EXTAZYK: trochu si odporuje?
Všechno to, jak to vypadá, nám posrali tehdejší disidenti, kolaboranti a přisluhovači mocných. -------------------
Můj verdikt zní : vinni (všichni) !!!
tak disidenti a kolaboranti, nebo všichni?
Já si pamatuju, že se ozývaly hlasy proti... Dokonce to byli i lidi ze západu. Říkali: nenechte si sem zavléct obchodní řetězce, nenechte tohle, dejte pozor na tamto, nevzdávejte se svýho průmyslu.....Oni už věděli své...
I u nás byli lidi, jejichž jména jsem už dávno zapomněla, kteří se ozývali, ale viděla jsem (s čím dál větší hrůzou) jak to všechno smetla vlna šílenství. Ano, nejspíš řízeného šílenství, kdy davům byl dán chleb a hry a davy šílely a bylo jim totálně PUTNA, co se děje někde nahoře, že mizí slušný lidi z politiky i odjinud...
V Praze to bylo snazší, jak se lidi moc neznaj, ale na malým městě, odkud jsem měla zrpávy, to bylo očividné, jak ta skutečná moc (tím myslím peníze, výrobní prostředky apod) plynule přešla na připravené (utajené) rudé kádry... Ale i na malém městě lid šílel a možná jenom po straně (jak byl zvyklý) reptal a záviděl...
Ano, tehdy jsem asi měla vzít kulomet a jít to postřílet, ale neměla jsem ho...a bylo jich prostě MOC
A lid? Lid, dav nejevil zájem cokoli korigovat, napravovat, hlavně že mlaskal u těch svějch západních lahůdek a choval se jako utrženej ze řetězu.
Tedhy prostě nebylo s kým dělat revoluci....
Pak přily různý výzvy jako Impuls, Děkujeme odejděte a pod a ty zašly na stejné příčiny jako zajde HV a podobná hnutí nevole...