenýmu (nic jinýho v tom nevařím).
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    RACHEL: Používám na to starý plechový hrníček...
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    Zdravim damy, tak jsem to tu trochu procetla a videla nejaka videa na youtube, tak do toho asi pujdu. Pochopila jsem, ze je asi dobra znacka Lunette...? Nebo Ladycup.

    Mam takovy prakticky dotaz - kdyz ho pak sterilizujete, mate na to jeden urceny hrnec? A pak v nem varite? Nevedu mikrovlnku. Dekuju. A pouzivate ten gel od Lunette na umyvani? Diky
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    XMARGE: Taky mám kalíšek v taštičce, kterou tahám všude s sebou :-) Mám dost nepravidelný cyklus, většinou nevím, kdy to přijde, tohle je fajn řešení.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    XMARGE: mám to stejně, ale onehdá se nějak vytratil
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    Já si kalíšek neustále vozím s sebou v kosmetické taštičce, kde vozím i léky. Vzhledem k tomu, že léky na štítnu žlázu mi zkracují cyklus, tak to často dostanu v době, kdy jsem to ještě nečekala...
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    když jsem si takhle prodlužovala pobyt, nechala jsem si kalíšek poslat poštou. Nebo bych si asi radši koupila jiný nebo jela domů. O jiný možnosti jsem snad neuvažovala :-)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    FRENNET: Já jsem nakonec musela přežít jen dva dny, pak jsme naštěstí jeli na víkend na chatu..... To byla úleva :)
    Ale přivedlo mě to k tomu, že si musím pořídit ještě jeden a mít jeden doma a jeden na chatě. Protože od jara do podzimu dost přejíždím.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    DALEEN: ja jsem si neplanovane prodlouzila svuj pobyt u rodicu. Ten prodlouzeny tyden jsem si po dvou letech odzila na vlozkach, a....!! Ten nekomfort a pocit co jsem znovuzazivala, uff!!! Diky bohu za kalich!
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    Menstruační kalíšky LilCup | Slevomat.cz
    https://www.slevomat.cz/sleva/1036595-menstruacni-kalisky-lilcup
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    TEKKANNE: mam lunette a meluna a jsem spokojena s obema. Jen lunette jsem si koupila ten maly a prvni noc rano mi systematicky protekal, takze jsem si vybrala prave melunu s kulickou a pohodlnost. Takze fakt zalezi.

    XSI: Doporucuji ti prvni zkousky provadet mimo menstruaci a nejlepe, kdyz je clovek bez stresu. A zandat, nechat a vyndat treba za 2H. A hlavne zezacatku si overovat jestli se dobre otevrel - tak jak to popisuje SEBIEN:

    SEBIEN: namocila jsem na 12hodin do H2O2 a jsou jak novy, jak silikonovy lunette tak meluna. Teda uz zase sednou, ale kdyz jsem je vytahla tak bylo cisto.
    TEKKANNE
    TEKKANNE --- ---
    SEBIEN: no, já se zamilovala vizuálně do toho novýho od ugandský designérky + jsem rozhodně chtěla nějakej barevnej, protože po pár letech užívání toen (původně bezbarvej) není žádná nádhera....ale po týhle zkušenosti asi už nemám chuť na žádný experimenty :) rozhodně silikon
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    TEKKANNE: nj, tak aspoň dík za reference. Taky jsem ho chtěla zkusit, ale nenašla jsem nikde mnou zvolenou kombinaci velikost, barvy, tvrdosti a zakončení. Barvu vem čert (i když ta dostupná se mi děsně nelíbí), ale nějak mě ta nemožnost si vybrat rozladila, tak to zatím vydržím se starým.
    TEKKANNE
    TEKKANNE --- ---
    SEBIEN: no prááááávě, tenhle trik znám a už na tisíkrát ozkoušenej. já fakt neměla - krom úplnýho začátku, kdy jsem nevěděla, jak a kam správně kalíšek zavést - s tímhle nikdy žádný problémy, tomu kalíšku dopomoct je normální (mně se to mnohdy podařilo rovnou i bez toho, udělá to ten nasávací zvuk a "zaklapne" na místo). ale teď jsem pořád prstama jakože rozevírala a nasávala vzduch a nic...fakt jsem si tam tu ruku narvala skoro celou...

    DALEEN: no...kdybych to nedělala keždej měsíc už 5,5 roku, tak bych si taky myslela, že to dělám špatně...šťouchání ze žádný strany nepomohlo, slibovala jsem si od něj, že bude příjemnější, protože užší a spíš delší (potřebuju velký objem) a bez těchrýh na povrchu zespoda, které mi na mooncupu občas vadily....no a je krásnej, oranžovej, hlaďoučkej, kulička je super a vůbec ji necejtím....ale kalíšek neotevřu prostě :(
    s těma předchozíma se mi taky párkrát stalo, že to nešlo na poprvý, někdy mi přijde, že ta tenze svalů je větší než jindy....ale pokaždý? za jeden měsíc jsem se přece nemohla scvrknout a zapomenout, jak to tam dát :)

    fakt nevim....je mi to fakt líto, vizuálně jsou krásný, ta variabilita tvarů, barev, stopek, velikostí a tvrdostí mě nalákala....jsem na to zvědavá, dám vědět výsledek, jak jsem dopadla
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    TEKKANNE: Já nemám zkušenost s jiným kalíškem, jen s MeLunou. A tohle co popisuješ se mi párkrát stalo, ale rozhodně ne tak často, že bych ho nemohla používat. S spíš to bylo asi chybným zavedením. Mám taky variantu Classic, barevný s očkem. Když mám pocit, že se úplně neotevřel, tak do něj zespodu trošku šťouchnu.
    Ale možná mají nějaké novější, já mám fakt tři roky starý.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam