LALINA: Tos mě ale fakt špatně pochopila. Ptala ses na to, jestli ty čísla v tom článku jsou přesný, tak jsem ti odpověděl, že nejsou přesný ani trochu. A přitom jsem se vyjádřil v tom smyslu, že do toho svůj názor nechci tahat, ale mohla ses dočíst, že se způsobem, jak naše vláda hospodaří, nesouhlasím. Ale myslel jsem, že to není meritem věci, držel jsem se faktografické správnosti toho původního článku, na který ses ptala.
Pokud tě zajímá můj názor, tak ano, máme tady bordel, ve vládě jsou lidi, kteří by měli jít sedět za to, jak zacházejí se státními penězi, ale nehrozí nám státní krach, máme se líp než za režimu, i když Západ budeme dohánět ještě několik generací. Zopakujeme si chyby, které v minulosti na Západě udělali taky, protože máme stejně hloupé, ne-li hloupější politiky než na Západě, ale holt nikdo jiný tady po ruce není. A běžný lid je nevzdělaný, protože je líný se vzdělávat, ne že by mu nějaké spiklenecké elity v jeho snažení urputně bránily. A kverulanti, kteří ničemu nerozumí a umí akorát nadávat nad pivem, teď mají přístup k internetu a plodí takovéto články. Btw. ten internet, na který může psát každý blb, je taky znakem vcelku slušné životní úrovně ;-)
Jinak důchodová reforma nevyhnutelně přijít musí a bude bolet. Všechny. A čím později přijde, tím bude bolet víc. Mladí musí přispět na důchodce, než se zaběhne nový systém, ale důchodci na druhou stranu nemůžou po mladých chtít, aby veškerou zátěž důchodové reformy nesli sami.