• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAObrana občana
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    Tuhle teorii už jsem zaslech. Buď Austrálie nebo Nový Zéland.
    LALINA
    LALINA --- ---
    NAVON_DU_SANDAU:
    ja jsem proti vsem :-)))

ale te trochu zneuziju k dotazu: jak budou proamericani reagovat, kdyby se amerika zacala priklánet k číne a tady zacal vznikat evropsko-ruskej pakt?
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    Já jsem proamerickej. Odklon k Rusku je mi rozhodně proti mysli.
    LALINA
    LALINA --- ---
    víte, ja vám neberu vasi snahu o nešíření nějaké hysterie, ale obecne vnímám, že lidi jako vy velmi zhoubně pusobej na ostatní lidi ve smyslu otupení...říkáte jim: lidi, zase jste naleteli na nejakj hoax, uz toho sakra nechte, porad se chovate jako decka...vykaslete se na to, koukejte se do vasi televize a do vasi lednicky a na ostatni se vykaslete, do niceho nevidite a nicemu nerozumíte, tak mlcte...

ale to je presne to, o co mocným jde...

Radsi trochu vzruchu, kterej se ukaže jako třebas prehnanej nebo ne tak zcela uplne opodstatnenej, nez mrtvy ticho, at se tady v tom absurdistánu děje cokoli, jen aby me nemeli za hysteráka... to je cesta do pekla..

jsem vdečna za lidi, kteří mají tolik odvahy a angazovanosti (uprostred toho papundeklovýho hnilobnýho blahobytu), že sledujou a kontrolujou a občas zlobí politiky, uredniky a dalsi lidi , kterí o nás a naší zemi rozhodují, takže se uplne neurvou ze retezu (i kdyz na muj vkus jsou urvany az prilis i tak). Díky za ně.
    LALINA
    LALINA --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: to může bejt, že je nekdo vede..zrovna tak, jako nekdo z ameriky může vest mediální kampane ZA radar... na veci same to nic nemení...špioni jsou vsude a jenom hlupáci si můžou myslet, že nasi politici jednaji podle nejakeho sveho vlastniho pofiderniho rozumu. Vzdycky maji nejakej zajem... a o tom,kdo jim ten zajem naserviruje, my víme prd. Lze jenom tušit..
    LALINA
    LALINA --- ---
    NASA: to je práve problém toho, ze kdyz neco reknu, jednu vetu bez dlooouhyho kontextu, tak si z toho lidi vyvozujou uplne zcestny závěry...riakm tomu mentalni zkratky línejch mozků
    napríklad: je proti radaru=fandí rusku
    a podobne :-/
    už me to po pravde receno unavuje, porad to vysvetlovat.. nakonec na tom svet nestoji a tak to uz ani nevysvetluju...

poskozena jaka firma? neenergetická? víš, ja se dívám na tu vec vcelku. Co reknou lidi, kdyz se dohodnou a vypnou tu elektriku? ze nejsou spokojeny s tím, jak s nima energetický firmy vyjebávaj a že (možná) se jednou rozzlobej doopravdy a budou zlí :-]]]
    (no to uz je ale asi spise utopie, zatím porád vidím jenom stádo střžnejch ovcí:-//

to je hlavni poselstvi a smysl ty akce, jak to chapu ja..ale mozna se pletu..
    NASA
    NASA --- ---
    LALINA: aha, tak proc je to prezentovany jako protest proti cez, kdyz jde o to navodit vanocni atmosferu?

LALINA: jo, neni to ok, je treba se ohradit, ale ne akci, na ktere dana firma spise vydela a poskozena bude firma uplne jina.

LALINA: tobe se nelibi rusko jako spojenec? ja myslel, ze jsi proti radaru...
    LALINA
    LALINA --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: tuhle na nejakym radiu mluvil nejaky politický komentátor... znelo to docela zajimave: bylo to o tom, jak se v USA pomalu menej priority (dokladované nějakými výroky amerických potentátů) a že Amerika velmi realne uvazuje zmenit svoje postoje z poslední doby (cca povalecny) a neni vyloučeno, že se zacne odklánět od Evropy jako sveho spojence smerem k číně... to mi neznelo jako uplne blbá spekulace, neco takoveho cítím už dávno (ty její divadýlka s tibetem a lidskejma právama a jak se ta vec vyviji ted, plus vzrustající znechucení amerikou v západní (i východní) evropě a marna slava, rusove jsou evropa... pokud se budou veci vyvíjet takhle, zbude nam (západní Evropě) jako protivaha usa-čína jedine rusko...
    nežebysemitolibilo...
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    Nicméně - petice proti monopolnímu počínání ČEZu mi docela citelně chybí.
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    LALINA: Hnutí Nenásilí mi nesmírně připomíná protiválečná hnutí v USA během Vietnamu, která zakládala a vedla pomocí svých lidí KgB. Paralely jsou zjevné, a profesionální vedení kampaně taky. Tohle nejsou žádní amatéři.
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    ATTILAH: Mýlíš se. Pokud se KSČM hlásí k Marxismu, pak jednoznačně podporuje ideu proletářské revoluce a tím pádem je protidemokratická - hnutí propagující omezení práv a svobod občana. Dtto náckové a islamisti (proč islamisti: islám hlásá sexismus a netoleranci jako oficiální bohem nařízenou doktrínu).
    LALINA
    LALINA --- ---
    NASA: ty jsi teda toho nazoru, že naše energetika a jeji vedeni a jeji finanční politika jsou v cajku, správné a morální a nelze se proti ní ani slovem ohradit? nebo jak?
    LALINA
    LALINA --- ---
    NASA: asi ti uplne nedosel celej a hlavni smysl akce... nejde primarne o to nekomu zpusobovat tezke škody, to bysme byli trochu sami proti sobe...

a i kdyby žádné... půl hodinky jen o svickách neublíží nikomu (a nejen ted pred vanocema) a jsou domacnosti, kde by bez tehle vyzvy nebyli schopni takhle "brutálně vybočit" z denních stereotypů..aspon si trebas vzdalene uvedomej v te tme u svicek, o čem jsou vanoce a slunovrat .-)))
    LALINA
    LALINA --- ---
    nedele:-) máme si zapálit svíčky na adventním venci a vypnout elektriku... od 18:00 - 18:30

řeči okolo sem nedávám, počítám, že nekde na netu to bude...

jo a máme pochopitelně zahlcovat mailovou postu na všechny strany, aby se o tom dozvedelo co nejivice lidi, tak prosím siřte :-)))
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    Sobota 21. 12. 2008 neexistuje.
    LALINA
    LALINA --- ---
    v sobotu 21.12. v době mezi 18:00 a 18:30 vypnete veškerou elektriku vsichni, kdo chcete dat najevo odpor proti kořistnickejm způsobům, jaký na občanech praktikují energetické společnosti.

ehm... dostala jsem mailem dloujej letak v pdf..to sem neumim dat..jestli mate k tomu nekdo neco lepsiho, dejte sem .-)
    LALINA
    LALINA --- ---

# Milí přátelé,
    #
    # posíláme vám podrobnější informace o happeningu "Neviditelní".
    #
    # PRAHA:
    # Sraz v Praze bude v neděli 7.12. ve 13 hodin u Národního divadla
    # (prostranství před Laternou Magikou). Pro všechny z vás budeme mít
    # připravené bílé kombinézy a masky na obličej - můžete si vybrat buď
    # papírovou masku nebo se nechat nabílit divadelním pudrem (lze snadno
    # setřít ubrouskem). Potom, co se všichni takto připravíme, vydáme se na
    # průvod městem. Vytvoříme řadu a půjdeme přes Národní třídu na Václavské
    # nám., potom metrem na Kavčí hory k České televizi, kde se zdržíme asi
    # půl hodiny.
    #
    # BRNO:
    # Sraz v Brně bude v neděli 7.12. ve 13 hodin na Moravském náměstí (u
    # kašny). Pro všechny z vás budeme mít připravené bílé kombinézy a
    # papírové masky na obličej. Potom, co se všichni takto připravíme, vydáme
    # se na průvod městem. Vytvoříme řadu a půjdeme přes nám. Svobody,
    # Masarykovu třídu, projdeme centrem města a pochod ukončíme před Českou
    # televizí Brno (u Jakubského nám.), kde se zdržíme asi půl hodiny.
    #
    # Někteří z vás se ptali, zda je možné se zúčastnit "v civilu" - bez
    # kombinézy nebo masky. Myšlenka happeningu je, že bíle oblečení lidé
    # symbolizují "neviditelné" dvě třetiny lidí, jejichž názor proti radaru
    # není v médiích slyšet. Není to tedy žádné skrývání se. Pokud se vám ale
    # do kostýmů nechce, můžete akci podpořit i v civilu.
    #
    # Pokud máte ještě nejaké přátele, kteří by se chtěli připojit, vezměte je
    # s sebou. Budeme mít nějaké kombinézy navíc, takže se dostane na každého.
    #
    # Přejeme vám pěkný den a těšíme se na viděnou v neděli.
    #
    # za tým hnutí Nenásilí
    # Jana Jedličková
    # www.nenasili.cz
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    ATTILAH: s respektem u mě počítej. A se zájmem pro ostatní názory o to víc, i kvůli tomuto se snažim i zjišťovat, co si třeba mladí komunisti myslej. Respekt si tím zatim u mě nezískali, ale dopřávám jim sluchu...

ale osobně považuju za špatné, když členové KSČM adorují lidi, kteří mohou za smrt miliónů nebo v případě Gottwalda za menší počty a za okupaci... atd... a jejich snahy zpochybnit zločiny komunismu nebo alespoň to zpochybňování udělat beztrestným je prostě nebezpečný.... Argumentovat historií úplně nemůžeme, to máš pravdu, ale pokud se někdo hlásí k lidem, kteří používali násilí v nemalé míře, tak kde mám jistotu, že to myslí s nenásilností vážně? Vím, že většina z nich by se k žádnýmu násilí neodhodlalo, ale většina rasitů by si taky za barákem nepostavila plynovou komoru, i kdyby mohli...

a pokud v zákoně máme, že KSČ byla zločinnou a zavrženíhodnou organizací, podobně jako další organizace hlásící se k této ideologii a KSČM se k této ideologii hlásí, tak k čemu je ten zákon?

Jinak celkově, já jsem skeptik co do petic a tak, nemyslím si, že nás to zachrání, nemyslím si, že to něco změní. Pro mě je to prostředek k vyjádření názoru. Mlčení a nezájem je přesně to, s čím Paroubek počítá, když říká, že si na komunisty lidi zvyknou a vadit jim to nebude. A to mě vadí, protože z toho mám pocit, že on tu politiku má opravdu jen a jen pro sebe a pro svou moc.

Ale to už se dostávám někam k idálům v politice...

jinak beru tv§j názor jako dobrou inspiraci, i když se k tobě asi nepřidám :-)
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    MOLLY:
    To je prave to, ani fasismus a rasismus coby ideologie "zakazany" nejsou, jen jejich nejextremnejsi projevy. Svobodu svedomi ma kazdy z ustavy absolutni a muze zastavat nazory jak chce (i fasisticky, rasisticky i kdyz je to samo hnus), za verbalni projevy, tam kde primo nenabadaji k trestnemu cinu, lynci apod. trestat je nesmysl, jak pise Disparity. To, ze je realita jina a uzakonily se hloupe zakazy hodnoceni historie (zpochybnovani genocidia apod.), soudy posilaji za tyto ciny do vezeni a rozpustil se jeden obskurni spolek, je projev hlouposti a toho, ze spolecnost skocila na hledani zastupnych temat.
    Zakazovat strany je pak vec jina, ale i tady v pripade KSCM neni na miste (i ta podivna senatni komise pripousti, ze nic na cinnosti teto strany oduvodnujici zakaz nenasla) - nekona ani nehlasa nasili, nevyzyva k omezeni prav jinych atd. a oficialni ideologii-marxismus srovnavat s ideologii nacismu vubec nelze. At chcem nebo ne, je to soucast evropskeho myslenkovho dedictvi, ruzne je rozvijena dodnes a zaklad ma v humanismu. Argumentovat historii je uz zoufaly, to bysme taky mohli podivat na cinnost predchudcu lidovcu za treti republiky, vyvozovat z vyroku některych ultraiberalu z ods vystpoujicich proti zakazu detske prace i ze tyto strany jsou extremni a hodny zakazu.
    Myslim, ze jsou tu o mnoho (a prave proto) zasadnejsi temata, ktery by lidi meli resit, zakaz politickych stran je spis strach pred demokratickou konfrontaci (vyjimku bych videla jen v pripade jasnych nasilnych akci a vyzbrojovani apod.).
    Je mi jasny, ze tohle ma potencial na dlouhou diskusi a treba i flame, kde nikdo nikoho neresvedci, tak tot jako muj nazor a tecka, respect to yours (jen s tim respektem doporucuju se inspirovat :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam