ATTILAH: s respektem u mě počítej. A se zájmem pro ostatní názory o to víc, i kvůli tomuto se snažim i zjišťovat, co si třeba mladí komunisti myslej. Respekt si tím zatim u mě nezískali, ale dopřávám jim sluchu...
ale osobně považuju za špatné, když členové KSČM adorují lidi, kteří mohou za smrt miliónů nebo v případě Gottwalda za menší počty a za okupaci... atd... a jejich snahy zpochybnit zločiny komunismu nebo alespoň to zpochybňování udělat beztrestným je prostě nebezpečný.... Argumentovat historií úplně nemůžeme, to máš pravdu, ale pokud se někdo hlásí k lidem, kteří používali násilí v nemalé míře, tak kde mám jistotu, že to myslí s nenásilností vážně? Vím, že většina z nich by se k žádnýmu násilí neodhodlalo, ale většina rasitů by si taky za barákem nepostavila plynovou komoru, i kdyby mohli...
a pokud v zákoně máme, že KSČ byla zločinnou a zavrženíhodnou organizací, podobně jako další organizace hlásící se k této ideologii a KSČM se k této ideologii hlásí, tak k čemu je ten zákon?
Jinak celkově, já jsem skeptik co do petic a tak, nemyslím si, že nás to zachrání, nemyslím si, že to něco změní. Pro mě je to prostředek k vyjádření názoru. Mlčení a nezájem je přesně to, s čím Paroubek počítá, když říká, že si na komunisty lidi zvyknou a vadit jim to nebude. A to mě vadí, protože z toho mám pocit, že on tu politiku má opravdu jen a jen pro sebe a pro svou moc.
Ale to už se dostávám někam k idálům v politice...
jinak beru tv§j názor jako dobrou inspiraci, i když se k tobě asi nepřidám :-)