• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    Tak dalsi otazka (delam asi moc velkej pruzkum) - nekdo zkusenost s tou houbou?

    Nebo mozna obecne - jde mi hlavne o zdravotni hledisko. Nedela kalisek nejjake zdravotni problemy? Ctu na netu, ze treba tim, jak se to debilne zavadi a vyndava, tak se tou manipulaci da celkem dobre zavest uro/gyn infekce a na uro jsem hodne trpela. Taky to, ze je to takovej spunt, nevadi to necemu? Tampony mi prijdou uplne nejhorsi, to uz mam vylouceno, ale premyslim tedy nad tou houbou, jelikoz to neni spunt, lip se to nejspis zavede a snad by to mohlo tem infekcim i aktivne pomoct svym slozenim.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    IOM_NUKSO: všechna zakončení jsou uvnitř, a úplně chápu, že ne každý je klidný gynekolog amatér... Materiál klouže stejně dobře mokrej jako suchej, na rozdíl od tampónů. Muzes trénovat klidně i mimo menstruaci, pokud je část problému v kontaktu s krví...
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    IOM_NUKSO: Snurku ne, ale jak je videt i z obrazku v zahlavi, delaji se kalisky s ruznymi zakoncenimi, ktere usnadnuji vyndavani - s tyckou, s kulickou nebo treba s poutkem (mrkni na znacku Meluna). Je to samozrejme individualni a bez vyzkouseni nic moc nezjistis, ale ten pocit pri vyndavani je jiny nez u tamponu, protoze se uplne odlisuje material, ktery je v kontaktu se sliznici.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    Ahoj. Ctu ten doc na nastence, ale precejen se chci zeptat. Premyslim poprve v zivote nad kaliskem, neumim si to moc predstavit, chytam uz ted paniku z toho, ze to proste nevytahnu ven. Blbe se mi vytahuji i tampony, takze tohle nejak nedokazu adaptovat v mozku, ze to nema nic, za co to zvenku chytnu a vytahnu. Nejsou treba nejake, ktere maji snurku? Je to moc blbost? :D
    Je nejaky model, ktery ma treba jina negativa, ale lze ho lehce vytahnout? At zacnu treba s tim.
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    Tak jsem si koupila Mooncup B a je v pohodě. Kapacita je samozřejmě nižší, ale to mě na mateřský netrápí, když jsem převážně doma. Není o tolik užší po tom obvodu, ale je víc konický, než ten Yuuki, a taky měkčí, takže netlačí tam, kde mi ten Yuuki vadil.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    KAMIONG: Samozřejmě bez záruky... Jinak u mě to po druhém porodu trvalo 1,5 roku, než se používání kalíšku vrátilo na předporodní pohodičku...
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    ANNNA: Zkusila jsem ho hned první den. Zkusím to teda ještě další dny.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    KAMIONG: Zkoušelas to na začátku cyklu, nebo i později v průběhu? Já první den cyklu kalich dlouho nesnesla vůbec, protýkal, neseděl, zesiloval křeče za hranu snesitelnosti...
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    Ahoj, jdu si pro radu. Dnes jsem cca po dvou letech musela znovu použít svůj YUUKI (rok po porodu), a přestože dřív jsem s ním byla moc spokojená, dnes jsem po zavedení měla bolesti(spíš v oblasti stydké kosti, než na straně šití), musela jsem ho okamžitě vyndat. Ani druhý pokus neklapl a jsem z toho trochu rozladěná, nechci se vrátit k běžným hygienickým potřebám. Najdu nějaký měkčí? Nebo mám zkusit menší?
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    zejtra 20% sleva na vše v DM v Edenu, takže jestli maj mooncup šance koupit...
    SAN_IN_DA_SOUL
    SAN_IN_DA_SOUL --- ---
    FRENNET: já má s gaiou dobré zkušenosti!
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    ALONSY: aha, tak to se mu budu vyhybat. Diky
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    FRENNET: Jak je měkkej, tak se mi neotevře. Moc tomu nerozumím, nedává mi to smysl, ale je to tak.
    Nakonec jsem koupila ještě velkej Ladycup, trochu mě děsilo, že to bude moc velký, ale jsem velmi spokojená, s tím malým to bylo třeba přews noc už docela otravný.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    ALONSY: muzes dat kratke info jakym zpusobem nefunguje?
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    ALONSY: A stejně jako ostatním lidem tady, ani mně nefunguje. Škoda, že jsem tu diskuzi před nákupem vytěsnila. No, na jinej nemám, tak to asi ještě zkusím později a budu doufat, ale moc nadějně to nevypad.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    XMARGE: Nakonec jsem si koupila Gaia Cup S, protože byl na Rohliku, což je cesta nejmenšího odporu, a stejně jako Ladycup má být pro dívky do 25 let a ty, co ještě nerodily. Je asi 2x tak velký jako ten malý Ladycup a docela mě děsí, ještě že jsem nešla do toho většího. :-)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    ALONSY: malý kalíšek jsem měla do porodu, který byl skoro v 29 letech. Věkovým omezením se neřiď, pokud ti sedí malý a neprotéka, nech si ho. Já musela koupit velký až po porodu, kdy mi malý téměř vypadával.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Vybírám si nový kalíšek, a přemýšlím, jakou velikost?
    Budu kupovat určitě Ladycup, jsem s ním více-méně spokojená deset let, mám malý, ale všude se píše, že ten je vhodný do 25 let.
    Jak moc je rozdíl mezi velkým a malým? Jde mi hlavně o to, jestli s tím větším nebudu mít problémy se zandaváním...
    OXIS
    OXIS --- ---
    Prodiskutovala jsem to ještě na fb ve skupině Kališnice a vyšlo z toho, že jsem si ho špatně zaváděla. Musím dávat hlouběji a je to ok. Ale uvidíme, jak to bude příště v prvních třech dnech :).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam